Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2012 21:59 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Bardzo mi przykro z powodu Rózi[*] :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Śro maja 09, 2012 14:30 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Chryste... 8O :(
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Śro maja 09, 2012 14:51 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

:(
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw maja 10, 2012 22:27 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Ja zrobiłam moim skórkom testy przed dołączeniem ich do rezydentów. Felv wyszedł ujemny, ale część testu z badaniem na Fiv nie zadziałała. Najprawdopodobniej ta dziurka, gdzie wkrapla się krew była niedrożna. Jak to możliwe, że część kotów stamtąd ma wirusa, a część nie?
Smutne to strasznie :( :( :(
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Czw maja 10, 2012 22:40 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Uffff !!

One miały najwięcej stresów i emocji. żaden ze mnie ekspert, ale białaczka ma chyba silne związki ze stresem właśnie :( :( Gucio dobrze się trzyma, to silny kocio, aby był szczęśliwy jak najdłużej. Ponoć brakuje mu towarzystwa, bo to bardzo przyjacielski kawaler.

:( :( :(

Przez to wszystko zapomniałam napisać - najświeższe wyniki - Alt 120, Asp 100 , czyli BDB ! Kciuki nadal trzymamy, za mojego ulubieńca

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt maja 11, 2012 7:21 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

moje skórki mają osobny pokój a poza tym na starcie mnie ugryzły a więc nie było mowy o testach.
teraz sterylkę planuje dla Skórki a więc zrobię test.
Maciusiowi mam nadzieję zrobimy na żywca,natomiast skórka trzeba by usypiać a więc jeśli wyjdą ujemnie pozostałym to jemu sobie daruję-wszyscy troje są w ident. stanie zdrowotnosci.

Maciuś będzie mógł szukać domku z odrobiną cierpliwości natomiast co do Skórków nie mam już nadziei-planowałam je wypuścić u mnie -miałyby stałą michę,budkę na dworze i dość bezpieczną okolicę-w każdym razie bez debili a tylko z zagrożeniami naturalnymi dla kotów typu losowego-czasem pies bez smyczy,z rzadka auto-moje przychodzące koty żyją w tej okolicy zanim ja w niej zamieszkałam a więc ponad 4 lata.
ale jeśli test wyjdzie dodatnio to nie mam na nie pomysłu, a przecież trzymać w domu przez najbliższych kilkanaście lat nie mogę...

trzymam :ok: za wyniki ulubieńca ! :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw maja 17, 2012 8:27 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

S.- Czekam z zaciśniętymi kciukami zatem :!:

Dla Tojfusia vel. Tadeo jutro ważny dzień, o nieustające dobre myśli prosimy:

adzi

Post » Czw maja 17, 2012 10:45 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon maja 21, 2012 22:20 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

smartinkowo - coś wiadomo jak banda się miewa ?

za Tadeo nadal kciuki trzymamy. Na razie wszystko jak najbardziej ok :) Od piątku jest w DS jako towarzysz Węgielka (teraz Sparrowa), byłego tymczasa moich znajomych. Domek - kociotubny totalnie, dziewczyna w moim wieku , wczesna 30stka, kochająca koty, dom świadomy, kocio-zakręcony. Jeśli chłopaki się dogadają , to Tojfuś zostaje.

Pierwszej nocy Tadeo spał już z nową Panią, drugiej też, choć jak zwykle na początku był zestrachany. Powiedziałam jej oczywiści jaki ma charakter, że to diabeł wcielony, choć najkochańszy na świecie, przytulał się do nas jak żaden kot, moja perełka, ale obcych się boi i potrzebuje czasu na zapoznanie. Ale jak już się do kogoś przylepi , to koniec :D Wczoraj spali we 2 u Pani, dziś dostałam esemesa, że od 330 rozpoczęli dziki sprint po całym mieszkaniu , włącznie z właścicielką :) Myślę, że to będą 2 diabły :)

Będę go widzieć za ok 2 tyg na kontroli morfologii po kuracji hepatilem. Myślę, że będzie ok i będzie szczęśliwy z ze swoim odważniejszym alter ego - Sparrowem :) Ania, herszt kociej bandy, wydaje się być bardzo miłą i fajną osobą. Wytrzymuje moje natręctwa względem Tojfusia :) Bardzo spodobała mi się przez tel. na wizycie przed adopcyjnej no i jak zawiozłam młodego. Mam nadzieję, że chłopaki ulitują się nad nią i dadzą jej spać po nocy :)

adzi

Post » Śro maja 23, 2012 5:41 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Gryzio i Drapcia to samo, dwa diablątka, jak dostaną powera to zrywaja panele przy sprincie:)

A Gryzio to mruczacz-ugniatacz zawodowy:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Śro maja 23, 2012 19:18 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kituni pisze:Gryzio i Drapcia to samo, dwa diablątka, jak dostaną powera to zrywaja panele przy sprincie:)

A Gryzio to mruczacz-ugniatacz zawodowy:)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no ja wizualizuje tajfun :P

Tojfuś nie był ugniatający, no może w powietrzu to tak. ale przytulał się cały czas , no i mruczenie pierwsza klasa :lol: zawodowo wręcz :)

Gryzio i Drapcia są już na wydaniu ?? może francę Gryzię dołączyć w dwupaku do kochanego Drapcia 8) ?

EDIT. zapomniałam napisać, że dostałam wczoraj mms'a i najświeższe info. Tojfi przychodzi już na pieszczoty, dokazują jak przystało na 2 diabły, czyli wesoło :lol:

adzi

Post » Czw maja 24, 2012 1:38 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Świetnie Adzi. Cieszę sie bardzo, że Tojfi się dobrze czuje w nowym domu. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw maja 24, 2012 4:28 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Tojfik - super! :ok:

A ja bym bardzo chciała, żeby Gryzio i Drapcia poszli do domku w dwupaczku. Tylko casting na domek jest bardzo rygorystyczny, do byle kogo i byle gdzie nie pójdą, o nie!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Czw maja 24, 2012 8:41 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

wbrew pozorom znajdują się domy dla dwupaczków!
spójrz do mnie na 1-szą str. ile dwupaczków wydałam-często dorosłych!

piszesz ogłoszenie od razu dla dwupaczku i że są bardzo bardzo zżyte, kochają sie i nie rozdzielisz ich.
czeka się dłużej ale ,jak widać można się doczekać ! :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok:

smarti

Post » Pt maja 25, 2012 2:33 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Tylko ze u mnie jeszcze trwa proces oswajania, powoli, ale ciagle postepujacy! Tak wiec gdyby domek znalazl sie teraz, to tez musi dbac o socjalizacje moich gluptaskow. Gryzio jest mega kochany, ale nie da sie wziac na rece/zlapac co utrudnia pielegnacje. Natomiast lubi glaski i spanie w lozeczku. Mruczy baaardzo glosno i ma najpiekniejszy, najdluzszy i najgrubszy ogon na swiecie.
Drapcia jest kicia wyjatkowej urody, choc dosc nieufna i zadziorna. Poglaskac mozna tylko jak sie lezy w lozku, a ona laskawie ulozy sie nieopodal:)
Ale niczego sie nie boi, gdy w gre wchodzi jedzenie - jest zawodowym zebrakiem/zlodziejaszkiem:)

Postaram sie niedlugo zrobic im sesje zdjeciowa:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

[poprzednia][następna]