Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 09, 2012 22:34 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Mara S pisze:Stasia zostaje jeszcze na jakiś czas. Jak będzie miała ładne zdjęcia to pani Ola je roześle i popyta znajomych - jak nic się dla niej nie znajdzie to CatAngelsi spróbują wypuścić ją u siebie.

A ile ten " jakiś czas" potrwa? Moim zdaniem Stasia powinna być wypuszczona teraz, albo wcale, im dłużej u nas przebywa tym gorzej dla niej będzie ją potem wypuścić na wolność - a szukanie domku jeśli chodzi o nią potrwa nie wiadomo ile wątpię, żeby znalazła w tej chwili dom tej chwili. Z adopcjami jest cięzko a bedzie jeszcze gorzej - zbliża się a właściwie już jest najgorszy okres do adopcji - niestety adopcje dorosłych kotów będą w te chwili sporadyczne.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro maja 09, 2012 22:36 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.05.-13.05.2012 r.
07.05. pon. rano Beatka wie. Dorota
08.05. wt. rano The Szops wie. Cookie
09.05. śr. rano Beatka wie Ewa
10.05. czw.rano The Szops wie. MaraS
11.05. piat rano brak wie. Teresa
12.05. sob. Iwona wie. brak
13.05. niedz. rano Dorotka wie. Teresa
Przeklejam dyżury na 1 stronę brak jeszcze piatek rano i sobota popołudniu.

terenia1

Post » Śro maja 09, 2012 22:44 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 14.05.-20.05.2012 r.
14.05. pon. rano brak wie. Teresa
15.05. wt. rano brak wie. brak
16.05. śr. rano brak wie brak
17.05. czw.rano brak wie. brak
18.05. piat rano brak wie. Teresa
19.05. sob. brak wie. brak
20.05. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Śro maja 09, 2012 22:44 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

U nasz nasze wolno-zyjące koty są bezpieczne, nie zaczepiają się nawzajem (wiadomo że Stasia byłaby nowa i reakcja kotów na początku też inna) i ludzie krzywdy także nie robią, tylko czasami pogderają jak to ludzie(ale to jakies 2%), ale nie ma sie co przejmować :) więc Stasia mogłabym u nas być, ale wiadomo, że jest ryzyko iż sobie gdzieś pójdzie :( :( jak to kot.

Jak się zdecydujecie co i jak i kiedy to Mara możesz do nas podjechać w każdy dzień po 18.00 :) tylko weekendy czasami odpadają i wypuścić ją z nami i zobaczyć jak będzie sobie mieszkać.

Łatek grzeje sie na trawce :) pod balkonem więc jak zawsze wychodze z klatki przybiega do mnie i płacze żeby go głaskać :)
Jutro porobie mu zdjecia i dodam na wątek :)
Ostatnio edytowano Śro maja 09, 2012 23:27 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro maja 09, 2012 23:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

wolontariusz pisze:Przez łzy piszę wspominając jakim Wielkim Człowiekiem była Jadzia.... i na myśl przychodzi mi tylko jedno:
Stowarzyszenie Opieki Nad Zwierzętami "Nadzieja Na Dom" im. Jadwigi Cybulskiej.

Jesteśmy za! Jeżeli Wiesiu nie ma nic przeciwko, to popieramy - bardzo fajny pomysł na upamiętnienie tego, co robiła dla kociastych i nie tylko... nasza Wielka mała Jadzia.

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Czw maja 10, 2012 5:26 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

całek pisze:
wolontariusz pisze:Przez łzy piszę wspominając jakim Wielkim Człowiekiem była Jadzia.... i na myśl przychodzi mi tylko jedno:
Stowarzyszenie Opieki Nad Zwierzętami "Nadzieja Na Dom" im. Jadwigi Cybulskiej.

Jesteśmy za! Jeżeli Wiesiu nie ma nic przeciwko, to popieramy - bardzo fajny pomysł na upamiętnienie tego, co robiła dla kociastych i nie tylko... nasza Wielka mała Jadzia.

Popieram. Za te wszystkie trudne przypadki, które przygarnęła z Wiesiem i dyżurki w ostatniej chwili i w ogóle "za całokształt".
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw maja 10, 2012 5:45 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

czy na picassie nie trzeba cos edytowac ?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw maja 10, 2012 8:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.05.-13.05.2012 r.
07.05. pon. rano Beatka wie. Dorota
08.05. wt. rano The Szops wie. Cookie
09.05. śr. rano Beatka wie Ewa
10.05. czw.rano The Szops wie. MaraS
11.05. piat rano brak wie. Teresa
12.05. sob. Iwona wie. brak
13.05. niedz. rano Dorotka wie. Teresa
Przeklejam dyżury na 1 stronę brak jeszcze piatek rano i sobota popołudniu.

przyjdę jutro rano na dyżur

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw maja 10, 2012 8:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

CatAngel pisze:U nasz nasze wolno-zyjące koty są bezpieczne, nie zaczepiają się nawzajem (wiadomo że Stasia byłaby nowa i reakcja kotów na początku też inna) i ludzie krzywdy także nie robią, tylko czasami pogderają jak to ludzie(ale to jakies 2%), ale nie ma sie co przejmować :) więc Stasia mogłabym u nas być, ale wiadomo, że jest ryzyko iż sobie gdzieś pójdzie :( :( jak to kot.

