Mela z Rzeszowa szuka domu tymczasowego lub stałego

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2012 14:28 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Ja ja chce wysterylizoewac , ale musze miec gdzie ja potem przetrzymac . poza tym od dwoch dni jej nie mam wogole na osiedlu .jutro zadzwonie do schroniska i sie spytam czy po sterylizacji nie mogli by jej przetrzymac ale pewnie powiedza to samo co wczesniej ze nie

BaśkaW

Od: Pt lut 17, 2012 14:01

Post » Czw maja 10, 2012 14:51 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

rene010 pisze:Weź kota do pudełka i zawieź do lecznicy do schronu, zoferowaną masz pomoc Anna_s z Rzeszowa weżnie przetrzyma kitke po zabiegu.

Rene010 jesteś kolejną osobą, która pisze, że pomoc zaoferowała Anna_s z Rzeszowa. Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę, że BaśkaW nie ma z nią kontaktu. Nie dostała odpowiedzi na pw. Może w takim razie ktoś ma inny niż poprzez forum kontakt z Anna_s i mógłby ten kontakt przekazać?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw maja 10, 2012 15:07 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

a jesli kotka ma wysuniete sutki i sie bardzo a to bardzo przymila no i cozywiscie ma bardzo ogkragly brzuch to moglo to znaczyc ze juz urodzila ? bo od dwoch dni jej nie ma a drugi kot z ktorym zawsze chodzi - chyba to jej tato bo sa do siebie podobni to jest codziennie a teraz nic nigdzie jej nie ma :(

BaśkaW

Post » Czw maja 10, 2012 19:00 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

no to pewnie urodziła :roll: :roll:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw maja 10, 2012 19:20 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Jeśli 31 marca ciąża była już widoczna to kotka na pewno urodziła. Gratulacje. Możesz być z siebie dumna!
AnielkaG

Post » Czw maja 10, 2012 23:14 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

O rany .. przepraszam ale dużo GADKI ... wydzwaniania po instytucjach autorki wątku a zero działania .... super ..

....

Teraz mozna czekać do ok 1,5 -2mc jak małe zaczna hasać po trawniku a autorka wątku napisze że ma małe do oddania i że szuka domu dla nich ...

Potem domy DM sie znajda a ona powie że małe zostały rozjechane albo zagryzione przez psa ...

Ale super ... 3maj tak dalej ..
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Czw maja 10, 2012 23:28 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

BaśkaW przepraszam, że tak obcesowo pytam. Ile Ty masz lat?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt maja 11, 2012 7:20 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Wydaje mi sie ze to ja niektorych ktorzy cos napisali powinnam spytac o wiek bo wymyslacie sobie rozne rzeczy i dodajecie od siebie cos co nie mialo miejsca :] ja nie bede sie rozpisywac tutaj z kims kto napewno mi nie chce ani nie ma zamiaru pomoc bo nie od tego jest to forum.

Przeciez nie pisalam ze 31 marca ciaza byla widoczna tylko ze dwa dni temu jak ja ostatni raz widzialam .
po za tym jesli koty beda dzikie a mozliwe ze takie beda bo ta kotka sama nie jest do konca oswojona - nie daje sie zabrac na rece tylko czasami poglaskac to wtedy nie bede szukac dla nich domu bo po pierwsze moge nawet nie wiedziec gdzie kotka je trzyma a jak juz kiedys je zobacze o ile przezyja (ale taka Jest Natura ludzie! ) to pewnie będa unikac ludzi i od nich uciekac.
po za tym od 3 dni kotki nie widzialam i boje sie ze urodzia ale czesto na tyle dni znikala po czym sie znowu pojawiala wiec moze nie ma to nic wspolnego z ciaza,Jesli ktos by wiedzial gdzie moge ja przetrzymac czy moze sam by mogl to zrobic to dajcie znac :)

BaśkaW

Post » Pt maja 11, 2012 7:29 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Kotkę możesz przetrzymać w łazience, innym pokoju, w piwnicy odszczurzonej zamkniętej, na strychu, w domku na działce.

Gdziekolwiek, trzeba tylko chcieć.

Ja koty po sterylizacji i wszystkie tymczasy (początkowo) trzymam w klatce wystawowej w pokoju. Nie mam innej możliwości izolacji. Był moment, że 1 kotka w łazience.

Się kombinuje, bo sterylizacja kotki ciężarnej to jest priorytet, najpierw się kotkę łapie, niesie do weta, a potem zastanawia co z nią zrobić na te 3-7 dni.

Jakbyś chciała zrobić co trzeba, to już dawno pisałabyś o wypuszczeniu kotki po sterylizacji, a tymczasem kotka najprawdopodobniej się okociła.

Kocięta skończą tak:
http://www.koty.pl/sos/art175,male-kotk ... dkie-.html

Gratulacje!
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pt maja 11, 2012 7:39 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

BaśkaW, po co w ogóle piszesz, skoro nie jesteś w stanie nic zrobić.Jak anna_s Ci proponuje coś, wtedy kotki nie ma, albo Twoim zdaniem nie jest w ciąży.Kiedy już jest w ciąży, to nie masz jak jej przetrzymać i tak w kółko.Tylko się tutaj denerwujemy, bo robimy wszystko, aby nie dopuścić do tego, aby rodziły się nie chciane kocięta.Przez internet nie da się wysterylizować, nie da się posprzątać piwnicy.Nie chcę się wymądrzać, bo ja akurat wiem, co należy robić i kotka dawno byłaby po zabiegu, gdybym się na nią natknęła.Rozumiem, że jesteś jeszcze dzieckiem, zależnym od rodziców, że jest to wszystko dla Ciebie trudne.Padło kilka rad, moim zdaniem mogłabyś sobie poradzić, pytanie tylko, czy chcesz.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 11, 2012 8:28 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

ale taka Jest Natura ludzie!

to po co zakładałaś ten watek skoro jesteś zwolenniczką naturalnych rozwiązań?
Ostatnio edytowano Pt maja 11, 2012 8:42 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Pt maja 11, 2012 8:41 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

BaśkaW pisze:Jesli ktos by wiedzial gdzie moge ja przetrzymac czy moze sam by mogl to zrobic to dajcie znac :)

Jak tu się nie denerwowowć - znowu: może ktoś inny coś zrobi.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt maja 11, 2012 11:13 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

na jakim osiedlu w Rzeszowie przebywa kotka ?
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Pt maja 11, 2012 11:31 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

anna_s pisze:Ja też poznam :wink: Basia ma namiary na mnie.

Miesiąc temu miałaś oferowaną pomoc dlaczego nie skorzystałaś z niej.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Pt maja 11, 2012 12:22 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

BasiaW, na tym forum spotykają się ludzie, którzy w rzeczywistości pozawirtualnej robią bardzo dużo na rzecz poprawy losu kotów wolnożyjących.
Jedną z metod poprawy losu jest kastracja - dzięki temu stada kotów mają w miarę stałą liczebność, nie muszą walczyć o pożywienie, nie szerzą się wśród nich te najgroźniejsze choroby zakaźne
stada o stałej liczebności są łatwiej akceptowane przez mieszkających na osiedlach ludzi
dlatego tak usilnie namawiamy do złapania kotki i dlatego tyle osób interesuje się poruszonym w wątku tematem.

To, co wkleiła najszczesliwsza, to jest ekstremum, ale znane większości z nas, niestety :(
Jeśli nie chcesz działać sama, pozwól działać innym.

Natura, na którą się powołujesz, w selekcji kotów miejskich nie bierze udziału
większość z nich ginie z rąk człowieka albo wskutek jego działań.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

[poprzednia][następna]