25 kotów żadnego pana,Potzrebna kasa na sterylki ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2012 23:46 Re: Nie chcemy kociąt ! koty które każdemu zawadzają ;(

Karolek(ona) pisze:no własnie nie bo ta wetka mam mały gabinecik i malutkie zaplecze, nawet nie ma klatek.
(...)
dlatego ja odpadam - nawet jak zamkne w lazience to Filip pójdzie i ją wyciągnie, po ostatnim tymczasie Rudego musialam na zastrzyki nosić bo miał kupy rzadkie - a nie stac mnie na kolejne leczenie.
Jak sie nie dadza pzekonac to im sie z 5ciu zrobi 50siąt kotów pod blokiem i wtedy sąsiedzi na pewno zaczna ingerować - jedna juz otruła psa bo rzucała chleb z trutka na gołebie i pies to zjadł.

załóż może osobny wątek- ktoś się powinien znaleźć. Ja z Warszawy, to trudno byłoby to zorganizować logistycznie. Trzymam kciuki!

Lidziu, może choć Promonvet dasz im radę podrzucać na wszelki wypadek, dopóki się nie połapie i nie pociacha? Też mocne kciuki :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro maja 09, 2012 11:08 Re: Nie chcemy kociąt ! koty które każdemu zawadzają ;(

VeganGirl85 pisze:
Karolek(ona) pisze:no własnie nie bo ta wetka mam mały gabinecik i malutkie zaplecze, nawet nie ma klatek.
(...)
dlatego ja odpadam - nawet jak zamkne w lazience to Filip pójdzie i ją wyciągnie, po ostatnim tymczasie Rudego musialam na zastrzyki nosić bo miał kupy rzadkie - a nie stac mnie na kolejne leczenie.
Jak sie nie dadza pzekonac to im sie z 5ciu zrobi 50siąt kotów pod blokiem i wtedy sąsiedzi na pewno zaczna ingerować - jedna juz otruła psa bo rzucała chleb z trutka na gołebie i pies to zjadł.

załóż może osobny wątek- ktoś się powinien znaleźć. Ja z Warszawy, to trudno byłoby to zorganizować logistycznie. Trzymam kciuki!

Lidziu, może choć Promonvet dasz im radę podrzucać na wszelki wypadek, dopóki się nie połapie i nie pociacha? Też mocne kciuki :ok: :ok: :ok:

Na razie przychodzą same kocurki i te ciachnięte kotki , teraz juz dużo ludzi się tam kręci i koty postraszone są .Problem jest z miastem bo tu okociły się trzy kotki nie zdążyłam ich złapać no bo i kto ma za to płacić ....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro maja 09, 2012 14:38 Re: Nie chcemy kociąt ! koty proszą o karmę ...

Kotka urodzila conajmniej 4ke dzieci bo niedawno sie pokazaly i teraz nikt jej nie chachnie az sie nie usamodzielnią - a wątej juz ma zlaozony z poprzednim miotem i nikogo nie interesowaly losy tej kotki.

Teraz ta pani na ktorej podworku jest powiedziala ze ja po sterylce potrzyma w domu pare dni ale znowu male są i to po dlugowlosym ojcu - ja ich nie widizlam jeszcze
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro maja 09, 2012 17:20 Re: Nie chcemy kociąt ! koty proszą o karmę ...

Karolek(ona) pisze:Kotka urodzila conajmniej 4ke dzieci bo niedawno sie pokazaly i teraz nikt jej nie chachnie az sie nie usamodzielnią - a wątej juz ma zlaozony z poprzednim miotem i nikogo nie interesowaly losy tej kotki.

