Koty z Kielc - kolorowa rodzinka i porzucony kocurek :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 12, 2012 20:57 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

fiona.22 pisze: No i jest jeszcze całe stado kotów na osiedlu u joanny521

Stado ostatnio bardzo się zmniejszyło :)
Z dobrych wieści: Katie i Domina znalazły domy :piwa: Angelika przebywa w DT, opiekunka szuka dla niej domku, bo raczej nie może jej u siebie zostawić (zakocona i zapsiona).
Z gorszych wieści: Abigeil, Bezogonek i Silver od dłuższego czasu nie przychodzą :( Być może znalazły sobie nowy teren, bo kotek ubyło. Została tylko jedna niewysterylizowana: Suzi, ale trudna bestia do złapania :twisted: Cwana jest i za nic do klatki wejść nie chce, choć rozpoznaje nas, szczególnie Julię, i głośno domaga się jedzenia, ociera się o nogi, barankuje, ale na ręce też się wziąć nie pozwala. Anabella czasem pozwala się pogłaskać, kiedy się go?ją? zaskoczy przy jedzeniu, trochę mniej dzikie kocisko się zrobiło. Z nim i z Suzi jest w ogóle ciężka sprawa, bo są bardzo do siebie przywiązane i wydaje się nam, że Anabella jest podporządkowany/a Suzi . Gdyby miały być adoptowane to tylko razem, zwłaszcza Anabella mógłby mieć problem sam na wolności. Trzeba by je w ogóle złapać razem, nawet na zabieg.
Czytałam dziś w Teraz Kielce, że po 20 kwietnia mają być talony. Może teraz się uda dostać, podobno mają być wydawane przede wszystkim karmicielom.
Jest jeszcze niejaka Kłapousia vel Klapcia, Julia pisała o niej w swoim wątku i dla niej zrobiła bazarek. Udało się nam ją wysterylizować :piwa: Jutro Julia wrzuci jej zdjęcia. Jest pod naszą opieką. Starsza już kotka, zakociła kolejne podwórko z przyległościami.
Bezogonek bardzo zdziczał, do adopcji się raczej nie nadaje.
Miałyśmy pod opieką jeszcze jedno podwórko (to zakocone przez Klapousię), ale tam sytuacja prawie unormowana z pomocą Pani, która się sporym stadkiem opiekowała, większość koczowała u niej na balkonie, stamtąd pochodzą też kocięta, o których później pisała Julia (znalazły domki :ok: ). Pani dała się przekonać do sterylizacji i jakoś poszło...
Jeśli coś pominęłam, to Julia jeszcze dopisze jutro :)
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Czw kwi 12, 2012 22:22 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

http://swietokrzyskie.gumtree.pl/c-Zwie ... Z369397079

DNIA 5 KWIETNIA BR.ZAGINĘŁA DWULETNIA KOTKA!!!
MIESZKA W KIELCACH PRZY ULICY OPIELIŃSKIEJ 17
PROSIMY O INFORMACJĘ
TEL. 502 38 14 32
518 48 67 37
OPIS : JEST TO CZARNA KOTKA, MA DŁUGIE ŁAPKI I OGON , ŻÓŁTE OCZY Z MAŁYM ZIELONYM PIERŚCIENIEM WOKÓŁ ŹRENICY.
CECHY CHARAKTERYSTYCZNE : MIEJSCAMI POSIADA POJEDYNCZE BIAŁE WŁOSY W OKOLICACH TYLNICH KOŃCZYN I OGONA, NA BRZUCHU BLIZNA PO STERYLIZACJI.
REAGUJE NA IMIĘ KOLA. JEST BARDZO ŁAGODNA.

UCZCIWEGO ZNALAZCĘ BARDZO PROSIMY O KONTAKT. CZEKA NAGRODA.NASZE DZIECKO BARDZO TĘSKNI ZA KOLĄ.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie kwi 15, 2012 15:03 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

W dniach 16-20kwietnia w sklepie zoologicznym Pupilek (http://piryko.w.interia.pl/) jest promocja Puriny dla kotów sterylizowanych oraz dla kociąt - 12zł/kg :)

A teraz info dla kociarzy mieszkających w blokach,zwłaszcza na wyższych kondygnacjach :wink:

Po roku poszukiwań znalazłam wreszcie w Kielcach firmę montującą siatki balkonowe :lol: (zajmują się wszelkimi pracami na wysokościach w regionie świętokrzyskim + w okolicy Zawiercia): http://9a.com.pl/?id=3
Wreszcie jakaś opcja dla kociarzy mieszkających bliżej chmur;-)
Ostatnio edytowano Pon kwi 23, 2012 11:17 przez Gosiek4, łącznie edytowano 1 raz

Gosiek4

Od: Nie lis 27, 2011 17:56

Post » Śro kwi 18, 2012 11:41 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

.
Ostatnio edytowano Śro sie 29, 2018 22:45 przez madrugada, łącznie edytowano 1 raz
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Śro kwi 25, 2012 16:52 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Dostałem smsa od Annskr, która mailowo otrzymała takie zapytanie:
"Interesują mnie Ptyś i Mufinka lub inny dwupak. Czy korzystają z kuwety, czy przyjazne dla ludzi, czy dom bez wychodzenia, jak ze zdrowiem, czy możliwy dowóz do Kielc? Mój mail huczew@interia.pl

Jeśli więc ktoś z Kielc ma parkę kotów do adopcji, to niech śmiało pisze na podany adres.

