Pewnych ludzi powinno się kastrować, by się kolokwialnie mówiąc "nie rozmnażali".
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
martaslupsk pisze:Któryś z mieszkańców odpiera zarzuty:KAZUJE SIĘ , ŻE KOT POCHODZI ZE SCHRONISKA PANI JEŻYK. . TAK ZAJMUJE SIĘ ZWIERZĘTAMI. DZIECI NIC Z TYM KOTEM NIE ZROBIŁY, CHCIAŁY MU POMÓC -WYCIEŃCZONE ZWIERZE LEŻAŁO W POBLIŻU MROWISKA, DZIECI WZIEŁY GO W WIADRO I PRZYNIOSŁY DO WIOSKI. DAŁY WODY , MLEKA. GDY BYŁY W SZKOLE KOT UCIEKŁ. JAKAŚ "NAWIEDZONA BESTIA" BO TYLKO TAK MOGĘ OKRŚLIĆ OSOBĘ KTÓRA ZAMIAST ZAWIEŹĆ ZWIERZĘ DO WETERYNARZA ABY JE UŚPIĆ ROBI SOBIE Z NIM ZDJĘCIA PODAJE NUMER KONTA I WYSTAWIA AUKCJE NA ALLEGRO ŻEBY WPŁACAĆ NIBY NA KOTKA I GO "LECZYĆ - CZYTAJ - DALEJ MĘCZYĆ" ABY JAK NAJWIĘCEJ ZAROBIĆ - TA OSOBA ZWYRODNIAŁA KOBIETA WYKORZYSTAŁA CAŁĄ TĄ SYTUACJĘ DLA SWOICH CELÓW! I JESZCZE JEDNA SPRAWA - WY! WSZYSCY PSEUDO KATOLICY KTÓRZY TU PISZECIE IDŹCIE MOŻE DO TEGO SCHRONISKA POSIEDZIEŚ W KLATKACH Z TYMI MĘCZONYMI TAM ZWIERZĘTAMI- WTEDY ZOBACZYCIE JAK TO JEST - A MOŻE PRZY OKAZJI NABIERZECIE TROCHĘ ROZUMU!!! MAM TYLKO NADZIEJE ŻE WŁADZE GMINY, SZKOŁY I KSIĄDZ NIE DADZĄ SIE W TO WCIĄGNĄĆ I ZROBIĆ Z SIEBIE DURNIÓW PRZEZ TĄ CWANĄ I KOBIETĘ! I JEJ PODOBNYCH KTÓRZY TU PISZĄ!
kasumi pisze:Jakoś nie chce mi się wierzyć w to:martaslupsk pisze:Któryś z mieszkańców odpiera zarzuty:KAZUJE SIĘ , ŻE KOT POCHODZI ZE SCHRONISKA PANI JEŻYK. . TAK ZAJMUJE SIĘ ZWIERZĘTAMI. DZIECI NIC Z TYM KOTEM NIE ZROBIŁY, CHCIAŁY MU POMÓC -WYCIEŃCZONE ZWIERZE LEŻAŁO W POBLIŻU MROWISKA, DZIECI WZIEŁY GO W WIADRO I PRZYNIOSŁY DO WIOSKI. DAŁY WODY , MLEKA. GDY BYŁY W SZKOLE KOT UCIEKŁ. JAKAŚ "NAWIEDZONA BESTIA" BO TYLKO TAK MOGĘ OKRŚLIĆ OSOBĘ KTÓRA ZAMIAST ZAWIEŹĆ ZWIERZĘ DO WETERYNARZA ABY JE UŚPIĆ ROBI SOBIE Z NIM ZDJĘCIA PODAJE NUMER KONTA I WYSTAWIA AUKCJE NA ALLEGRO ŻEBY WPŁACAĆ NIBY NA KOTKA I GO "LECZYĆ - CZYTAJ - DALEJ MĘCZYĆ" ABY JAK NAJWIĘCEJ ZAROBIĆ - TA OSOBA ZWYRODNIAŁA KOBIETA WYKORZYSTAŁA CAŁĄ TĄ SYTUACJĘ DLA SWOICH CELÓW! I JESZCZE JEDNA SPRAWA - WY! WSZYSCY PSEUDO KATOLICY KTÓRZY TU PISZECIE IDŹCIE MOŻE DO TEGO SCHRONISKA POSIEDZIEŚ W KLATKACH Z TYMI MĘCZONYMI TAM ZWIERZĘTAMI- WTEDY ZOBACZYCIE JAK TO JEST - A MOŻE PRZY OKAZJI NABIERZECIE TROCHĘ ROZUMU!!! MAM TYLKO NADZIEJE ŻE WŁADZE GMINY, SZKOŁY I KSIĄDZ NIE DADZĄ SIE W TO WCIĄGNĄĆ I ZROBIĆ Z SIEBIE DURNIÓW PRZEZ TĄ CWANĄ I KOBIETĘ! I JEJ PODOBNYCH KTÓRZY TU PISZĄ!
