OSTRZEŻENIE-weterynarz Okapa- wyrok

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 06, 2012 6:07 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Ten pan to ćwiczy na tych kociakach czy co? :evil:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 06, 2012 6:44 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Ten człowiek MUSI stracić uprawnienia wykonywania zawodu :evil: .
Przecież to najwyraźniej "rzeź niewiniątek".
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie maja 06, 2012 8:07 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Jeżeli się na coś przydam - służę swoją osobą.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie maja 06, 2012 8:43 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

MalgosiaZ pisze:Ten człowiek MUSI stracić uprawnienia wykonywania zawodu :evil: .
Przecież to najwyraźniej "rzeź niewiniątek".

To wg mnie jedynym wyjściem jest skarga do Izby Weterynaryjnej.
I chyba przydałoby się jak najwięcej podpisów.
No i nadal trzeba próbować z mediami.

Erin

Post » Nie maja 06, 2012 10:45 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

ASK@ pisze:Coś była mowa o majdanku...Te małe ciasne i zimne klatki i te koty ... :cry: Wystarczającym stresem jest sama łapanka i zabieg.A tu jeszcze wet dokłada.

mnie też się nasuwa porównanie z pewnym niesławnym doktorem, ale nie chcę być posądzona o nadużywanie retoryki obozowej :twisted:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Pon maja 07, 2012 12:32 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

O mamuniu, co za człowiek (o ile w ogóle tak można o nim powiedzieć :| ) :strach:
Aż mi ciarki po plecach przechodzą :strach:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon maja 07, 2012 12:51 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

mikela pisze:
ASK@ pisze:Coś była mowa o majdanku...Te małe ciasne i zimne klatki i te koty ... :cry: Wystarczającym stresem jest sama łapanka i zabieg.A tu jeszcze wet dokłada.

mnie też się nasuwa porównanie z pewnym niesławnym doktorem, ale nie chcę być posądzona o nadużywanie retoryki obozowej :twisted:

O Majdanku to akuratnie obrończyni tegoż weta napisała. Tylko w innym kontekście. Czyżby wiedziała coś czego my nie wiemy a co wypływa i tak sie jej wymkło. :roll:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 07, 2012 21:39 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

O Majdanku to akuratnie obrończyni tegoż weta napisała

a kotek znajdzie dom bo widzisz inni wolontariusze jak mogliby to zrobiliby majdanek dla kotów np nie wiem czy jeden kot to rozmnażanie

te teksty pisane niegramatyczną polszczyzną są autorstwa pracownika "technicznego" lecznicy :evil:
Ostatnio edytowano Pon maja 07, 2012 21:49 przez AnielkaG, łącznie edytowano 2 razy
AnielkaG

Post » Pon maja 07, 2012 21:47 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

AnielkaG pisze:[quoteO Majdanku to akuratnie obrończyni tegoż weta napisała]

a kotek znajdzie dom bo widzisz inni wolontariusze jak mogliby to zrobiliby majdanek dla kotów np nie wiem czy jeden kot to rozmnażanie

te teksty pisane niegramatyczną polszczyzną są autorstwa pracownika lecznicy :evil:[/quote]
Lekarza? Jeśli tak, to co prawda nauki ścisłe nie wymagają pięknego języka, ale wyższe wykształcenie tak czy siak do czegoś zobowiązuje. Choćby do logicznego formułowania myśli :roll:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Czw maja 10, 2012 10:39 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Ten sam problem w Mińsku. Drugi rok wybrano weta, który np chce kolczykować koty kolczykownicą do bydła, kota unieruchamia w łapce upychając butelki po wodzie. W zeszłym roku zrobił 3 zabieg! (my w wawie 107). Mogłabym jeszcze duuużo napisać, ale cóż, boję się...
Co mogę Wam podpowiedzieć? Jeśli chce cie mieć pewność, że Izba Wet Wam odpowie piszcie wnioski o udostępnienie informacji publicznej - absolutny obowiązek udzielenia odp w ciągu 14 dni.
Czy robicie coś, żeby tę umowę rozwiązać? My chcemy, żeby albo rozwiązali albo wybrali drugą, alternatywną lecznicę.
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Czw maja 10, 2012 10:45 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

U nas też jest taka rzeźnia. Niestety, robią zabiegi regularnie :(

Erin

Post » Czw maja 10, 2012 10:51 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Od kilu lat mam do czynienia z kotami wolnożyjącymi w dużej ilości.
I z kilkoma lecznicami - szpitalkami.

W żadnej nie widziałam jednocześnie 40% zwierząt z amputowanym okiem. W żadnej nie widziałam jednocześnie takiego odsetka zwierząt z amputownym czymkolwiek.

Spośród ponad 1400 kotów wolnoźyjących i adopcyjnych, którymi miałam do czynienia i których zdjęcia mam na komputerze, amputacja oka to kilkadziesiąt, może 30-40 przypadków - w granicach 3%.
W zdecydowanej większości dotyczyła kotów, którym potem szukaliśmy domów, raczej w tej chwili nie pamiętam przypadku, by kota po amputacji oka wypuścić na wolność. W każdym razie weci zawsze nas ostrzegali, że taki kot może sobie nie proadzić..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw maja 10, 2012 12:08 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Anielka G jezeli chcesz skontaktuje cię z Izą ,ma namiary do dziennikarki która robiła z nią wywiad w okresie powodzi na Jagielońskiej,zapomniałam jaki to miesięcznik .
Prawdopodobnie ona mogła by opisać tą sytuację.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw maja 10, 2012 13:29 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

W naszym przypadku pisała o sytuacji prasa (zajawka na pierwszej stronie nawet była i mocny tytuł: Bojkot weterynarza). I nic to nie dało. Ręce opadają. Człowiek jest jednocześnie wściekły i bezsilny. A na mińskim forum, gdy zadałyśmy pytanie o opinię o tym wecie od razu ktoś wyskoczył, żeby uważać, bo pomówienia, sąd itd...
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Czw maja 10, 2012 18:54 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Prasa nic nie załatwi, to nie ten kaliber.
AnielkaG

[poprzednia][następna]