Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie maja 13, 2012 23:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

I jeszcze Stasia - kompletnie wycofana i przerażona siedzi albo w kuwecie albo w posłanku odwrócona od wszystkiego :( dla niej zamknięcie w boksie to straszna trauma i przerażenie 8O aż serce ściska jak się patrzy na tą kotkę i na to co ona przeżywa otowrzyłam jej dziś boks i zachęcałam ją do wyjscia na zewnątrz ale nic z tego siedziała jak zaklęta w 8O boksie :( szkoda koteczki, żeby tak cierpaiła :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie maja 13, 2012 23:51 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

I bardzo smutna informacja w piątek odszedł w domku stałym u Pani Ani nasz kotek Dakotek wyadoptowany kilka miesięcy temu Dakotek - Salomonek niestety to był FIP :cry:

terenia1

Post » Pon maja 14, 2012 0:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Czy w Chatce są jakieś wolne boksy?

Ps: http://e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/3795 ... t-czeladz/
Dnia 07 05 2012 miasto Czeladź osiedle Musiała . Zaginął kot - około półtora roczny kocur koloru białego z plamkami buro czarnymi. Kot bardzo spokojny, lubi pomruczeć i pomiałczeć.
wszelkie informacje - proszę dzwonić telefon w ogloszeniu

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon maja 14, 2012 7:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

terenia1 pisze:I jeszcze Pysiol - czy ktoś odpowie mi na pytanie co mu jest, co mu dolega, jakie badania miał robione i jakie są wyniki tych badań

Pysiol miał łysawy placek w okolicy ogonka oraz zmianę na tylniej łapce - podejrzenie grzyba, kąpiele w szamponie + 2 razy szczepienie Biocan. Pobrano zeskrobiny, wynik po 4 tygodniach hodowli ujemny (tzn. nie ma grzyba).
Poza tym był leczony na kokcydia (razem ze wszystkimi wolnobiegającymi kotami z kwarantanny)- 2 razy w odstępie dwóch tygodni miał podawany preparat, po leczeniu zbadana kupa była czysta. Po podaniu drugiej dawki preparatu kuwety zewnętrzne zostały wymyte Domestosem.
Z mojej strony to tyle.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon maja 14, 2012 7:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Jak zobaczyłam zdjęcia i wpis to troszkę zgłupiałam - bo nie mogłam zajażyć o co chodzi z tym tymczaem Niusi :mrgreen:
Tak Niusia była u ciebie jak na tydzień jak ja musiałam zamieszkać z córką koleżanki i strach mi było zostawić Niusię w tak niedobrym towarzystwie - mam namysli Biga.
Kurcze nie wiem czemu oni tak na siebie reagują.
A widzę ze zdjęć że u ciebie nie było problemu większego z innymi kotami.
Wiesiu tez mówił że u nich to się unormowaó.
A u mnie nie ma poprawy w stosunkach na lini Big - Niusia.
tak mi jej żal :cry:[/quote]

Hmm nie było tak różowo jak wygląda na zdjęciach. Oczywiście Niusia na wszystkie moje koty w pierwszej chwili reagowała lekką agresją. A one nie rozumiały dlaczego nie chce się z nimi bawić. Jej swoboda na zdjęciu wynika z tego, że ja byłam w poblizu a te 2 koty ledwo widoczne na zdjęciu przestały sie nią interesować. Po prostu ją olały. Trzeci egoista i samolub, który mógł ją poszarpać, obraził się i na czas jej pobytu "przeniósł" się do innego pokoju a czwartego ona poganiła tak,że też nie przychodził. Ale jak nie było mnie w domu oraz na noc, była izolowana od pozostałych.
Niusia może być z innymi kotami ale raczej o takim charakterze jak mój Helmut, który ma serce na dłoni i każdego uważa za przyjaciela (obojętnie czy to kot, królik czy pies). Bo pod koniec nawet dała się powąchać i z ciekawścią patrzyła na ich zabawy (oczywiście ze swojego bezpiecznego miejsca czyli fotela).

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Pon maja 14, 2012 8:34 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

No więc tak Stasie wypuścimy do blokersów CatAngel.

