Tymuś[*] bez oczka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2012 8:36 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

ja jednak poproszę o ponowne wydarzenie na FB,jeśli ktoś potrafi zrobić i ma tam konto

ile kosztuje wizyta u dr Garncarza-ja już ostro spłukana przez te tymczasy jestem :(

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pt maja 11, 2012 8:44 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Może tym razem ktoś inny zrobiłby FB - moje nie było skuteczne. Poza tym byłoby głupio, gdybym drugi raz rozkręcała to samo wydarzenie.

Pierwsza wizyta u dr Garncarza kosztuje 90 zł, u dr Buczek 70 zł. Chyba że mogłabyś zarejestrować kotka nie na siebie, tylko na jakąś fundację - wtedy zwykle jest zniżka 50%. A może dr da zniżkę, jak usłyszy historię kotka, ale na to już nie ma reguły.

Może jednak daj mu jakieś imię, niech ma coś swojego...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt maja 11, 2012 8:51 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Bazyliszkowa pisze:Sliczny jest :D
Czy to drugie oko na pewno jest ok? Na ostatniej fotce wyraźnie widać zachodzącą trzecią powiekę. Może warto by było, żeby kotka zobaczył jednak dr Garncarz?

Zarobaczenie i odwodnienie też daje takie efekty.Mój tymczas na obu miał takie powieki wysunięte.Okazało sie,ze robale były .
Piękny kot. :1luvu:
Ale ucho to mu drań wyciepał koncertowo. :? Okaleczył kota 2x :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 11, 2012 9:40 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

nawet 3x!
bo,czego nie dopisałam w pierwszym szoku i pędzie związanym z innymi tymczasami: kocio miał też amputowaną końcówkę ogonka (jakieś 2cm) :( .
Po kilku dniach jak kota odwiedziłam w lecznicy po tej cholernej amputacji oka, usłyszałam od weta :evil: : "a od Pani to teraz będę wymagał zgody na piśmie na wszystkie zabiegi, bo mnie Pani opluwa w internecie! a tu będzie do amputacji jeszcze ogon , bo jest martwica w końcówce ogona,w złamanej części". Struchlałam 8O 8O 8O Jak to złamany ogon? To nie dało sie tego ustalić przy pierwszym znieczuleniu? Jak kot był wobec tego oglądany,że to pominięto? Bo,że jest martwica,którą się po kilku dniach dopiero widzi to może i rozumiem,ale złamanie powinno byc wychwycone od razu! I po co dwa razy podawanie narkozy? Chyba,że kotu złamano ogon podczas pobytu w lecznicy,np.przy zamykaniu klatki itp. :conf: :conf: :conf:

tabo10

Post » Pt maja 11, 2012 9:53 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

ASK@ pisze:Zarobaczenie i odwodnienie też daje takie efekty.Mój tymczas na obu miał takie powieki wysunięte.Okazało sie,ze robale były .
:!:

odwodniony nie jest napewno. Pije i je dobrze. Przepraszam,nie je,tylko żre, za dwóch :mrgreen:
Miał mieć podawany aniprazol w lecznicy (nawet jest wpis w książeczce). NA wszelki wypadek w weekend podam mu Milbemax,dla pewności. Tylko muszę zaapelować o choć minimalne przegłodzenie (a to u opiekunki najtrudniej wywalczyć :wink: ),żeby chłopak połknął tabletkę z karmą.

tabo10

Post » Pt maja 11, 2012 10:11 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

tabo10 pisze:nawet 3x!
bo,czego nie dopisałam w pierwszym szoku i pędzie związanym z innymi tymczasami: kocio miał też amputowaną końcówkę ogonka (jakieś 2cm) :( .
Po kilku dniach jak kota odwiedziłam w lecznicy po tej cholernej amputacji oka, usłyszałam od weta :evil: : "a od Pani to teraz będę wymagał zgody na piśmie na wszystkie zabiegi, bo mnie Pani opluwa w internecie! a tu będzie do amputacji jeszcze ogon , bo jest martwica w końcówce ogona,w złamanej części". Struchlałam 8O 8O 8O Jak to złamany ogon? To nie dało sie tego ustalić przy pierwszym znieczuleniu? Jak kot był wobec tego oglądany,że to pominięto? Bo,że jest martwica,którą się po kilku dniach dopiero widzi to może i rozumiem,ale złamanie powinno byc wychwycone od razu! I po co dwa razy podawanie narkozy? Chyba,że kotu złamano ogon podczas pobytu w lecznicy,np.przy zamykaniu klatki itp. :conf: :conf: :conf:

:evil: :evil: :evil: ?/;*&^%$#@ że się tak wyrażę
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt maja 11, 2012 10:14 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

tabo10 pisze:ja jednak poproszę o ponowne wydarzenie na FB,jeśli ktoś potrafi zrobić i ma tam konto

:!:

Bazyliszkowa

Post » Pt maja 11, 2012 11:31 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

No i jest wydarzenie na fb: http://www.facebook.com/events/297688213650038/

Kochana ciocia Erin zrobiła :1luvu:

Bazyliszkowa

Post » Pt maja 11, 2012 11:41 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

O, miałam wstawić link, ale mnie uprzedziłaś :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 11, 2012 11:54 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

cioteczko Erin :1luvu:

tabo10

Post » Sob maja 12, 2012 20:25 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Kotek bardzo prosi o dom...
Czy ma szansę na odmianę złego losu?...

Bazyliszkowa

Post » Nie maja 13, 2012 5:04 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Jest taki piękny i tulący się :(
musi znaleźć dom
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie maja 13, 2012 5:10 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Cczym więcej czytam tym bardziej w szoku jestem.Dlaczego masz podpisac wstecznie zgode na zabiegi. :roll: , które sa juz wykonane :?: Skoro pan nie uzgadniał z tobą wszelkich swoich posunięć to niech za nie odpowiada.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie maja 13, 2012 5:53 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Nie, na amputację oka nigdy nie podpisywałam,ani przed ani po. Podpisywałam jedynie na amputację końcówki ogona-przed zabiegiem,bo wet zaczął się asekurować,skoro tak "opluwam w internecie". A ja nikogo nie opluwam,tylko przytaczam fakty i podaję prawdę - fakt,że dla niektórych niewygodną. Ale czy szukanie domu,ciągłe wałkowanie ogłoszeń,utrzymanie finansowe kota,będące na mojej głowie, obchodzi weta,który tak lekką ręką pozbawił go oka? I czy zdaje sobie sprawę jak to dopiero jest "niewygodne"?

Wczoraj byłam u kota- jak siedzi normalnie trzecia powieka nie zachodzi. Tylko jak zaczyna się tulić, może to taka samoczynna obrona oka jak np. mrużenie u ludzi,nie wiem próbuję znaleźć przyczynę. Tabletkę na odrobaczenie - Milbemax ma dostać dziś.

tabo10

Post » Pon maja 14, 2012 21:26 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

kotu dom potrzebny :(
AnielkaG

[poprzednia][następna]