Jak się zdecydujecie co i jak i kiedy to Mara możesz do nas podjechać w każdy dzień po 18.00 :) tylko weekendy czasami odpadają i wypuścić ją z nami i zobaczyć jak będzie sobie mieszkać.

ponieważ Stasia trafiła do Chatki po moim zmiękczeniu serca na kolejna interwecje osoby dokarmiającej czyli za moja przyczyną wylądowała w KC i jej los bardzo leży mi na sercu- to Gosia bardzo cię proszę o to by spróbować kotkę przenieść do waszej kociej społeczności.
Ja w następnym tygodniu będę mogła pomóc, więc niech Stasia zostanie do wtorku, środy i jak wam będzie pasował termin to ją przewieziemy.

Trochę się martwię jak to będzie i czy nie przygotoać jej na początek jakiejś kryjówki gdzie by się czuła bezpiecznie - żeby zaraz nie pitła w długą.
Zdzwonimy się i porozmawiamy może. Ale jakby co to domek można szukać dalej -ta kicia widać że była domowa - a tyle juz przeszła- mam na myśli te śruty i zrośnięte złamanie :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw maja 10, 2012 8:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dorota - uzgodniłam z panią Olą, że wyślę jej zdjęcia Stasi i jeżeli jej znajomi np. z Przystani Ocalenie nic nie znajdą to wówczas za parę dni wypuścimy ją do CatAngel. Wezmę dziś aparat - zrobię parę zdjęć i wyślę p. Oli - niech spróbuje jej pomóc a SM u CatAngel nie ucieknie. Tak czy siak sprawa w następnym tygodniu się rozwiąże. Dzięki wielki CatAngelsi za Waszą propozycję :1luvu:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw maja 10, 2012 10:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Po dyżurku:
Na zdrowej wszystko ok, proszę tylko zwrócic uwagę na Kolombo, bo nie wiem czy kichał od kurzu, czy z innej przyczyny.
Odkryłam dlaczego koty tak strasznie gapią się w podłogę na zapleczu na przeciwko zlewu - tam jest bardzo dużo mrówek :o
Krótka instrukcja obsługi kotów na zdrowej:
Madzia- konieczny dostęp do wody z kibla i piłeczki w odcieniach fioletu i różu :lol:
Cekinek- jedzenie suche i picie bezpośrednio z kranu,
Pinezka- lubi jeśc na zapleczu na szafce,
Panter, Orzeszek i Kolombo- ulubiona zabawka - czarny patyk,
Złociutka - ulubiona zabawka- papierek rzucany bezpośrednio w łapki, tak żeby mogła go złapac :roll: ulubione jedzenie z miski Pantera :?
Józio 2 - można pomiziac i narazie tyle...
Na kwarantannie:
Pysiol miał dzisiaj piękną, wypasioną kupę :ok:
Marcysia - kupa beznadzieja no i ta jakby ruja, co z tym zrobic?
Dekster bardzo chce wyjśc z boksu, a Denisowi jest jakby wszystko jedno. Może ci ludzie, którzy ich oddali, zechcieliby chociaż zapłacic za testy?

Za jaki okres jest ta faktura ze Szkłobudowy, bo jakaś makabrycznie wielka 8O

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw maja 10, 2012 10:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Mara S pisze:Dorota - uzgodniłam z panią Olą, że wyślę jej zdjęcia Stasi i jeżeli jej znajomi np. z Przystani Ocalenie nic nie znajdą to wówczas za parę dni wypuścimy ją do CatAngel. Wezmę dziś aparat - zrobię parę zdjęć i wyślę p. Oli - niech spróbuje jej pomóc a SM u CatAngel nie ucieknie. Tak czy siak sprawa w następnym tygodniu się rozwiąże. Dzięki wielki CatAngelsi za Waszą propozycję :1luvu:

Proszę :)
Zastanawia mnie jeszcze kiedy u nas będą kosić trawe, żeby to sie nie zbiegło z jej wypuszczeniem. Bo tam gdzie ją damy jest zawsze cisza i spokój no i żeby mi tam kosiarze nagle nie zaczęli kosić :? . Tam większość kotów sie wyleguje i spędza praktycznie całe dnie :)
No i oby pogoda była taka jak dzisiaj. W razie czego to dzwoń czy pisz sms-a

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw maja 10, 2012 11:01 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dziewczyny, czy dobrze trafiłam?
Na stronie schroniska w Sosnowcu natrafiłam na Sandrę (Sandra
kwarantanna boks 4) - czy wiecie coś o niej więcej niż napisane? Rozważam jej adopcję.
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Czw maja 10, 2012 11:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Le Tigre pisze:Dziewczyny, czy dobrze trafiłam?
Na stronie schroniska w Sosnowcu natrafiłam na Sandrę (Sandra
kwarantanna boks 4) - czy wiecie coś o niej więcej niż napisane? Rozważam jej adopcję.

W sprawie kotów schroniskowych najlepiej kontaktowac się na Piotra i Martę.
Podam ci numer na pw :ok: i ewentualnie na tej stronie na miau viewtopic.php?f=1&t=128833&start=1455
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw maja 10, 2012 11:10 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dzięki :)
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

[poprzednia][następna]