Erin pisze:Obawiam się, że w tamtej wsi nie wiedzą, co to wstyd
Ale przynajmniej będą wiedzieli, że wielu ludziom się to nie podoba.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Erin pisze:Obawiam się, że w tamtej wsi nie wiedzą, co to wstyd
felin pisze:Ale przynajmniej będą wiedzieli, że wielu ludziom się to nie podoba.
Erin pisze:Najważniejsze, że oboje są już bezpieczni
mar9 pisze:Erin pisze:Najważniejsze, że oboje są już bezpieczni
oni oboje tak ale ile zwierzaków nie przeżyło takiej konfrontacji?
Wklejam maila od mojego przyjaciela, który spędził weekend przy telefonie wydzwaniając do przeróżnych miejsc.
"1) Zadzwoniłem na gorącą linię TVP Warszawa (oddział mazowiecki, nie mylić z INFO) i tam pani redaktor nie dość, że wysłuchała historii to sama się przejęła i obiecała przekazać sprawę dalej oraz przekierowała mnie do TVP Poznań (bo materiał żeby poszedł w ogólnopolskiej tv to musi być zrobiony najpierw przez oddział terenowy).
2) TVP Poznań przyjęło newsa z zainteresowaniem (program Teleskop). Decyzja czy materiał powstanie zapadnie na poniedziałkowym kolegium redakcyjnym.
3) TVN oddział w Poznaniu na szczeblu redakcji zainteresował się materiałem, po przekierowaniu do producentów decydujących o sprawie entuzjazm opadł. Producent materiałów weekendowych Artur Zakrzewski po wysłuchaniu o co chodzi stwierdził: "Ok, rozumiem, kot, mrówki, przykro mi z tego powodu. Nie mówię, że 8-letnim dzieciom wolno wszystko, ale to są jednak dzieci. Jeśli góra każe mi zrobić taki materiał to go zrobię, ale jeśli o mnie chodzi, to będę ostatnim, który zrobi materiał piętnujący 8-letnie dzieci". Zupełnie jakby ktoś go prosił o coś takiego, nie? Ostatecznie udało się wynegocjować, że jeśli dostaną telefon do pani, która kota uratowała (a której grożono) to oni zadzwonią i zdecydują "czy warto".
4) Polska The Times Głos Wielkopolski - dostali materiały drogą mailową. Redaktor z działu kultura którego zastałem w niedzielę też podszedł sceptycznie do sprawy. Zżymał się, że najlepiej to bym chciał żeby do sądu dzieciaka oddać i wsadzić (co jest absurdem, bo to są konsekwencje prawne i ja sobie nie wymyśliłem). Również podarowałem sobie podzielenie się z nim moją prywatną opinią i poprosiłem o przekazanie sprawy dalej w poniedziałek bo i tak to nie jego dział i nie będzie pisał.
5) Teleexpress dostał maila i zero odpowiedzi."
kristinbb pisze:Jednym słowem za mało medialny przypadek
i dzieci nie będą publicznie piętnować,
a co za tym idzie dorosłych też.
To po co te wszystkie ustawy?
Dla ozdoby chyba :/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bestol, Google [Bot], kasiek1510, puszatek i 69 gości