Moje 5 FeLV-ków i reszta.Zabieg dwóch ślepaczków .

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2012 16:58 Moje 5 FeLV-ków i reszta.Zabieg dwóch ślepaczków .

WITAM WSZYSTKICH ZNANYCH I NIE ZNANYCH TO JUŻ TRZECIA CZEŚĆ MOJEGO WĄTKU .MAM NADZIEJE ŻE BĘDZIE TAKA UDANA JAK TE PIERWSZE . :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witam wszystkich oto moi podopieczni w domu , nie patrze na to co mówią inni robie to co większość z nas powinna robić pomagam zwierzętom .Wątek ten poświęcam moim kotką w domu dużo się ich przewinęło , inne znalazły dom te zostały u mnie .Niektórzy traktują mnie jak wariatke ja wiem ze nią nie jestem .....Robie swoje będę to robić puki starczy mi sił .Mam koty , karmie je , leczę , żyje z nimi i jest nam dobrze , nie raz może za dobrze bo wtedy zjawia się ona Choroba i znów krzyżuje nam plany .W domu robi się cicho spokojnie , patrzymy na siebie jakiś kot usiądzie mi na kolana zamruczy i to jest cudowne .Ale one czują ze coś jest nie tak a tym razem jest na prawdę cięzko , idą Święta my ich nie czujemy .Ciągle myslę ile mam chorych w domu , które mnie mogą niebawem opuścić , patrzą na mnie swoimi wielkimi oczami , tak jak by mówiły nie słuchaj go nie usypiaj żadnego .....Nie tak miało być, mieliśmy żyć długo i szczęśliwie , one mi zaufały a ja je kocham nad życie ale to nie wystarczy , nieraz miłością nic się nie zrobi to jest życie .A życie bywa okropne , może nie będzie tak źle ale wiem jedno zabrałam je z ulicy karmiłam dałam im dom i go nie straca zdrowe czy chore będą u mnie a ja będę dbała o nie tak jak będe mogła , będziemy razem tak długo jak będzie można .Przedstawiam moje skarby

RAZEM ŁATWIEJ :1luvu: Osoby które pomagają mi w utrzymaniu moich futerek -DZIĘKUJEMY , każda złotówka na wagę złota .Leczymy , szczepimy , karmimy , tulimy .Jak możemy tak dbamy i je BARDZO KOCHAMY .Po niżej rozliczenie Dziękujemy i zapraszamy :)

ROZLICZENIA;MAJ
Jimmy -50zł :1luvu: Dziękuje
Alab108 -50zł , karma dla piesków i kotów i zabawki :1luvu: Dziękuje
Iwoo1-50zł :1luvu: Dziękuje
Bożena 640 .-30zł :1luvu: Dziękuje
Bożena 640 -20zł :1luvu: Dziękuje
CZERWIEC
taizu - 70zł dziękuje :1luvu:
Alab - bazarek 70zł dziękuje :1luvu:
bożena640-30zł dziękuje :1luvu:
Od koleżanki Ali -30zł .Dziękuje :1luvu:
Z bazarku Alab 220zł Dziękuje :1luvu:

LIPIEC
Taizu - 70zł Dziękuje :1luvu:
Bożena 640 = 30zł Dziękuje :1luvu:
Paweł Walcz....- 50 ZŁ dZIĘKUJE :1luvu:
Sierpień
taizu - 120zł Dziękuje :1luvu:
Iwoo1-200zł na transport do Łodzi .Dziękuje :1luvu:
Alab bazarek - 215 zł .Dziękuje :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt sie 10, 2012 8:53 przez lidka02, łącznie edytowano 35 razy

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto maja 08, 2012 16:59 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

Witamy serdecznie :P
Ostatnio edytowano Śro maja 09, 2012 9:14 przez lidka02, łącznie edytowano 1 raz

lidka02

Post » Śro maja 09, 2012 8:50 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

jesteśmy Lidziu
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro maja 09, 2012 8:51 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

sikamy na dzień dobry w nowej części

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Śro maja 09, 2012 8:51 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

BOZENAZWISNIEWA pisze:jesteśmy Lidziu

Witaj Bożenko pierwszemu stawiam :piwa: :piwa: :mrgreen:

lidka02

Post » Śro maja 09, 2012 8:52 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

dinzoo pisze:sikamy na dzień dobry w nowej części

Witaj i za :piwa: :piwa: chwytaj , to tak na osłode dnia :mrgreen:

lidka02

Post » Śro maja 09, 2012 8:53 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

To już trzeci wątek zbiorczy kotów u lidka02 :mrgreen: :ok: :piwa: :piwa:
Pierwszy wątek: viewtopic.php?f=1&t=137041
Drugi wątek: viewtopic.php?f=1&t=139539

Po pierwsze prośba o wsparcie finansowe:
http://www.fundacjakot.pl/index.php?opt ... y&Itemid=7

Potrzebujemy pomocy dla Pani Lidii ze Strzelna w sfinanowaniu szczepień dla 14 kotów, które ma pod opieką. Strzelno jest małą miejscowością , w której nie ma schroniska dla zwierząt ani programu sterylizacji. Pani Lidia stara się pomóc chociaż części potrzebujących w sposób racjonalny i przemyślany, dlatego koty pod jej opieką są przede wszystkim wysterylizowane. Dostają odpowiednią karmę i jeśli potrzeba są leczone, a następnie wydawane do odpowiednich domów. Koszt jednego szczepienia to około 40 zł.
Przy braku jakiejkolwiek pomocy z zewnątrz i gminnych programów zapobiegania bezdomności zwierząt i nadpopulacji, bardzo ciężko jest prywatnej osobie ponosić ciągle takie koszta. Dlatego prosimy o jakiekolwiek wpłaty na konto fundacji z dopiskiem: "Strzelno"; liczy się każda kwota.

