MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 12, 2012 19:26 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

A widzisz, mówiłam, tzn. pisałam, że jeszcze polubi drapaczek :D :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob maja 12, 2012 20:02 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

zaneta22 pisze:Hej!
Baaaaaardzo Was przepraszam, za długą nieobecność, ale praca narzuciła mi takie tempo, że nie miałam na nic czasu. Faktycznie, byłam wczoraj w Poznaniu i wróciłam dziś o 6 rano. Dopiero wstałam. Dziś mam trochę wytchnienia. :)

Maniuś ma się fantastycznie. Troszkę schudł, nie umiem określić ile, ale widać niewielką różnicę. Do drapaka podszedł bardzo sceptycznie, bardziej interesuje go kanapa. :)

Myje się teraz pieszczoch jeden. :) Dochodzę do wniosku, że przy nim, żadna mata pod kuwetę nie da rady. :roll: Ma do tego naturalne zdolności, żeby pogrzebać mieszkanie w żwirku.

Zdolny chłopak , zdolny :wink:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob maja 12, 2012 20:04 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

zaneta22 pisze:No i masz babo pieroga.

Maniuś tak się przekonał do drapaczka jak się z nim bawiłam, że po zabawie zjadł i położył się do takiego hamaka-półeczki (coś takiego)

http://pu.i.wp.pl/k,NTU4MzU2MTksODE3MDg ... pak0_a.jpg

że się ugiął o jakieś 15cm 8O i oparł o półkę niżej (swoją drogą dobrze, bo inaczej pewnie by się urwał), ale tak mu się dopasował, że nie da poprawić tylko pcha się z powrotem. :roll:

8O Oj Maniek to chyba nadal jest waga ciężką :wink:

Morfeusz też bardzo mocno tył i z 8.600 w 3 tyg schudł do 8.05 na specjalnej karmie .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie maja 13, 2012 13:25 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

W ogóle to zauważyłam, że z każdym dniem coraz bardziej się przywiązuje do mnie. :) Na początku traktował mnie chyba jak jakąś fajną panią co mizia i karmi, a teraz widzę, że traktuje to miejsce jak dom. Każdej nocy śpi coraz wyżej tzn dziś spał wtulony pod ramię(a wcześniej to daleko w stopach), albo lubi być blisko np. drapak postawiłam koło swojego biurka i jak pracuję to siedzi i co jakiś czas przysuwa się, żeby go pomiziać. A już hitem jest to, że wczoraj wieczorem jak oglądałam film to całe półtorej godziny leżał na moich kolanach na plecach i drapałam go po brzuchu, mruczał i zasnął. Aż nie miałam serca go zdjąć tylko siedziałam tak z nim aż się obudził. :) :1luvu:

zaneta22

Od: Pt kwi 13, 2012 14:54

Post » Nie maja 13, 2012 16:19 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

zaneta22 pisze:Aż nie miałam serca go zdjąć tylko siedziałam tak z nim aż się obudził. :) :1luvu:

He he, nieraz ręce i nogi drętwieją, odpadają, ale się siedzi, bo kotecek wypoczywa :mrgreen: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Nie maja 13, 2012 19:06 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

Duża Mańka była w Poznaniu i nie miałyśmy okazji się zobaczyć. :wink: :twisted:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie maja 13, 2012 19:42 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

Kochana, byłam tylko na kilka godzin, i musiałam wracać. :( Nawet rogala nie zdążyłam zjeść. A tak mi się marzył.

zaneta22

Post » Nie maja 13, 2012 20:04 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

O tej porze nie ma dobrych rogali. Nawet nie wszystkie cukiernie je teraz oferują.
Najlepsze są w sezonie.
Nic nie straciłaś jeśli chodzi o tą przyjemność. :mrgreen:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie maja 13, 2012 21:45 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

widze, ze Maniusiowi sie domek coraz bardziej podoba :) :ok:

ja mysle, ze i z jego strony to byla milosc od pierwszego wejrzenia w stosunku do Ciebie, ale byl chyba jeszcze oniesmielony, by to okazac tak dokladnie :D
Warto bylo tyle czekac na taki dom, na takie relacje kocio-ludzkie :1luvu:

Ech, Manius :) Ty to naprawde wielki szczesciarz jestes :piwa:
To bylo widac od samego poczatku, ta wielka milosc miedzy wami przez wielkie :1luvu: M

W moim podpisie jest banerek do konkursu na miss i mistera burasow. Moze masz ochote zglosic kandydature Manka? :ok: :kotek:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon maja 14, 2012 17:35 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

Dzień dobry Maniusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: Przesyłam buziaki i pozdrowienia dla ciebie i twojej Dużej :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Wto maja 15, 2012 12:54 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

Manius i owszem ma dir bardzo dobrze :D. Niestety do konkursu sie nie zglosimy
a) z braku czasu,
b) pieniazki wole przekazac bezposrednio Justynie i zwierzakom,
Troszke sie dziwie, ze masz tyle czasu zeby pisac i organizowac takie pracochlonne rzeczy.

Pogoda dokucza i pada i zimno to i spacerki krotkie, ale Manius zacieszony tunelem nie przejmuje sie zbytnio. :)

zaneta22

Post » Wto maja 15, 2012 13:29 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

mam zaufanych pomocnikow co do organizacji konkursu. 8)

a jesli ja cos takiego robie, to przewaznie jest to pozna godzina nocna, bo ja pozno chodze spac, a ostatnio nie dosc, ze komputer znow fochy mi strzela, to jeszcze ja tez zabiegana troche jestem, bo z powodu jednej bardzo uporczywej dolegliwosci biegam od lekarza do lekarza :roll: (a ciagle nic nowego nie stwierdzono) :evil:

O ile dobrze licze, to powinny byc juz lada dzien wyniki testu?

Manius, trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie :) :piwa: :1luvu:
Buziam Cie, slicznosci kochane :1luvu: :1luvu: :*:*:*

Kociara82

Post » Pt maja 18, 2012 17:51 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

Cześć Żanetko z Maniusiem :1luvu: Co tam u Was słychać? :)
Obrazek

bulba

Post » Pt maja 18, 2012 21:34 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

chetnie bym obejrzala nowe fotki Manka... Stesknilam sie juz za jego slicznym pysiem i czarujacymi oczkami :1luvu:

Kociara82

Post » Nie maja 20, 2012 9:15 Re: MANIEK(FIV+) Lew Kanapowy

Dziś jest równy miesiąc jak Maniuś i Teodorek w DS :1luvu:
I co tam słychać u przystojniaka :wink:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]