WZ- Mela i Fela są teraz Warszawianki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2012 12:54 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

Koty będą testowane, kiedy dokładnie będe wiedziec jutro, szczepionka Purowax + białaczka jest wyjątkowo okazyjna cena, ważność do lipca. Do przechowania w lodówce, po testach bedzie wiadomo ile jeszcze trzeba kupić ewentualnie, taka okazja już się nie trafi.

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Wto maja 08, 2012 14:02 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

O tej szczepionce są dobre opinie w związku z faktem, że zmniejsza ona występowanie mięsaka poszczepiennego.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto maja 08, 2012 15:45 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

Mamrot pisze:
pinokio_ pisze:
Mamrot pisze:
pinokio_ pisze:Tak, w czwartek najprawdopodobniej beda robione testy. Jesli sa zdrowe to zostana zaszczepione.
Ania Rylska przekaze jutro 9 szczepionek kurierowi, ktory przywiezie je do mnie.

Irenko! ale na co szczepione? przeciwko bialaczce mozna szczepić dopiero po drugim negatywnym teście! halllooooo!!!

kazdy mowi co innego, ja juz nic nie wiem. To bedziemy testy powtarzac?

Irenko... jeśli chcesz którekolwiek szczepić przeciwko bialaczce to mus test powtórzyć... tak.

Przeglądam dostępne materiały i raczej skłaniam się ku opinii, że należy powtórnie przetestować koty (po 12 tyg.), które będą mieć wynik pozytywny(test IFA).
Wynik negatywny testu zerówno ELISA jak i IFA nie wykryje wirusa białaczki w fazie utajonej (latentnej), gdyż wirus ten utrzymuje się w szpiku kostnym i limfocytach. http://members.multimania.co.uk/furbabies/felv.html

ELISA testing can detect p27 at stages 2-6, while IFA detects FeLV at stages 5-6. Therefore, ELISA testing is the first diagnostic assay to detect a positive result. Cats seropositive following ELISA testing should be evaluated by IFA or retested by ELISA 4-6 weeks later. Some seropositive cats can revert to a negative status due to the latency of the virus in the bone marrow. However, the presence of FeLV can still be detected by virus isolation to prove latency. IFA-positive cats correlate with viremia as a positive IFA will always be ELISA positive. Cats that are ELISA positive but IFA negative are called discordant, meaning that there is either a false positive ELISA, false negative IFA, or the virus is yet not in stages 5-6 of infection. The most specific way to identify latent infections is by viral isolation or PCR amplification of FeLV sequences from cells of the bone marrow.
http://www.vet.uga.edu/vpp/clerk/iyer/

issey32

Post » Wto maja 08, 2012 22:23 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

To ja może zacisnę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za wyniki kociastych u pinokio_ ( tym sposobem za "ich troje z Wólki")

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro maja 09, 2012 9:02 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

Cyt. z wydarzenia na FB:
"Elżbieta Marszałek-Wilk Na adres Fundacji KASTRO wpłynęła faktura na kwotę 241,- zł z adnotacją, że to za leczenie kota z Wólki Zaleskiej. Niestety faktury tej nie możemy zrealizować, gdyż po pierwsze, widnieje na niej adnotacja, że już została zapłacona, a po drugie, nr konta załączono na dodatkowym kawałeczku papieru, nie podano na fakturze - nie można honorować takiej faktury.
Ponadto, ponieważ nikt nie kontaktował się z nami, nie mamy pewności czy to na pewno faktura za kota należącego do Państwa z Wólki Zaleskiej.
Z kim możemy się kontaktować w sprawie tej faktury ?"

Czy ktoś może to wyjaśnić z KASTOREM?

issey32

Post » Śro maja 09, 2012 9:23 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

A toz co? a z kiedy jest ta faktura i od jakiego weta/lecznicy/miasta?
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Śro maja 09, 2012 9:41 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

Pinokio_, nie wiem, co to za faktura. Taki wpis był na wydarzeniu na FB od szefowej fundacji: http://www.facebook.com/events/224774114259642/ Nie było podanych innych szczegółów, ale jeśli ktoś coś wie, to niech wyjaśni to z Kastorem. Może to faktura za leczenie Szarej? Ale to chyba Randa mogłaby pomóc.

issey32

Post » Śro maja 09, 2012 17:28 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

Jutro ok. 18 zakończenie akcji "Testujemy koty Pinokio".

ewona1

Post » Śro maja 09, 2012 17:29 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

ewona1 pisze:Jutro ok. 18 zakończenie akcji "Testujemy koty Pinokio".

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro maja 09, 2012 19:30 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

Witam się na kolejnej części :-)
Te 3 koty które wróciły do Wolki to które to? od pinokio_? Wybaczcie, ale ja ciemna jestem i nie ogarniam co się jeszcze dzieje...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro maja 09, 2012 21:40 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

Też się witam :D
Faktura na pewno za leczenie Szarej, ale myślałam, że już wyjaśnione, zapytam.
Ogonek, u pinokio zostały - Gusia, Myszka i Spryciarz i one zapewne po testach wrócą do Wólki - na czas póki Teresa i Stanisław tam będą, domów trzeba im niewątpliwie szukać. Tyle się udało dotąd, że musi i tym się udać :D Nie wiem jaki jest stan z ogłoszeniami, ale cisza kompletna w temacie.
Mam nadzieję, że testy będą negatywne.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Czw maja 10, 2012 5:14 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

Randa pisze:Też się witam :D
Faktura na pewno za leczenie Szarej, ale myślałam, że już wyjaśnione, zapytam.
Ogonek, u pinokio zostały - Gusia, Myszka i Spryciarz i one zapewne po testach wrócą do Wólki - na czas póki Teresa i Stanisław tam będą, domów trzeba im niewątpliwie szukać. Tyle się udało dotąd, że musi i tym się udać :D Nie wiem jaki jest stan z ogłoszeniami, ale cisza kompletna w temacie.
Mam nadzieję, że testy będą negatywne.

Dziękuję :1luvu: .
Testy MUSZĄ wyjść negatywne, ale kciuki warto potrzymać :ok:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw maja 10, 2012 9:39 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

Kciukasy za akcję! I oby wszystkie były negatywami :ok:

issey32

Post » Czw maja 10, 2012 11:46 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

Za negatywne testy :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw maja 10, 2012 21:31 Re: Wólka Zaleska- testujemy koty cz.III

Koty przetestowane, pozytywne są Murcia, Lovely, Kleksik i Murzynka, reszta w tym koty p. Teresy negatywne. Jak Pinokio będzie miała czas, może sobota , bo lata z nowymi psami, zawiezie je do Wólki.
Gunia - Gruba pieszczocha przeszkadzała w pracy, miziając się podczas pobierania krwi innym kotom, Spryciarz też zrobił się wielki miziak, jakby urósł? i Myszka ładnie zachowuje się na rękach, co ta Pinokio robi z kotami?

ewona1

[poprzednia][następna]