KONTO FUNDACJI:
BZ WBK S.A. III O/Toruń
07 1090 1506 0000 0001 0369 0336

Zdjęcia kotów Lidki:

Niunia - bardzo nie ufna miała kk
Obrazek

Śnieżka -miała ciężki kk , kotka z ośrodka gdzie Lidka karmi koty
Obrazek

Zuza -kotka z białaczką, od kobity u której była kilkanascie tygodni przywiązana na smyczy do kaloryfera
Obrazek

Marlej - kotek z ulicy miał kk
Obrazek

Lolek prezent-
Obrazek

Rudek -kotek z ulicy
Obrazek

Frania -przyniosły ją dzieci
Obrazek

Toffik -kot z ulicy gdzie diabeł nie może tam Toffika posłać
Obrazek

Tina- kotka z ulicy wróciła z adopcji
Obrazek

Figiel - kotek z ulicy miał ciężką postać kk , myśleliśmy że straci wzrok .Wyzdrowiał ale ciągle kicha i mocno łzawi aportuje piłeczki
Obrazek

Grażyna - kotka ze stacji benzynowej miała już chyba wszystkie choroby
Obrazek

Edek -kotek nie ma kawałka tylnej łapki był chory na panlekoupenie , miał trafić do schroniska jest u mnie
Obrazek

Filip -do dziś walczymy z zarobaczeniem .Kotek z ośrodka
Obrazek

Marcel -kotek ma uszkodzony móżdżek ma problemy z chodzeniem był 14 dni u weta , musi mieć ustawione leki na tarczyce
Obrazek

Adam
aburacze

Post » Śro maja 09, 2012 8:54 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

A tu podaję linki do innych wątków kotów, którymi Lidka się zajmuje:

:arrow: Łukaszek, obecnie w Fundacji KOT w Toruniu, czeka na Dom po rekonwalescencji łapki:
viewtopic.php?f=1&t=129016
http://www.facebook.com/events/209780632409915/

:arrow: Ślepy Kubuś, obecnie próbuje swoich sił w nowym DS :piwa:
viewtopic.php?f=1&t=129326

:arrow: Marcelek, ma problemy neurologiczne ale poza tym jest super kotkiem :mrgreen:
viewtopic.php?f=1&t=134382

:arrow: Koty z ośrodka wczasowego - trzeba pomóc im przetrwać zimę:
viewtopic.php?f=1&t=134759

:arrow: Grażyna (ma osobny wątek):
viewtopic.php?f=1&t=143737

:arrow: Tymuś, uratowany przez Lidkę, teraz jest u magdaradek:
viewtopic.php?f=1&t=144987

Oraz wątki na Dogomanii

:arrow: Pies z lasu
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... jej-szanse

:arrow: Malamutka i jej dziecko
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... ch-domkach

:arrow: Mundek
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... %99-groszy

:arrow: Tosia
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... p-Animalsu

:arrow: Psy w lesie
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... st18538486

:arrow: Saba
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... %29/page23
Ostatnio edytowano Pt sie 10, 2012 0:42 przez aburacze, łącznie edytowano 1 raz
aburacze

Post » Śro maja 09, 2012 8:54 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

Tu będą wątki, które są już nieaktywne, ku pamięci:

:arrow: Robinek ['], cudowny kot, niestety miał wypadek... :(
viewtopic.php?f=1&t=128837

:arrow: Kociaki, poszły do nowych domów :kotek:
viewtopic.php?f=1&t=132327

:arrow: Sparaliżowany kotek z cmentarza [']
viewtopic.php?f=1&t=133082

Adam
aburacze

Post » Śro maja 09, 2012 8:56 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

Dzień dobry wszystkim!

To już przekleiłem posty z poprzedniego wątku z listą kotów, wątków i w ogóle :)
Tyle piszecie, że jak jestem zapracowany nie nadążam czytać i jestem zwykle z 10 stron za Wami 8O

Adam
aburacze

Post » Śro maja 09, 2012 9:09 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

Lidziu, Marty koty są cały czas na ludzkim interferonie, i bardzo go sobie chwali. Jeśli chcesz, zapytam jej czy możesz do niej zadzwonić, pogadać, ona ma doświadczenie z takim leczeniem. Interferon zwierzęcy na jednego kota to ok. 2 tys zł. Lepszy ludzki niż żaden. Nie namawiam, ale przemyśl to.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Śro maja 09, 2012 9:17 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

iwoo1 pisze:Lidziu, Marty koty są cały czas na ludzkim interferonie, i bardzo go sobie chwali. Jeśli chcesz, zapytam jej czy możesz do niej zadzwonić, pogadać, ona ma doświadczenie z takim leczeniem. Interferon zwierzęcy na jednego kota to ok. 2 tys zł. Lepszy ludzki niż żaden. Nie namawiam, ale przemyśl to.

Witaj Adam wpadaj częściej kochamy cię tu :love: wszyscy nie wstydź się :ok: :mrgreen:

Iwoo1 jak się zorientuje gdzie moge go kupić to kupie go nie mam wyjścia a na pewno coś kotą pomoże , teraz muszę uciekać po zasiłek pa. :)

lidka02

Post » Śro maja 09, 2012 11:33 Re: 3część-Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się w

Sobie sikniemy :mrgreen:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

[następna]