Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 14, 2012 15:23 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

felin pisze:
kristinbb pisze:Jednym słowem za mało medialny przypadek
i dzieci nie będą publicznie piętnować,
a co za tym idzie dorosłych też.

To po co te wszystkie ustawy?
Dla ozdoby chyba :/

Bo się, kurna, biedne zestresują :twisted: :twisted: :roll:
A może medialnie leszy bylby kot poćwiartowany :twisted:

a może tym (i potencjalnie następnym) "dzieciaczkom" taka wstrząsowa terapia przydałaby się, zapamiętałyby taką lekcję człowieczeństwa do końca życia
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon maja 14, 2012 16:47 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Straszne to wszystko!! :evil:
Trzymaj się pięknooki Kociaku, zdrowiej maleńki!!
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pon maja 14, 2012 18:33 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

http://www.se.pl/strefa-super-expressu/ ... 56527.html

Super Express napisał. A pani dyrektor się popisała :evil:

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Pon maja 14, 2012 18:46 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Bryska4 pisze:http://www.se.pl/strefa-super-expressu/kozle-8-latek-dla-zabawy-uwiezil-kota-w-mrowisku_256527.html

dodałam i od siebie parę słów, nawet jeśli władze nic nie zrobią to niech będzie głośno o tej sprawie, jak najdłużej;
a swoją drogą to jak ksiądz mógł dać temu dziecku rozgrzeszenie i dopuścić do komunii? nie rozumiem...
czyżby kasa za wszelką cenę?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon maja 14, 2012 18:49 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

I kasa, i czyste sumienie ... bo nieużywane.
Przecież klechy mają wszystko gdzieś.
Zresztą, jak sami w dużej mierze ze wsi, to co ich los zwierząt obchodzi?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon maja 14, 2012 18:50 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

dziecko powiedziało, że żałuje i już więcej tak nie zrobi to rozgrzeszenie dał, a to że potem kolejny kotek wyląduje w jakimś szambie czy studni to już nie księdza problmem :(

oxygen_78

Od: Wto paź 26, 2010 10:09

Post » Pon maja 14, 2012 18:51 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

mar9 pisze:dodałam i od siebie parę słów, nawet jeśli władze nic nie zrobią to niech będzie głośno o tej sprawie, jak najdłużej;
a swoją drogą to jak ksiądz mógł dać temu dziecku rozgrzeszenie i dopuścić do komunii? nie rozumiem...
czyżby kasa za wszelką cenę?

No przecież wystarczy wyklepać formułkę że się żałuje i już, puk, puk w konfesjonał, następny proszę.
Przecież te spowiedzi dzieci to farsa zwykle bywa, a taka "hurtem" jak przed komuniami czy świętami to już w ogóle... Jak Jak jeszcze chodziłam jako bardzo wczesna młodzież, to czasem się zastanawiałam, że jakbym tak zaczęła wierszyk recytować to przy której zwrotce ksiądz by się zorientował, że bredzę.

EDIT: widzę, że nie tylko ja to tak widzę.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Pon maja 14, 2012 18:55 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

.
Ostatnio edytowano Śro maja 16, 2012 20:25 przez olafen, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon maja 14, 2012 19:17 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

A mnie nieuchronnie nasuwa się taki tok rozumowania.Jeśli smarkacz w wieku ośmiu lat przekona się,że można krzywdzić kota bez konsekwencji,to w wieku lat piętnastu czy szesnastu może dojdzie do wniosku,że można bezkarnie skrzywdzić Panią dyrektor,która ma to wszystko w ....głębokim poważaniu i księdza,który tak łatwo daje rozgrzeszenie.I może to zrobi.....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pon maja 14, 2012 19:24 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

kocurzyca41 pisze:A mnie nieuchronnie nasuwa się taki tok rozumowania.Jeśli smarkacz w wieku ośmiu lat przekona się,że można krzywdzić kota bez konsekwencji,to w wieku lat piętnastu czy szesnastu może dojdzie do wniosku,że można bezkarnie skrzywdzić Panią dyrektor,która ma to wszystko w ....głębokim poważaniu i księdza,który tak łatwo daje rozgrzeszenie.I może to zrobi.....

Tak, a potem będzie szok i niedowierzanie, jak nauczycielkę, proboszcza albo rodziców zaciuka :?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon maja 14, 2012 19:27 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Przyszła mi na allegro prowizja do zapłacenia za Maciusia 79 złotych za sprzedanie 200 + cegiełek.
Może ktoś by wspomógł trochę. :( Bo ja jestem aktualnie bez pieniędzy a grozi mi blokada konta. :(

kika41

Od: Śro kwi 20, 2011 21:24

Post » Pon maja 14, 2012 19:37 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kika, gdzie znajdę nr Twojego konta ?
Szybciutko, szybciutko - poproszę :s1:

jola_pik

Od: Sob kwi 16, 2005 23:20

Post » Pon maja 14, 2012 19:57 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Bryska4 pisze:http://www.se.pl/strefa-super-expressu/kozle-8-latek-dla-zabawy-uwiezil-kota-w-mrowisku_256527.html

A ja się dopisalam :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon maja 14, 2012 20:00 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Erin pisze:
kocurzyca41 pisze:A mnie nieuchronnie nasuwa się taki tok rozumowania.Jeśli smarkacz w wieku ośmiu lat przekona się,że można krzywdzić kota bez konsekwencji,to w wieku lat piętnastu czy szesnastu może dojdzie do wniosku,że można bezkarnie skrzywdzić Panią dyrektor,która ma to wszystko w ....głębokim poważaniu i księdza,który tak łatwo daje rozgrzeszenie.I może to zrobi.....

Tak, a potem będzie szok i niedowierzanie, jak nauczycielkę, proboszcza albo rodziców zaciuka :?

:ok:
Bo przecież zawsze porządny byl, prawda? :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto maja 15, 2012 6:25 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Taka jest smutna prawda... Wiekszosc ludzi zwierzeta ma za nic. Jak slysza, ze kot cos zbroil, to od razu pada komentarz: "ja bym takiego kota z domu wywalila/wywalil" - nie patyczkują się... Niestety takie postawy przekazują dzieciom.

Maciusiu, wysylam bardzo cieple mysli :1luvu: :1luvu: duzo zdroweczka, kocie, oby zaadoptowal Cie ktos o wielkim sercu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia][następna]