Dziewczyny prośba o poradę - nagłe chudnięcie kota

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 14, 2012 10:59 Re: Dziewczyny prośba o poradę - nagłe chudnięcie kota

No i kot dzisiaj uciekł i nie ma. Jutro kolejne podejście.
Obrazek

marzena81

Od: Wto gru 20, 2011 20:48

Post » Wto maja 15, 2012 18:38 Re: Dziewczyny prośba o poradę - nagłe chudnięcie kota

Diabełek już po wizycie u weterynarza :) Wet wyciągnął mu jeszcze z 5 kleszczy. Kotek ma dużo łysych, zaczerwienionych miejsc po kleszczach. Został odrobaczony, odkleszczony i zabezpieczony przed innymi pasożytami i powinno być ok :)
Na razie nie robiłam dodatkowych badań, bo powinno być ok :) Mam obserwować :)

A jak odnosiłam Diabełka to pojawiła się jedna z tych trzech koteczek - kulała na jedną łapkę... No więc znowu do weta... Okazało się, że to już martwica i trzeba było usunąć pazurek. Łapka zszyta i na dwa dni zabezpieczona antybiotykiem.
Obydwa kotki wypuszczone na swoją działkę, bo one tam po prostu czują się najlepiej... Żeby nie wdało się zakażenie w łapkę mam obserwować i za dwa dni na kontrolę kotki i wet musi zabezpieczyć znowu łapkę antybiotykiem. Na szczęście spotkałam pewną panią z działek, która dokarmia te kotki i razem raźniej :) Ja wzięłam kotkę z działki z nią, a ona kotkę odniosła. Podzielimy się pracą :)
Obrazek

marzena81

Od: Wto gru 20, 2011 20:48

[poprzednia]