Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 13, 2012 7:08 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Ja mam małe wnuki , które nie mają żywych zwierzątek
i doskonale wiedzą ,że żyjątek i zwierzątek się nie dręczy,
ale to jest odpowiednie wychowanie przez synową i syna.
Niestety synowa jest super hiper alergiczką,
dlatego w domu są tylko rybki.

Maciuś jest super przystojniakiem :1luvu:
Za zdrówko :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie maja 13, 2012 7:11 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Śliczne chudziątko :1luvu: Taki kremowy ..

Mam dyskomfort bo nie jestem zwolenniczką mszczenia się, a takie napiętnowanie zawsze tak wygląda - ale jednocześnie uważam, że trzeba robić z tego sprawę, tak jak i z innych takich spraw. Nieszczególnie wierzę, że kara wyzwoli w oprawcach empatię, ale im wyższa i dotkliwsza tym większa nadzieja, że powstrzyma innych.
Nie wrócił do mnie mail do parafii w Szamotułach, ale też nikt nie odpowiedział. Może w weekend nie pracują ? :mrgreen: . Jakby co- ponowię.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie maja 13, 2012 7:21 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Tu nie chodzi o zemstę, ale pokazanie, że żaden naganny czyn nie powinien zostać zbagatelizowany, że kara musi być, powinna dotknąć rodziców.Udowodnione jest, że ktoś, kto krzywdzi zwierzęta, w przyszłości nie ma oporów przed krzywdzeniem ludzi.Podobają mi się przykłady z innych krajów, gdzie ludzie kierowani są na specjalne terapie.Nie wiem, czy są skuteczne, bo empatii nie nauczy się tak szybko, ale sam obowiązek chodzenia codziennie na zajęcia np.przez dwa tygodnie jest dość uciążliwy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie maja 13, 2012 8:03 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Z tymi terapiami to dobry pomysł, tak jak z ten by więźniowie opiekowali się psami np. w schronie itp. Ale u nas,na wsi??? Jak wytłumaczyć dziecku, że zwierze cierpi, jeśli na codzień widzi zabijanie? Czego się spodziewać po dziecku, jeśli - znajoma nauczycielka, po pedagogice, po psycholigii społecznej, pracująca w przedszkolu na wsi, sama pochodząca ze wsi, wynosi rannego kociaka, do komórki, "żeby tam zdechł" ? Jeśli ja dla niej jestem fanatyczką? Jeśli poddała eutanazji czyli zabiła psa, małą suczkę, bo jej nie pasowała do pozostałych psów??
Jedynie - napiętnować takie zachowania w każdy możliwy sposób.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie maja 13, 2012 8:07 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Ja myślę, że takie nadmierne zainteresowanie sprawą już jest karą dla dzieciaka. Przecież ten dzieciak najprawdopodobniej od kilku siedzi i dni trzęsie porami ze strachu. Sam siebie karze wyobrażając sobie, co może być dalej (policja, szkoła itd...).
Ten od braciszka rzucającego kotem w filmiku na YT też myślał na początku, że jest cool, a w TV już wystąpił za spuszczoną główką.
Nie jestem za linczem, ale niech się gówniarz trochę przestraszy.

Szkoda tylko, że koniec końców pewnie nie poniesie żadnej odpowiedzialności ani on, ani rodzice, i to będzie dla niego doskonały przykład na to, że można takie rzeczy bezkarnie robić :cry:

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Nie maja 13, 2012 8:25 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Bryska4, nie jestem pewna.On może być uważany za ofiarę, bo to dziecko, a przecież skrzywdzony został tylko KOT, więc o co chodzi? Mieszkam na Podkarpaciu, Stalowa Wola to stosunkowo nowe miasto, zasiedlone przez ludzi ze wsi, wielu z nich ( nie wszyscy !!!) mają taki stosunek do zwierząt, że włos się jeży.Zostawmy tę sprawę prokuraturze, bo na pewno coś zrobi, tak myślę.Zobaczymy.
Najważniejszy tutaj jest Maciuś, bardzo mocno trzymam kciuki, aby wyzdrowiał i zapomniał o tym, co go spotkało :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Nie maja 13, 2012 8:49 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

W takich wypadkach również rodzice powinni ponieść karę ( chyba najlepiej finansową bo to najbardziej do niektórych przemawia)bo to oni odpowiadają za to co robią ich dzieci ( to rodzic wychowuje albo i nie jak w tym przypadku) - również powinno się ich obciążyć kosztami leczenia tego koteńka. Mam nadzieję,że Maciuś szybko wyzdrowieje, dużo lepiej wygląda.Śliczności :1luvu: wyrazy szacunku dla was za pomoc i opiekę nad Nim. Strasznie mnie bulwersuje że takie gnojki krzywdzą zwierzaka a osoby które ratują zostają potem same z kosztami leczenia :evil:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Nie maja 13, 2012 9:10 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Bryska4 pisze:
Szkoda tylko, że koniec końców pewnie nie poniesie żadnej odpowiedzialności ani on, ani rodzice, i to będzie dla niego doskonały przykład na to, że można takie rzeczy bezkarnie robić :cry:

I to jest właśnie najgorsze...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie maja 13, 2012 9:54 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

W porównaniu z pierwszymi zdjęciami Maciuś wygląda o wiele lepiej. Śliczny jest :1luvu: tylko troszkę chudziutki, ale myślę, że da się to nadrobić :) Ważne, że walczył i on i osoby opiekujące się nim. Ważne, że się udało :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Nie maja 13, 2012 10:40 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Oby szybko wyzdrowiał i znalazł dobry domek :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 13, 2012 11:58 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

nie jestem za linczem, ale wiem, że najgorszy jest strach, wstyd, no i kara finansowa dla rodziców, tym bardziej przed Komunią, kiedy juz tysiące wydane na wóde i zagryche , dlatego dobrze żeby TV nagłosniła sprawe , to czwarta władza i dużo może , a Maciuś....... będzie zdrowy, będzie miał dobry domek i powoli, powoli będzie zapominał o krzywdzie jaka go dotknęła,
jestem z tobą Maciusiu :ok:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Nie maja 13, 2012 12:05 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Obawiam się, że w tamtej wsi nie wiedzą, co to wstyd :|

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 13, 2012 12:17 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

A ja Erin obawiam się, że masz rację :cry:

ewar

Post » Nie maja 13, 2012 12:27 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Jak dziś czuje się Maciuś?
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie maja 13, 2012 13:57 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Przeczytałam i brak mi słów :(
Nie napiszę co bym z nimi zrobiła ale wypatroszenie to był dobry pomysł :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

[poprzednia][następna]