Mela z Rzeszowa szuka domu tymczasowego lub stałego

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 11:31 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Złap kotkę jak najszybciej i sterylizuj!
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Śro maja 09, 2012 14:30 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

najszczesliwsza pisze:Złap kotkę jak najszybciej i sterylizuj!

Oczywiście.Pisanina nic tu nie pomoże, miałaś ofertę pomocy (anna_s).
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 09, 2012 16:22 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

A czy to nie zagraza zyciu kotki ?tak jak z ludzmi jezeli to poczatek to ok ale jesli juz ciaze widac to chyba moze tez to byc zagrozenie zycia dla przyszlej mamy prawda ?

albo moze tez wiecie gdzie w Rzeszowie za darmo obecnie sterylizuja ? oprocz schroniska i czy beda w stanie przetrzymac kotke po zabiegu ?
jesli oczywiscie Anna_s nie bedzie mogla teraz.

BaśkaW

Od: Pt lut 17, 2012 14:01

Post » Śro maja 09, 2012 18:04 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Dlaczego nie została wysterylizowana ? Pisałaś o niej w kwietniu i do tego czasu chyba nic w jej sprawie nie zrobilas jak widac .
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Śro maja 09, 2012 19:51 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Jeszcze pod koniec kwietnia - no niewiem gdzies 22 jak ja glaskalam to brzucha u niej nie wyczulam - po za tym ona byla bardzo strachliwa i mi sie nie dala wczesniej tak glaskac jak teraz ale wiadomo dlaczego teraz tak sie daje bo jest w ciazy a kotki u mojej babci jak byly w ciazy tez sie przymilaly.no wiec uznaam ze jak nie jest w ciazy to narazie nie bede jej jeszcze sterylizowac dopiero w maju.nie mialam czasu czasami jej karmic a co dopiero wypozyczac klatke czekac az sie zlapie po czym znowu zawiesc do schroniska i z schroniska do osoby ktora miala przetrzymac kotke i potem ja odebrac znowu .chcialam ja wysterylizowac w maja gdzies w polowei no ale przez przypadek okdrylam wczesniej ze jest w ciazy no i mysle ze do tego czasu do ty pewnie urodzila.
boje sie ze teraz usuniecie kotkow zagraza tez i jej zyciu.
dzwonilam do schroniska i mam zadzwonic w piatek wiec zobaczymy co powiedza
z drugiej strony jak urodzi kotki to mozna ja wtedy wysterylizowac po jakims czasie od urodzenia az mlode wykarmi - o ile przezyja .no trudno codziennie na swiecie rodzi sie wiele bezdomnych kotkow i jezeli juz teraz nie da sie nic zrobic to po prostu je urodzi wykarmi a ja wtedy ja wysteryizuje.moze jak kotki beda oswojone bardziej niz ona to postaram sie im znalezc domy o ile przezyja/no nie wiem narazie czekam na info od anny_s i od schroniska :)

BaśkaW

Post » Śro maja 09, 2012 20:33 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Owszem, na świecie codziennie rodzi się dużo za dużo bezdomnych kotów i dlatego ludzie spotykający się tu, na tym forum, robią, ile mogą, żeby tych bezdomnych i niechcianych rodziło się mniej
jeśli doświadczony weterynarz wykona zabieg, zagrożenie dla życia i zdrowia kotki będzie takie same, jak przy każdej innej operacji

sezon się dopiero zaczyna, kociąt będzie coraz więcej :(
jeśli masz pomoc i uda Ci się zdobyć namiary na dobrego weterynarza (polecam lekturę podforum "Weci polecani"), działaj.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro maja 09, 2012 20:49 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Sterylka w wysokiej ciąży jest często mniej niebezpieczna niż poród.
Można ją porównać do cesarskiego cięcia przeprowadzanego wtedy, gdy poród naturalny jest zbyt obciążający.