Teraz ta pani na ktorej podworku jest powiedziala ze ja po sterylce potrzyma w domu pare dni ale znowu male są i to po dlugowlosym ojcu - ja ich nie widizlam jeszcze

Dobrze że kotka będzie miała sterylke , co do małych to wstaw zdjęcia a i może domki się znajdą :ok:

lidka02

Post » Czw maja 10, 2012 9:51 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście , smutne ;

Pare słów do wyjaśnienia , muszę przestać karmić koty gdyż sama nie daje rady karmmie je w ośrodku trzy lata a na mieście rok i gmina nie dała nigdy nic .Myślałam ze w kwietniu coś się zmieni ale nie nigdzie nie ma pieniędzy , serce mnie boli ale nie mam wyjścia .Trzy kotki na mieście gdzieś urodziły w ośrodku na razie nie widać ciężarnych a 5 jest ciachniętych .Zrobiło się ciepło mam nadzieje że koty sobie poradzą i do zimy się nauczą same o siebie zadbać .Pisałam do fundacji cisza .;(

lidka02

Post » Czw maja 10, 2012 10:11 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście , smutne ;

Nie dadzą sobie rady,przyzwyczaiły się do karmienia
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw maja 10, 2012 10:20 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście , smutne ;

Lidka moze ogłosimy jakąś zbiorke na ta karmę, jaka to jest karma? Zmień może tytul wątku na Pilne! Gmina nie chce pomóc w dokarmianu kotów :!: :!: :!:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw maja 10, 2012 10:27 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście , smutne ;

zbiórke no i czy tam nie ma nikogo na miejscu do pomocy? to jest woj. pomorskie?
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw maja 10, 2012 10:28 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście , smutne ;

Kurcze straszne to wszystko .Lidko :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw maja 10, 2012 10:29 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście , smutne ;

Nie to woj. kujawsko-pomorskie :cry:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw maja 10, 2012 10:35 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście , smutne ;

Inowrocław,Grudziądz
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw maja 10, 2012 10:41 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście , smutne ;

Tylko co, teraz zrobi sie zrzute, kupi z 15kg karmy a potrem co ?
zabrzmi to głupio ale najgorzej nauczyć właśnie
lepiej chyba donosic rzadziej żeby koty musiały same tez kombinować bo różne sa sytuacje, niech sie Lidka czy inna karmicielka wyniesie na drugi koniec Polski i co wtedy zabierze stado bezdomnych na swoj teren?
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw maja 10, 2012 10:48 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście , smutne ;

nie ma nikogo na miau z tych okolic? ja z drugiej strony Polski więc nie mam takich znajomości

czy w okolicy jest jakaś fundacja, która podjeła by się wsparciem na karmę, w sumie to nie musi być to fundacja z okolicy, warto próbować i pisać o wsparcie, skoro gmina nie da

a póki co to daję skromne 10 zł i poproszę o nr konta

tak jak piszecie, może uda się zebrać na 1 worek, a potem co, ale myślę że nie ma się co poddawać, są wątki, gdzie co miesiąc kilka osób da po 10 zł i zawsze się uzbiera

kupujemy 15 kg Ariona za 97 zł i się świetnie sprawdza:
http://www.krakvet.pl/arion-adult-15kg-p-10665.html
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw maja 10, 2012 10:52 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście , smutne ;

u nas to samo. :( ...ja chociaż zima wyżebrałam worek miesiecznie dla wiejskich od TOZU w mieście,bo na wsi gdzie mieszkam uważają,że kot nie człowiek sam się wyżywi,a jak nie to zdechnie bo to natura sama decyduje :roll:
Teraz podsypuje sucha,ale mało przychodzą,sezon myszowy sie zaczał,więc widac,ze sie wyżywią.Jesień-zima-wczesna wiosna to najgorszy czas....Lidka nie wiem co napisać,brak pracy utrudnia mi pomoc finansową :oops:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw maja 10, 2012 10:54 Re: Koty zostają bez karmienia te i te na mieście , smutne ;

proponuję dać w tytule miejscowość Przyjezierze i najbliższe duże miasto chyba Inowrocław, może to kogoś przyciągnie, a poza tym, wątek będzie też łatwo wyszukiwalny przez Google jak nawet ktoś nie zna miau i by szukał coś na temat kotów i miasta
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

[poprzednia][następna]