Obawiają się złej sławy, ot co. Przypomina mi się ostatnia sytuacja z zagłodzonym psem który wg. "właściciela" "miał zdechnąć z głodu"- oczywiście po nagłośnieniu sprawy też było oburzenie, pies ponoć "spał w łóżku z państwem", sołtys bronił "właścicieli", że "dbali" o zwierzęta, że "to normalni ludzie" - taaa, normalni jak na wsiowe standardy chyba
Wieś to stan umysłu
(nie obrażając normalnych ludzi ze wsi oczywiście)
nelka83 pisze:kasumi pisze:Jakoś nie chce mi się wierzyć w to:martaslupsk pisze:Któryś z mieszkańców odpiera zarzuty:KAZUJE SIĘ , ŻE KOT POCHODZI ZE SCHRONISKA PANI JEŻYK. . TAK ZAJMUJE SIĘ ZWIERZĘTAMI. DZIECI NIC Z TYM KOTEM NIE ZROBIŁY, CHCIAŁY MU POMÓC -WYCIEŃCZONE ZWIERZE LEŻAŁO W POBLIŻU MROWISKA, DZIECI WZIEŁY GO W WIADRO I PRZYNIOSŁY DO WIOSKI. DAŁY WODY , MLEKA. GDY BYŁY W SZKOLE KOT UCIEKŁ. JAKAŚ "NAWIEDZONA BESTIA" BO TYLKO TAK MOGĘ OKRŚLIĆ OSOBĘ KTÓRA ZAMIAST ZAWIEŹĆ ZWIERZĘ DO WETERYNARZA ABY JE UŚPIĆ ROBI SOBIE Z NIM ZDJĘCIA PODAJE NUMER KONTA I WYSTAWIA AUKCJE NA ALLEGRO ŻEBY WPŁACAĆ NIBY NA KOTKA I GO "LECZYĆ - CZYTAJ - DALEJ MĘCZYĆ" ABY JAK NAJWIĘCEJ ZAROBIĆ - TA OSOBA ZWYRODNIAŁA KOBIETA WYKORZYSTAŁA CAŁĄ TĄ SYTUACJĘ DLA SWOICH CELÓW! I JESZCZE JEDNA SPRAWA - WY! WSZYSCY PSEUDO KATOLICY KTÓRZY TU PISZECIE IDŹCIE MOŻE DO TEGO SCHRONISKA POSIEDZIEŚ W KLATKACH Z TYMI MĘCZONYMI TAM ZWIERZĘTAMI- WTEDY ZOBACZYCIE JAK TO JEST - A MOŻE PRZY OKAZJI NABIERZECIE TROCHĘ ROZUMU!!! MAM TYLKO NADZIEJE ŻE WŁADZE GMINY, SZKOŁY I KSIĄDZ NIE DADZĄ SIE W TO WCIĄGNĄĆ I ZROBIĆ Z SIEBIE DURNIÓW PRZEZ TĄ CWANĄ I KOBIETĘ! I JEJ PODOBNYCH KTÓRZY TU PISZĄ!
Obawiają się złej sławy, ot co. Przypomina mi się ostatnia sytuacja z zagłodzonym psem który wg. "właściciela" "miał zdechnąć z głodu"- oczywiście po nagłośnieniu sprawy też było oburzenie, pies ponoć "spał w łóżku z państwem", sołtys bronił "właścicieli", że "dbali" o zwierzęta, że "to normalni ludzie" - taaa, normalni jak na wsiowe standardy chyba
Wieś to stan umysłu
(nie obrażając normalnych ludzi ze wsi oczywiście)
Mieszkam na wsi, może to nie jest taka typowa wieś (obory, stodoły, gospodarstwa), ale mentalność niektórych ludzi tu też jest "wsiowa". Na szczęści nie wszystkich. Np. wczoraj starszy Pan, który czasem przyniesie smakołyk "moim" garażowym powiedział, że nie widuje kotki - Staruszki. Powiedziałam mu, że koteczka pojechała na sterylkę, że teraz dochodzi do siebie. Przyłączyła się starsza Pani więc i jej wytłumaczyłam na czym to wszystko polega. Obydwoje przytaknęli, że to bardzo dobry pomysł aby sterylizować bezdomniaczki. Im więcej ludzie wiedzą tym lepiej rozumieją.
olafen pisze:http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=188191221195444&set=a.117768311571069.20014.100000137031421&type=1&theater
martaslupsk pisze:A tak cos pozytywnego.......zgłosiła się do mnie Pani zdecydowana na adopcję Maćka;) Ma już dwa fundacyjne koty , Maciek byłby trzeci:)Dałam jej namiar na Panią z Fundacji....czekamy na rozwój wydarzeń i wiadomość czy i kiedy kot będzie na tyle silny żeby pójść do nowego domu:)
martaslupsk pisze:A tak cos pozytywnego.......zgłosiła się do mnie Pani zdecydowana na adopcję Maćka;) Ma już dwa fundacyjne koty , Maciek byłby trzeci:)Dałam jej namiar na Panią z Fundacji....czekamy na rozwój wydarzeń i wiadomość czy i kiedy kot będzie na tyle silny żeby pójść do nowego domu:)
martaslupsk pisze:Taaaa....zrobiło się głośno to i strach ich pewnie obleciał. Maciek sam leżał przy mrowisku ....ok ....z przymrużeniem oka pewnie w to bym była w stanie uwierzyć.....ale poprzedni kot zabity przez tego dzieciaka pewnie sam namolnie wskakiwał do szamba z zamiarem samobójstwa a to dziecko chciało go ratować.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 44 gości