Zdecydowanie tnij.
Na poparcie moich argumentów jest 1,5tys sterylek, w których mniej czy bardziej "maczałam palce"
viewtopic.php?f=1&t=137505&p=8853706#p8853706
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro maja 09, 2012 21:35 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Ok :) skoro tak piszecie to wierze wam na słowo.teraz tylko musze wykombinowac kici kto ja przetrzyma po zabiegu.W schronisku nie da rady wiec jesli anna_s teraz nie bedzie mogla to nie mam pojecia do kogo jeszcze moglabym sie zwrocic z prosba o pomoc

BaśkaW

Post » Śro maja 09, 2012 21:44 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Jakby ktos wiedzial gdzie w Rzeszowie mozna kota za darmo wysterylizowac - procz schroniska bo to juz wiem i ewentualnie gdzie mozna ja przetrzymac to prosze piszcie.

BaśkaW

Post » Czw maja 10, 2012 7:58 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

BaśkaW pisze:Jakby ktos wiedzial gdzie w Rzeszowie mozna kota za darmo wysterylizowac - procz schroniska bo to juz wiem i ewentualnie gdzie mozna ja przetrzymac to prosze piszcie.

A czy Ty nie możesz jej sama przetrzymać po sterylce? Wystarczył by tylko tydzień. Z tego, co piszesz to kotka nie jest całkowitą dzikuską i nie sprawiłaby kłopotu.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw maja 10, 2012 12:32 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Niestety ale nie moge poniewaz mam juz kota w domu to raz - ktory inne koty atakuje i jest strasznie zazdrosny a po drugie rodzice ,którzy nie zgadzaja się niestety.

BaśkaW

Post » Czw maja 10, 2012 13:10 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

BaśkaW pisze:Niestety ale nie moge poniewaz mam juz kota w domu to raz - ktory inne koty atakuje i jest strasznie zazdrosny a po drugie rodzice ,którzy nie zgadzaja się niestety.

Rozumiem. Szkoda.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw maja 10, 2012 13:44 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Wiem ! mam jeszcze piwnice gdzie trzymalam innego kota bezdomnego przez zime ale teraz po pierwsze moj tata znow ja zagracil swoimi rzeczami ( ale to niewazne bo bym mogla znow posprzatac) ale ciagle w piwnicy pala papierosy i jak wychodze z piwnicy to zawsze cuchnie mi wszystkie tym "zapachem" wiec mysle ze to nie najlepsze miesce dla kotki -powinna miec spokoj a tam by go nie miala - ciagle ktos chodzi ,krzyczy itp.
jutro zadzwonie do schroniska - skoro mowicie ze mozna ja steryzliowac to jeszcze raz sie zapytam czy by nie mogli jej przetrzymac tydzien.w fundacji dla bezdomnych kotow w Rzeszowie pewnie tez nie maja miejsca a anna_s nie odpisuje mi bo chyba jej nie bylo wogole na forum wiec mam narazie zwiazane rece.zobaczymy jutro.od 2 dni prawie kotki nie widze :/ boje sie ze mogla urodzic juz kicie skoro jej tyle nie ma.
czy kotka ktora urodzila mlode ma jakies wieksze zapotrzebowanie na jedzenie ? po jakim czasie mozna ja wziac i wysteryizowac?

BaśkaW

Post » Czw maja 10, 2012 13:53 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

BaśkaW, najlepiej wysterylizować teraz, nawet w późnej ciąży - kociąt jest i tak za dużo a poród jest dla kotki ryzykowny. Kotka karmiąca potrzebuje b. dużo wartościowego pokarmu.
:ok: za sterylkę!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw maja 10, 2012 14:12 Re: Bezdomna ciężarna kotka w Rzeszowie

Jak będziesz zwlekac z ta sterylką tyle to zaraz będzie kilka kotów wiecej bezdomnych, a domów nie przybywa.
Maluchy będą sie wałęsać po ulicy i wtedy będziesz patrzeć jak samochody je rozjeżdzają, albo psy rozszarpują itp .

Weź kota do pudełka i zawieź do lecznicy do schronu, zoferowaną masz pomoc Anna_s z Rzeszowa weżnie przetrzyma kitke po zabiegu.

Spisałaś sie kilka miesięcy o tej kotce jest w ciąży nie jest w ciąży.
Wszystkie kotki niewysterylizowane, wolno żyjące zachodzą w ciąże i czy jest czy nie trzeba poddać je zabiegowi sterylizacji.

j
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

[poprzednia][następna]