Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 16, 2012 6:51 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

kristinbb pisze:
martaslupsk pisze:Aukcje charytatywne mogą wystawiac tylko fundacje za przyzwoleniem allegro. Ale mam pomysła.:)

A cóż to takie Allegro niechętne akcjom społecznym 8O 8O

Raczej oszustom. Jeśli się nie mylę, fundacja musi się uwiarygodnić wysyłając jakieś dokumenty do allegro, zanim zacznie wystawiać aukcje. I bardzo dobrze.
salma75

Post » Śro maja 16, 2012 6:59 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Mam nadzieję, że Maciuś czuje się lepiej :ok: I że szum medialny będzie coraz większy.
Widzę, że tym wszystkim świętym krowom z gminy też należałoby dać nauczkę.
Bo potem wychowują takich małych zwyrodnialców :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 16, 2012 7:23 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

salma75 pisze:
kristinbb pisze:
martaslupsk pisze:Aukcje charytatywne mogą wystawiac tylko fundacje za przyzwoleniem allegro. Ale mam pomysła.:)

Raczej oszustom. Jeśli się nie mylę, fundacja musi się uwiarygodnić wysyłając jakieś dokumenty do allegro, zanim zacznie wystawiać aukcje. I bardzo dobrze.

Ach to o to chodzi...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro maja 16, 2012 8:02 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Bardzo sie cieszę że sprawa tak nagłośniona, może w TV też coś będzie, ja osobiście też zgłaszałam.
Jak Maciuś sie czuję ? Lepiej?
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Śro maja 16, 2012 8:24 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Wiesiaczek1 piękny tekst. To oczywiste, że wśród księży tak jak w każdej społeczności "zawodowej" są ludzie i "ludzie". Wiem o wielu mądrych i wspaniałych księżach. Mam też młodego ksieżula w najbliższej rodzinie.
Generalnie jednak powszechnie wiadomo, że tacy jak ks. Musiał nie zdarzają się często. Teoria św Tomasza wciąż dominuje, w dodatku jest interpretowana na niekorzyść zwierząt. Bo służyć człowiekowi nie musi oznaczać życia w cierpieniu i poniżeniu.

Obowiam się, że i tym razem te winne dzieciaki w niedzielę w czasie komunii złożą rączki, "wyrzekną się szatana", dostaną masę prezentów, rodzinki popiją i wszystko wróci do "normy".
Pani dyrektor szkoły uznała sprawę za plotkę, burmistrz nie widzi problemu jest oburzony wpisami. I jak ktoś tu już napisał, kot sam się w mrowisku położył i nakrył wiaderkiem.
Chyba wystąpił w roli pokutnika.

Jak się czuje obecnie Maciuś?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro maja 16, 2012 9:51 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

kristinbb pisze:
salma75 pisze:
kristinbb pisze:

Ach to o to chodzi...

Aukcje pousuwali ale za sprzedane cegiełki krzyknęli 36.30 prowizji:/ Kuźwa kocham alledrogo:/Musza poczekać do chorobowego...chyba nie zablokują konta?

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Śro maja 16, 2012 10:42 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk

Post » Śro maja 16, 2012 12:27 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Ile ten biedak musiał się nacierpieć... Najgorsze jest to, że nikt mu nie udzielił odpowiednio szybko pomocy, skoro się błąkał po wsi... I wspołczeni pedagodzy nie mogą używać siły, ale w takich przypadkach powinno to być dozwolone. Ponieważ słowa, tłumaczenie tu już nic nie pomoże. Trzymam kciuki za Maciusia :ok:

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Śro maja 16, 2012 12:47 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Wiecie co? Spokojna ze mnie kobieta, przemocą się brzydzę, ale jeden raz w życiu się biłam. Byłam w piątej klasie. Kolega ze szkoły chciał skrzywdzić kota. Kota wepchnęłam za szafę, a z kolegi (przy dopingu klasy) zrobiłam miazgę. Już nigdy więcej nie zdarzyła mi się taka rozpalona do białości furia. Moja wychowawczyni wezwała na rozmowę moją mamę, której okazała corpus delicti w postaci trzech garści wyrwanych koledze włosów (trzymała je na szafie). Mnie skierowano do psychologa (dręczyciela - nie), ale złego słowa nikt mi nie powiedział.
Może to okropne, co powiem, ale uczyć dzieci niekrzywdzenia zwierząt to mało. Trzeba też uczyć, że czasami dręczycielowi trzeba wyrwać trzy garści włosów.

Na Maciusia wpłaciłam.
Obrazek

Małgorzata i Toffee

Od: Śro kwi 25, 2012 21:58

Post » Śro maja 16, 2012 12:52 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Małgorzata i Toffee pisze:Wiecie co? Spokojna ze mnie kobieta, przemocą się brzydzę, ale jeden raz w życiu się biłam. Byłam w piątej klasie. Kolega ze szkoły chciał skrzywdzić kota. Kota wepchnęłam za szafę, a z kolegi (przy dopingu klasy) zrobiłam miazgę. Już nigdy więcej nie zdarzyła mi się taka rozpalona do białości furia. Moja wychowawczyni wezwała na rozmowę moją mamę, której okazała corpus delicti w postaci trzech garści wyrwanych koledze włosów (trzymała je na szafie). Mnie skierowano do psychologa (dręczyciela - nie), ale złego słowa nikt mi nie powiedział.
Może to okropne, co powiem, ale uczyć dzieci niekrzywdzenia zwierząt to mało. Trzeba też uczyć, że czasami dręczycielowi trzeba wyrwać trzy garści włosów.

Na Maciusia wpłaciłam.

Małgosiu :ok:
Szkoda, że nie było Cię tam przy Maciusiu.
Ale coś w tym jest, ja za krzywdę zwierzaka chyba potrafiłabym zabić "człowieka" (cudzysłów dlatego, że to są ludzkie bestie, nie ludzie).
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro maja 16, 2012 13:42 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:http://allegro.pl/show_item.php?item=2351453741 ZAPRASZAMY!!!

Zlicytowałam :P :wink:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Śro maja 16, 2012 13:43 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

rysiowaasia pisze:

:ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro maja 16, 2012 14:00 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

nelka83 pisze:
rysiowaasia pisze:

wwoooow wyszłam tylko z psem a tu już coraz ładniejsza kwota:) fantastycznie;)

I jeszcze raz wielkie dzięki dla nelka83 za przekazanego fanta:)

martaslupsk

Post » Śro maja 16, 2012 14:53 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:
nelka83 pisze:
rysiowaasia pisze:

wwoooow wyszłam tylko z psem a tu już coraz ładniejsza kwota:) fantastycznie;)

I jeszcze raz wielkie dzięki dla nelka83 za przekazanego fanta:)

:oops:
Na zdrówko Maciusiu :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro maja 16, 2012 15:37 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Czy ktoś coś wie o stanie zdrowia tego kotka? Na FB cisza, tu też nic nie wiadomo...

Napiszę PW do przytuliska na FB, bo to trochę niepokojące.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

[poprzednia][następna]