Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 12, 2012 14:23 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Asia chyba pisała, że o lewe będą walczyć, bo z prawego to już na 100% lipa :( ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob maja 12, 2012 19:38 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Właśnie miałam nadzieję, że coś więcej już wiadomo. Serce się kraje jak się widzi takie biedactwa...

:cry:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Nie maja 13, 2012 13:42 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

jak ktos ma kontakt z asia, to prosze przekazcie, ze ma ode mnie PMke wazna, bo mi tel padl, a nie ma mnie w domu.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Nie maja 13, 2012 14:17 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

ZuzCat pisze:Co drabiny, to nie mam :?
ale tak sobie pomyślałam, że może ludki z zieleni miejskiej, to mają wysięgniki, a jako pośrednik Eko Straż mogłaby ich wezwać.
Taka między wydziałowa imprezka...

A jak nie, to pozostają tylko "ludzie-pająki".
Serio, serio, skałkowcy mogą zaradzić.

Na jutrzejsze popoludnie panowie umowili sie ze strazakami. Oby sie akcja udala.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie maja 13, 2012 15:05 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Agneska pisze:Na jutrzejsze popoludnie panowie umowili sie ze strazakami. Oby sie akcja udala.

w takim razie za jutrzejszą akcję :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie maja 13, 2012 16:36 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Fajnie, że służby działają...a Strażacy - rules :ok:

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Nie maja 13, 2012 16:51 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Bilans dnia dzisiajszego:
* rano zostałam wezwana w charakterze matki karmiącej do tych najmłodszych gnojków u jopop. Po długiej i bezskutecznej walce ze smoczkiem poddałam się, wzięłam strzykawkę i nią pięknie nakarmiłam maluchy. Słodkie są klusie :love: Potem jopop mi uświadomiła, że użyłam nie tego smoczka, co trzeba :roll:
* potem przeleciałam przez dom, pobrałam na wynos kanapki i kawę (moje śniadanie) i popędziłam na Cytadelę, gdzie spędziłyśmy z alix76 urocze 3 godziny. Widziałyśmy 2 koty - pingwiny - przez większość czasu olewające klatkę. Dwukrotnie zmoczył nas deszcz. W końcu złapał nam się 1 pingwin, który okazał się już wycięty :twisted:
* w tak zwanym międzyczasie mój TŻ pognał do lecznicy z chorym Wąsikiem (tymczasem od *aniki*), a wrócił z dodatkowymi kociakami, które ktoś dzisiaj przyniósł do lecznicy :roll: Gnojki są 2: rudy i biało-rudy. Zawieźliśmy je do jopop, ona lubi małe kotki :twisted:
* dotarłam do domu przemoczona na wylot, z bolącym gardłem. Wzięłam gorącą kąpiel i zastanawiam się nad dalszymi czynnościami rozgrzewającymi 8)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie maja 13, 2012 17:12 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Aleba pisze:Zawieźliśmy je do jopop, ona lubi małe kotki :twisted:

:twisted:

Przynajmniej są rude :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie maja 13, 2012 17:39 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Aleba pisze:Bilans dnia dzisiajszego:
* rano zostałam wezwana w charakterze matki karmiącej do tych najmłodszych gnojków u jopop. Po długiej i bezskutecznej walce ze smoczkiem poddałam się, wzięłam strzykawkę i nią pięknie nakarmiłam maluchy. Słodkie są klusie :love: Potem jopop mi uświadomiła, że użyłam nie tego smoczka, co trzeba :roll:
* potem przeleciałam przez dom, pobrałam na wynos kanapki i kawę (moje śniadanie) i popędziłam na Cytadelę, gdzie spędziłyśmy z alix76 urocze 3 godziny. Widziałyśmy 2 koty - pingwiny - przez większość czasu olewające klatkę. Dwukrotnie zmoczył nas deszcz. W końcu złapał nam się 1 pingwin, który okazał się już wycięty :twisted:
* w tak zwanym międzyczasie mój TŻ pognał do lecznicy z chorym Wąsikiem (tymczasem od *aniki*), a wrócił z dodatkowymi kociakami, które ktoś dzisiaj przyniósł do lecznicy :roll: Gnojki są 2: rudy i biało-rudy. Zawieźliśmy je do jopop, ona lubi małe kotki :twisted:
* dotarłam do domu przemoczona na wylot, z bolącym gardłem. Wzięłam gorącą kąpiel i zastanawiam się nad dalszymi czynnościami rozgrzewającymi 8)

...i tak się zaczyna alkoholizm ........

a winne jak zawsze będą kotecki....

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Nie maja 13, 2012 21:26 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Chciałam gorąco podziękować Alebie i Jej TŻ-towi za dzisiejszą akcję Cytadela. Dzięki niej udało się stwierdzić, że podejrzany o bycie kotką mniejszy kot jest na pewno ciachnięty i zapewne jest to kocurek ciachany rok temu. Drugiego karmicielka już przyuważyła, ze ma asymetryczne uszy :wink: - mamy zatem w piwnicy małżeństwo holenderskie kastrowanych kocurów i nikłe szanse na potomstwo :ok:
Foty z dzisiejszych wyczynów pingwinów z klatką :twisted: będą jutro - zagapiłam się i nie opłaciłam na czas abonamentu w fotosiku :oops:
Aleba, dzięki wielkie i zdrowia życzę :ok:
No i :ok: :ok: za dwa małe gluty :kotek: :kotek:

edit: na rozgrzewkę polecam ziarnko pieprzu :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie maja 13, 2012 23:57 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

gnojki już u mnie. jakie one maleńkie!

ps. rudziaki małe widziałam, ale śliczne, za to oczy brzydkie..
a York jest PRZECUDOWNY!!
nowy nabytek fajna strasznie. rany jak ona mruczy, barankuje i się ociera!

edit:
no to koniec z oporządzaniem zwierzyńca, idę spać..
Maniana w kiblu znowu wyje tak, że za moment nie wyrobię :roll: ..

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon maja 14, 2012 12:00 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Bardzo chętnie zobaczę nowe zdjęcia.... cóż, jedynie to mi pozostało :(
Jakiej wielkości są np. 8 tygodniowe kocięta w porównaniu do czegoś?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon maja 14, 2012 21:17 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

kussad pisze:Jakiej wielkości są np. 8 tygodniowe kocięta w porównaniu do czegoś?

O połowę mniejsze od 16-tygodniowych?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon maja 14, 2012 21:40 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

chyba są dwa razy większe od 4-tygodniowych..... :?:

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Wto maja 15, 2012 8:06 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jaka to jest wielkość w porównaniu do czegoś ogólnie znanego np. kartonika mleka czy typowej butelki czegoś takiego, pytam jako całkowity laik, który nigdy nie widział malutkiego kotka bo jestem ciekawa :oops: Mój pierwszy kot był znaleziony nie wiadomo w jakim wieku i był wygłodzony, ten ostatni już był dorosły :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]