Śliczny syberyjski rudasek DO ODDANIA W DOBRE RĘCE!! Poznań.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2012 13:13 Śliczny syberyjski rudasek DO ODDANIA W DOBRE RĘCE!! Poznań.

Witam Was :D
Kotka ma na imię Śrubka ;) W sierpniu skończy 2 lata.Została zakupiona na Sielance,bez rodowodu,podobno po rodzicach syberyjskich,ale być może to jakiś mieszaniec.Należy raczej do kotów z charakterem,wszędzie jej pełno. Mieszka obecnie z jednym dużym psem,którego toleruje,ale w domu pojawił się nowy szczeniak.Śrubka syczy i dochodzi do ostrej wymiany łap. Właścicielka postanowiła więc poszukać jej nowego domu. Szukam dla niej nowego, bardziej KOCHAJĄCEGO domu, w którym nie będzie przepychana z kąta w kąt. Jeśli jest ktoś zainteresowany pomocą w poszukaniu pełnego miłości domu,proszę pisać.
Pozdrawiam
Obrazek

Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
Ostatnio edytowano Pt maja 11, 2012 13:30 przez alix76, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawiłam linki
Obrazek

Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy ;)

motylek1006

Od: Pon mar 12, 2012 19:52

Post » Sob maja 12, 2012 22:30 Re: Śliczny syberyjski rudasek DO ODDANIA W DOBRE RĘCE!! Poz

nie ma chetnych? :(
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Nie maja 13, 2012 9:38 Re: Śliczny syberyjski rudasek DO ODDANIA W DOBRE RĘCE!! Poz

A wiadomo jak relacje z kotami?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Nie maja 13, 2012 9:44 Re: Śliczny syberyjski rudasek DO ODDANIA W DOBRE RĘCE!! Poz

a jest wysterylizowana?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie maja 13, 2012 21:23 Re: Śliczny syberyjski rudasek DO ODDANIA W DOBRE RĘCE!! Poz

No więc tak..Kicia nie jest wysterylizowana i nie miała styczności z innymi kotami,jedynie z dużym psem z którym wychowywała się od małego,łatwo nie bedzie pewnie,ale ja też adoptowałam drugiego kota po roku czasu i trochę minęło nim się zaprzyjaźniły ;)
To kot który chodzi własnymi ścieżkami,raczej do pieszczochów nie należy ;)))ale może potrzebuje więcej zainteresowania...
Obrazek

motylek1006

Post » Nie maja 13, 2012 21:44 Re: Śliczny syberyjski rudasek DO ODDANIA W DOBRE RĘCE!! Poz

Motylek1006 jeśli pomagasz w adopcji, to pamiętaj o kwestii sterylizacji, żeby nie oddać jej do domu, który ją będzie rozmnażał. Łatwiej też jest oddać dorosłego kota, który jest wykastrowany. Może jej opiekunka zrobi to przed adopcją?
Ostatnio edytowano Nie maja 13, 2012 21:47 przez mimbla64, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie maja 13, 2012 21:45 Re: Śliczny syberyjski rudasek DO ODDANIA W DOBRE RĘCE!! Poz

Moja Pixi też nie jest wyjątkowo przytulaśna,taki typ :)
Głaskać można chwilę kiedy ma ochotę i tylko po główce pieszczochem nie jest.
Czasem bywają takie mało wylewne koty :)
Jeżeli nie zna kotów to szukasz domu jej jako jedynaczki?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie maja 13, 2012 21:56 Re: Śliczny syberyjski rudasek DO ODDANIA W DOBRE RĘCE!! Poz

Mogę spytać,ale nie sądzę,że chcieliby narażać się na dodatkowe koszty związane ze sterylką,do tej pory tego nie zrobili i nie sądzę że chcieliby się tego podjąć,ale może nowy właściciel mógłby to zrobić? Przed adopcją można by zaznaczyć to w umowie?! Nie wiem sama... Ja tylko chciałabym,żeby Śrubka znalazła lepszy dom,w którym będzie się czuła bezpiecznie i nie będzie się stresować.Nie mogę podejmować decyzji za kogoś..
Obrazek

motylek1006

Post » Nie maja 13, 2012 22:03 Re: Śliczny syberyjski rudasek DO ODDANIA W DOBRE RĘCE!! Poz

motylek1006 pisze:Mogę spytać,ale nie sądzę,że chcieliby narażać się na dodatkowe koszty związane ze sterylką,do tej pory tego nie zrobili i nie sądzę że chcieliby się tego podjąć,ale może nowy właściciel mógłby to zrobić? Przed adopcją można by zaznaczyć to w umowie?! Nie wiem sama... Ja tylko chciałabym,żeby Śrubka znalazła lepszy dom,w którym będzie się czuła bezpiecznie i nie będzie się stresować.Nie mogę podejmować decyzji za kogoś..

Jeśli nie będzie wysterylizowana, to na pewno można to zaznaczyć w umowie, postawić taki warunek. Nie ma jednak gwarancji, że nowy dom sterylizację zrobi. Natomiast obecnych opiekunów może przekonać to, że wykastrowanemu kotu łatwiej znaleźć dom. Ludzie zgłaszający się po dorosłe koty chcą kotów wykastrowanych. Rozumiem jednak twoją sytuację, że nie możesz o kastracji decydować.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29