Jutro rano Marzena z mej pracy zabiera Jacka do dr Eweliny z Katowic. Jeśli Jacek nie ma białaczki to ona ma go wyciągnąć ze świerzba już u siebie, w schronisku w Bytomiu uspali by go od razu... Potem Marzena ma przyjechać na dezynfekcję boksu.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon maja 14, 2012 8:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dakotek :cry:

Ciąg dalszy leczenia Pysiola:
Z uwagi na to, że Pysiolek miał nadal okropną kupę, chudł pomimo ogromnego apetytu, a sierśc była w coraz gorszym stanie - pojechał znowu do weta i miał badanie kupy. Okazało się, że ma bardzo duzo pierwotniaków i rozpoczęto leczenie. Dodatkowo wyszły mu jakieś plamy na skórze przy uszach i p. wet pobrała zeskrobiny na pasożyty zewnętrzne. Karta leczenia jest założona i wpisane jest, że czeka na wyniki tego badania. Dzisiaj jedziemy z nim na kontrolę i powinny już byc te wyniki.

Proszę o info o kupie Pysiola, bo muszę dzisiaj powiedziec u weta.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon maja 14, 2012 8:46 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Środa rano poproszę.

The Szops

Post » Pon maja 14, 2012 8:48 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dzięki za info o Pysiolu. Czyli dziś Pani Doktor jeśli będą wyniki powie coś więcej? jest to istotne bo jeśli jest to jakaś choroba skóry nie mogę go wyadoptować do kogoś kto już ma kota żeby się od Pysiola nie zaraził jakąś skórną chorobą bo wtedy miałybyśmy problem.
Wczoraj na wieczornym dyżurze Pysiol miał tylko siku w kuwecie kupy nie było.

terenia1

Post » Pon maja 14, 2012 9:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dzisiaj powinny byc wyniki tych zeskrobin, to będziemy wiedzieli, czy to tylko pierwotniaki, czy jeszcze coś zjada Pysiolka. Trzeba to dziadostwo wyleczyc do końca przed wyadoptowaniem go do domu z innymi kotami :ok:

The Szops

Post » Pon maja 14, 2012 10:03 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

MartynaP pisze:sa jakies fotki Deniska ?

Zdjęcie Deniska jeszcze z domku który go oddał Obrazek

a tu Denisek (rudy) i Deksterek z przekrzywioną główką
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon maja 14, 2012 10:15 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

terenia1 pisze:I bardzo smutna informacja w piątek odszedł w domku stałym u Pani Ani nasz kotek Dakotek wyadoptowany kilka miesięcy temu Dakotek - Salomonek niestety to był FIP :cry:

:cry: Biedny Dakuś [*] taki kochany kocurek. Miał chociaz szczęście umierać kochany :kotek:
Dzięki p. Aniu :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon maja 14, 2012 11:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

CatAngel pisze:Czy w Chatce są jakieś wolne boksy?

:)

http://www.wimp.com/catowl/ filmik na brzydką pogode :)
Ostatnio edytowano Pon maja 14, 2012 12:02 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon maja 14, 2012 11:58 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dorota Wojciechowska pisze:
terenia1 pisze:I bardzo smutna informacja w piątek odszedł w domku stałym u Pani Ani nasz kotek Dakotek wyadoptowany kilka miesięcy temu Dakotek - Salomonek niestety to był FIP :cry:

:cry: Biedny Dakuś [*] taki kochany kocurek. Miał chociaz szczęście umierać kochany :kotek:
Dzięki p. Aniu :1luvu:

Biedny kocina :(
Dziwny jest ten FIP, podstępnie atakuje zwierzęta ...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon maja 14, 2012 12:18 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

CatAngel pisze:Czy w Chatce są jakieś wolne boksy?

Ps: http://e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/3795 ... t-czeladz/
Dnia 07 05 2012 miasto Czeladź osiedle Musiała . Zaginął kot - około półtora roczny kocur koloru białego z plamkami buro czarnymi. Kot bardzo spokojny, lubi pomruczeć i pomiałczeć.
wszelkie informacje - proszę dzwonić telefon w ogloszeniu

Jak Stasia zostanie wypuszczona to będzie jeden pojedyńczy wolny. Poza tym jutro p. Marzena zabierze kotka Jacka, to będzie wolna druga połówka, tylko ten trzeba koniecznie dobrze wymyć i zdezynfekować. Poza tym rudy Denisek rezyduje na dole w podwójnym. Jego można by puścić luzem, tylko obawiam się ataków ze strony pana dyrektora Józefa. Pysiolowi bym nie zmniejszała, bo on potrzebuje przestrzeni, zresztą zobaczymy, jakie będą zalecenia po dzisiejszej wizycie. Marcysia też jest w podwójnym, jej też bym nie zmniejszała.

A czemu pytasz? :D

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]