Czterej Muszkieterowie - Aster po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 10, 2012 19:58 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Kradzione nie tuczy :mrgreen: :ryk:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro kwi 11, 2012 7:09 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

miszelina pisze:Kikur dobrał sie wczoraj do światecznej szynki.

................. obok siedzi Kikur z mina wyrazajaca załamanie "Ja naprawde juz nie moge, a chetnie zjadłbym wiecej".............

Oj, to piękne :ryk:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw kwi 19, 2012 7:08 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Dzisiaj zaczynamy mały remoncik w mieszkaniu. Muszkieterowie zostali zamknięci w jednym pokoju z kuwetkami i miseczkami oraz ulubioną filcokulką Asterka. Fachowiec zostanie z nimi sam na cały dzień, więc lepiej, jak się kręcić nie będą. Przyniósł sobie narzędzia i pojechał po resztę. Ja jeszcze chwilkę jestem, więc weszłam pogłaskać koty na do widzenia.
Asterek wcisnął się pod kapę i poduszki na łóżku, biedaczek :cry:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw kwi 19, 2012 7:45 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Remont to zawsze trochę przeżycie dla kotów. Myśmy niedwno remontowali ale sami, więc stresu aż takiego nie było. Ale i tak trochę nerwowo momentami się robiło... :roll:
Koty nie lubią takich rewolucji.

Oby jak najlepiej to zniosły :ok:

mahob

Post » Pt kwi 20, 2012 8:18 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Jak przyszłam, to w pokoju kotów miseczki były wyraźnie napoczęte, a kuwetki uzywane. :ok: Wieczorem koty zostały wypuszczone, już było normalnie. Koty obwąchały wszystkie narzędzia, materiały, nową muszlę, tapety.
Dzisiaj rano ponowne zamknięcie, mam nadzieję, że zniosą lepiej.
Obrazek

miszelina

Post » Pon kwi 30, 2012 9:56 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Muszkieterowie pierwszy mały remont przeżyli bez problemu. Latem będzie gorzej będa musieli wyjechać do hoteliku na 2 tygodnie. :( Ciekawa jestem, jak to będzie.

Obecnie całymi rankami balkonują, potem idą spać, a wieczorem znowu rozkoszują się chłodkiem w przewiewnym miejscu. :D
Obrazek

miszelina

Post » Pon kwi 30, 2012 15:55 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Oj, to czeka ich pierwszy raz w życiu hotelowanie?
Koty lubią takie jak teraz ciepełko :wink:

mahob

Post » Czw maja 03, 2012 20:12 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Dzielne kotki ,to pewnie dadzą radę i w hoteliku :P :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie maja 06, 2012 19:44 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Muszkieterowie zostali sami na weekend, wpadł do nich mój kolega, przegarnął kuwety i starczyło. Teraz nie mogę opędzić się od stęsknionych Kikura i Asterka. Miziają się jak nigdy.
Feluś obrażony, a Drabik ma wszystko w nosie.
Obrazek

miszelina

Post » Nie maja 06, 2012 21:15 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

miszelina pisze:............ Teraz nie mogę opędzić się od stęsknionych Kikura i Asterka. Miziają się jak nigdy.
.............

To korzystaj ile się da :wink: :)

mahob

Post » Pon maja 07, 2012 14:11 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Kikur cały wczorajszy wieczór nie spuszczał mnie z oka i noc przespał na posłanku w sypialni. Felus tez sie juz nie obraza. :ok: :ok:
Obrazek

miszelina

Post » Czw maja 10, 2012 11:58 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Od wczoraj znowu roboty remontowe i to z gatunku cięższych (trochę kucia było :twisted: ), ale Muszkieterowie jakoś to wytrzymują, tylko Felicjan strrrrrrasznie koncertuje pod drzwiami. Współczuję fachowcowi. :evil:
Wieczorem wypuszczone chłopaki wszystko obwąchały, Kikur zademonstrował podciąganie się na drążku (znaczy wspinanie na szafkę), czym wzbudził podziw u fachmana. Fachman chciał go pogłaskać, ale Kikur jeno pokazał mu pięty i już go nie było. Feluś i Drabik przyjmują za to karesy z wdzięcznością.
Obrazek

miszelina

Post » Czw maja 10, 2012 12:44 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Dzielni chłopcy :)

mahob

Post » Pt maja 11, 2012 8:23 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

Zawsze w przypadku jakiś zmian i zawirowań martwiłam się o Astra-wrażliwca, a tu okazuje się, że Felicjanek wszystko mocniej przeżywa - schudł 30 dk w ciągu miesiąca!
Nie, żeby nie jadł, bo je, ale jakoś go ubyło. :( Na szczęście dzisiaj ostatni dzień remontu, jutro sprzątanie i wszystko wraca do normy. No, prawie wszystko.

Trójeczka została dzisiaj zaszczepiona (Aster był w listopadzie), ale zabrał się z kolegami, bo fachman nadal kuł. Przy okazji zamówiłam obrożę feromonową dla niego i Felusia na czas hotelowania.
Obrazek

miszelina

Post » Sob maja 12, 2012 12:22 Re: Czterej Muszkieterowie - Drabik, Feluś, Aster i Kikurek

To dobrze, że już koniec remontu. Przynajmniej na razie.

Ciekawa jestem tej obroży feromonowej - jak będzie to działało.

mahob

[poprzednia][następna]