Nowofunland na ulicy! już w DT - Terranova. Dziękuję :)))

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 8:11 Re: Porzucony nowofunland na ulicy!

Patmol, dzięki :love: założyłam wątek na dogo, ale ciężko mi tam się poruszać, te reklamy mnie deprymują a poza tym strasznie mi muli to forum. Pytałam, czy jest jakaś "organizacja" zajmująca się nowofundlandami, ale nikt mi nie odpowiedział na dogo :( ale jeśli już zgłosiłaś, to bardzo dziękuję :love:

sprawdziłam te wszystkie zgubiłempsa, zgubiono-znaleziono i inne portale tego typu - nic :( więc skoro nikt takiego psa nie szuka, to wątpię, żeby opiekun się zgłosił, raczej mi to przypomina świąteczne porządki :twisted:

Pies jest w małej miejscowości koło Aleksandrowa Łódzkiego, czyli pewnie jakieś 10 km ode mnie. Mog e oczywiście spróbować go złapać, zawieźć do weta nawet, ale potem co? Przecież nie wezmę sobie do łóżka oprócz trzech kotów i dwóch psów jeszcze nowofundlanda!!!

Anulalula, bardzo dziękuję! jak tylko trochę się obrobię (bo jestem w pracy) zaraz tam napiszę :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro maja 09, 2012 8:45 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

i jeszcze warto zamieścić info tu:

http://www.forum.molosy.pl/forumdisplay.php?f=202

osobiście mam słabość to tych psiaków, ale póki co nie moge wziac do siebie z racji braku ogrodzenia ciagle jeszcze .....

ale jezeli moja pomoc w jakikolwiek sposob bedzie potrzebna, prosze daj mi info,

czy stan na dzisiaj jest taki, ze on ciągle jest na ulicy ?

anulalula

Od: Sob mar 24, 2012 7:53

Post » Śro maja 09, 2012 8:51 Re: Porzucony nowofunland na ulicy!

Georg-inia pisze: założyłam wątek na dogo,

wklej link

edit znalazłam sobie http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... si-o-pomoc!

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro maja 09, 2012 8:58 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

dla mnie wyglada na psa w typie nowofundlada, co nie zmienia faktu, ze te psy sa bardzo związane z człowiekiem, jakos wydaje mi sie równiez ze to moze byc Niufek z pseudohowli, podrósł i okazało sie ze nie jest tzw" czystej krwi" wiec won.... :evil:

jak chcesz powklejam gdzie sie da, poprosze tylko o zielone światło na moje poczynania i przydałby sie jakis nr telefonu, a i czy jest szansa zeby ktos ( moze ta znajoma) podjechała tam i zobaczyła jak on sie tam miewa ? ja mam troche daleko z drugiej strony Wawy jestem.....

brałabym go od juz nawet na tymczas gdyby nie te moje warunki......zostawienie w domu Psine z 2 kotami nie byłoby chyba dobrym rozwiazaniem, a ogrodzenia ciagle nie mam.....

anulalula

Post » Śro maja 09, 2012 9:01 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

jest jeszcze taki wpis

http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=27541

moze byliby zainteresowani ale trzeba tez sprawdzic, spróbuje sie z nimi skontaktowac

anulalula

Post » Śro maja 09, 2012 9:06 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

anulalula pisze:czy stan na dzisiaj jest taki, ze on ciągle jest na ulicy ?

tak, na ulicy :( przychodzi podobno przynajmniej dwa razy dziennie na michę, czasem koczuje pod tymi bramami, czasem gdzieś znika na kilka godzin - pewnie mu gorąco, to idzie gdzieś w las :( sprawdziłam na mapie, gdzie to jest - to zadupie górne, aż się dziwię, że tam są nazwane ulice. Obawiam się, że ktoś tego psa po prostu wywalił z auta :(

będę wdzięczna za każdą pomoc... ta pani, która go dokarmia, łaskawie dała numer telefonu, jeśli chcesz podam Ci na pw. Ja tej pani nawet nie znam, z relacji koleżanki wiem, że kobieta uznała, że skoro czasem mu jakieś żarecie podrzuci, to znaczy, że już mu pomaga :twisted: No i - przepraszam - czesze go - jak napisała :roll:

Georg-inia

Post » Śro maja 09, 2012 9:08 Re: Porzucony nowofunland na ulicy!

anulalula pisze:Witam,

Proponuje przesłanie informacji i Psinie do stowarzyszenia terranova,
http://www.nowofundland.pl/

lub moze jeszcze tu:
http://www.nowofundland-klub.pl/index.html

Terranova wymaga potwierdzonej przez admina rejestracji na forum, nie wiem, może po prostu przesłać info do nich mailem...

Georg-inia

Post » Śro maja 09, 2012 9:21 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

Jestem co prawda na forum molosów spróbuje skontaktowac sie z nimi moze moja skromna osoba im wystarczy....

anulalula

Post » Śro maja 09, 2012 9:29 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

poprosze o ten telefon

anulalula

Post » Śro maja 09, 2012 9:31 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

of kors telefon zachowuje do swojej wiadomosci, ale pozostałę info o Niufie rozsyłam w świat.

anulalula

Post » Śro maja 09, 2012 9:43 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

Ojeju, ależ piękny pies. :1luvu:
A ja nadal nie mogę pozwolić sobie na psa. :(

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Śro maja 09, 2012 9:47 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

Georg-inia wysłalam Ci maila, dostałaś ? jakos dziwnie mi sie w skrzynce wyswietla i straciłam orient w przestrzeni......

anulalula

Post » Śro maja 09, 2012 9:54 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

Imię Niuf bardzo mi się podoba :1luvu:
Oby przyniosło szczęście :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro maja 09, 2012 9:56 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

Terranova juz działa:)

anulalula

Post » Śro maja 09, 2012 9:57 Re: Porzucony nowofundland na ulicy!

Niuf:) to pieszczotliwe określenie tej rasy przez wszystkich ktorym udało sie zwariować na ich punkcie, raczej nie imie bo na ulicy okazałoby sie ze ma 100 sobowtórów:)

Moze imie wymyśli mu juz nowy domek - oby szybko sie znalazł.

anulalula

[poprzednia][następna]