Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Alaaa pisze:Ale czy sterylizacje są na Ursynowie limitowane? W Gdańsku też miasto finansuje ok. 500 zabiegów, ale to stanowczo za mało. Program zaczął działać w lutym a już w marcu sterylizacje zostały przez społecznych opiekunów wykorzystane.
Oczywiście będę dzwoniła do gminy, żeby dowiedzieć się co oni mają do powiedzenia, jednak z doświadczenia wiem, że wersja "oficjalna" często ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. Dlatego proszę Państwa o swoje spostrzeżenia.
Alaaa pisze:Dzień dobry,
jestem dziennikarzem i piszę artykuł na temat bezdomnych kotów w Gdańsku. Trójmiasto jest jednym z wielu miejsc w Polsce, gdzie władze nie radzą sobie z tym problemem. Natrafiłam na informację, że władze gminy Warszawa-Ursynów walczą z nadpopulacją i chorobami zwierząt w miarę skutecznie. Bezdomne zwierzęta, które się uda złapać, są poddawane szczepieniom i sterylizacji. Gmina dofinansowuje też tzw. przytuliska. Tyle w teorii. A jak ten program jest realizowany w praktyce? Czy naprawdę Ursynów można potraktować jako przykład gminy, która nie usuwa jedynie skutków problemu, tylko jego źródło?
Bardzo proszę o Państwa opinie na ten temat.
Zadaj pytania. łatwiej odpowiadaćAlaaa pisze:Dziękuję za wszystkie uwagi. I proszę o jeszcze![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 127 gości