Informacja przekazana na prośbę Annskr.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Czw kwi 26, 2012 18:49 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Jutro rozdają talony na sterylki kotów i psów.
W artykule jest pomyłka.
Jest de facto 200 talonów na koty i 20 na psy.
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262, ... rzeba.html

Gosiek4

Post » Pon maja 14, 2012 19:18 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Dostałem informację, że każdy karmiciel może otrzymać w schronisku 1 kg karmy miesięcznie.
Obrazek

Gem

Post » Pon maja 14, 2012 19:51 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Gem pisze:Dostałem informację, że każdy karmiciel może otrzymać w schronisku 1 kg karmy miesięcznie.

1 kg karmy miesięcznie na kota! Można się zgłaszać przez cały tydzień (z niedzielą włącznie) od 10 do 15 albo 16. Chyba tylko suchą karmę mają.
Obrazek

joanna521

Post » Wto maja 15, 2012 15:42 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

joanna521 pisze:
Gem pisze:Dostałem informację, że każdy karmiciel może otrzymać w schronisku 1 kg karmy miesięcznie.

1 kg karmy miesięcznie na kota! Można się zgłaszać przez cały tydzień (z niedzielą włącznie) od 10 do 15 albo 16. Chyba tylko suchą karmę mają.

Tak, na kota. Fajna sprawa :)
Obrazek

Gem

Post » Wto maja 15, 2012 18:55 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Bardzo pilnie potrzebny jest dt dla młodego ok 4-5 mies kocurka po wypadku. Kocur ma wieloodłamowe złamanie lewej tylnej nogi (nie wiem które kości dokładnie), ktoś go przyniósł do uśpienia !
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro maja 16, 2012 18:52 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

fiona.22 pisze:Bardzo pilnie potrzebny jest dt dla młodego ok 4-5 mies kocurka po wypadku. Kocur ma wieloodłamowe złamanie lewej tylnej nogi (nie wiem które kości dokładnie), ktoś go przyniósł do uśpienia !

Jejciu, nic nie mogę poza podrzucaniem :(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt maja 18, 2012 14:31 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

joanna521 pisze:

Fajnie wiedzieć :) Ja od bardzo dawna tymczasuję koty z Dymin,ale karmę organizuję sobie we własnym zakresie;czasem znajome coś mi podrzucą,ale generalnie jak do tej pory-poza wetem wszystko na własny koszt;dopiero od niedawna otrzymuję żwirek.Nawet nigdy nie wpadłam na pomysł,żeby poprosić o karmę :roll:

Gosiek4

Post » Pt maja 18, 2012 18:31 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Gosiek4 pisze:Fajnie wiedzieć :) Ja od bardzo dawna tymczasuję koty z Dymin,ale karmę organizuję sobie we własnym zakresie;czasem znajome coś mi podrzucą,ale generalnie jak do tej pory-poza wetem wszystko na własny koszt;dopiero od niedawna otrzymuję żwirek.Nawet nigdy nie wpadłam na pomysł,żeby poprosić o karmę :roll:

Jakieś 2 tygodnie temu koleżanka wzięła kotkę z 2 maluszkami z Dymin na tymczas i też dostała dla nich karmę. Ma też zapewnioną darmową opiekę u pani weterynarz ze schroniska. Myślałam, że to standard, dlatego nic nie pisałam na forum.
Miasto daje pieniądze na dokarmianie kotów m.in. zgodnie z ustawą o ochronie praw zwierząt nakładającą różne obowiązki na gminy. W sumie też dowiedziałam się o tym przypadkiem.
Na pewno możesz się teraz zgłosić po karmę:)
Obrazek

joanna521

Post » Pon cze 04, 2012 10:36 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Moja znajoma ma 3 chętne domy na koty przytulaśne,lubiące inne koty+ 1 chętny na kota przytulaśnego lubiącego dzieci (w domu jest 2,5letnie,bardzo żywiołowe dziecko).U nas jest tylko 1,ew.2 koty spełniające kryteria.Może ma ktoś takie kociaki u siebie?

Gosiek4

Post » Pon cze 04, 2012 14:20 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

A mogą być 8-,9-tygodniowe kocięta? Czy chodzi o bardziej wyrośnięte koty?
Obrazek

joanna521

[poprzednia][następna]