FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2012 9:25 FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

FIONA - RODOWA KOTECZKA MAINE COON - PRZEBYWA OBECNIE NA DT U MEKSYKANKI!!!

A to jej historia:

Oto Fiona - maine coon z rodowodem (niestety nie wiem z jakiej hodowli). Ma 3 lata. Jest wysterylizowana.
Fiona trafila do schroniska z wyrokiem eutanazji :( Jej CZWARTY z kolei dom nie radzil sobie z kotka, ktora ma ponoc dominujacy charakter, nie lubi dzieci i ma (ponoc) napady agresji. Ostatnia Pania tak podrapala, ze ta miala bardzo powazne rany na nodze i weterynarz zaproponowal, zeby kotke po prostu uspic ...

nie doszlo do tego, Fiona trafila do schroniska. Siedzi w klatce w biurze. Na razie jest wszystko ok, daje sie brac na rece, itd. Ale ponoc w kazdym z tych kolejnych domow przez pierwszy tydzien bylo ok, a potem nikt sobie nie mogl poradzic z agresja Fiony. zaczelo sie od tego, ze w pierwszym domu przyszlo na swiat dziecko. I Fiona ponoc dostala agresji na to dziecko. Dlatego ja oddali. We wszystkich pozostalych domach tez byly dzieci ... A Fiona BARDZO NIE LUBI dzieci!!!

Poszukujemy bardzo doswiadczonego domku dla Fiony! BEZ DZIECI!!!

Kontakt w sprawie adopcji kotki:
"OTOZ Animals" Schronisko dla Bezdomnych Zwierzat
ul. Hermanowska 24
83-200 Starogard Gdanski
tel. (58) 56 099 31
e-mail: psykoty@wp.pl

a tu fotki pieknosci:

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sie 23, 2012 23:49 przez ilonajot, łącznie edytowano 7 razy
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Wto maja 08, 2012 10:11 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Nie lubi małych dzieci czy też wszystko co ruchliwe i głośne ją denerwuje? Ma papiery czy też jest "rodowodowa" od pseuducha? Bo często ludzie sądzą, że rodowód to nieważny papierek, dlatego kupowali od pseudo bo taniej - a wtedy możliwości przyczyn agresji jest mrowie :? . Prawdziwy hodowca chciałby wiedzieć co się z jego kotką dzieje i możliwe, że pomógłby w adopcji lub zabrał ją do siebie na czas szukania domu, na pewno byłoby też więcej danych na temat kotki.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 08, 2012 10:23 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

No właśnie też jestem zdziwiona, że OTOZ ogłasza kotkę
ciekawe, czy się skontaktowano z hodowcą...
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto maja 08, 2012 10:44 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Absolutnie należy się dowiedzieć z jakiej jest hodowli!

Agresja nie bierze się z niczego. Moze być dowodem na złe traktowanie kotki lub na jakąś dolegliwość.

Edit: jeżeli jest z rodowodem i schron ma jej ksiażeczkę zdrowia, to tam powinno być wpisane jej pelne imię - z przydomkiem i nazwisko hodowcy.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto maja 08, 2012 10:46 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

kotka MA papiery.
ja jestem wolontariuszka, nie jestem pracownikiem schroniska. kotka trafila do schroniska wczoraj, o cyzm od razu mnie powiadomiono, gdyz pomagam w oglaszaniu zwierzakow.
schronisko jest miejskie ;) prowadzone przez otoz. poszukuje domow dla swoich podopiecznych gdzie tylko sie da - to chyba dobrze??

jestem nowicjuszem na miau ... glownie udzielam sie na dogo.
oglaszajac Fione na miau, moja intencja bylo znalezienie jej naprawde odpowiedzialnego opiekuna, znawcy kotow.
taka zreszta jest tez wola kierownictwa schroniska.

bardzo prosze zrozumcie sytuacje zanim skrytykujecie - schronisko ma pod swoja opieka ok 100 psow i 30 kotow (w tym wiosenny wysyp kociat!), psy i koty po ciezkich wypadkach, codziennie wozone do weta, interwencje, itd. I tylko 5 pracownikow!!! czy w takiej sytuacji mozna oskarzac ich o to, ze nie kontaktuja sie z hodowca???

mysle zreszta, ze PIERWSZA wlascicielka probowala sie kontaktowac z hodowca ... ale jak widac na zalaczonym obrazku - kot suma sumarum trafil do schronu z latka agresora.

jesli chodzi o dzieci - to z tego co wiem, to i te calkiem malutkie i te wieksze stanowia problem.
powtarzam - kotka trafila do schronu wczoraj. nie bylo jeszcze czasu na wlasne obserwacje. to, co mowia ludzie oddajac zwierze do schronu, moze sie bardzo mijac z rzecyzwistoscia, sami wiecie :(
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!

ilonajot

Post » Wto maja 08, 2012 11:08 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

dowiedzialam sie wiecej.
tak wiec pierwsi wlasciciele mieli kotke ok 3 lat. przez te 3 lata nie bylo ZADNEGO problemu.
potem urodzilo sie dziecko. Fiona wchodzila dziecku do lozeczka ... to denerwowalo pania :( kotka NIC NIE ROBILA DZIECKU, tylko wchodzila do lozeczka!
ale bylo to powodem, ze ja oddali "gdzies na wies" ...............................................
pierwsza wlascicielka kontaktowala sie z hodowca, a ten sie wypial. Kierowniczka schroniska moze podac nazwe hodowli (raczej na PW).

co sie dzialo na wsi - nie wie nikt. dosc, ze "wies" oddala kota dalej. w trzecim domu byl drugi kocur pers - niestety do rezydenta Fiona wykazywala tez agresje. moze sie wiec okazac, ze musi byc JEDYNYM pupilem. Dom z persem oddal ja do czwartej, ostatniej wlascicielki ...
ostatnia wlascicielka bardzo chciala pracowac z kotem, poszukiwala nawet behawiorysty - bezskutecznie.

schronisko w Starogardzie jest kameralnym schroniskiem, pracuja tam naprawde bardzo fajni ludzie, ktorzy juz wiele pozornie beznadziejnych przypadkow wyprowadzilo na prosta, glownie psow. niestety wsrod pracownikow nie ma nikogo, kto bylby specjalista od kotow :(

na rzie Fionka siedzi w klatce i jest jak sparalizowana. bez problemu daje sie glaskac. za jakis czas beda podejmowac probe wprowadzenia jej do kociarni i zobacza, co sie bedzie dzialo. jednak nie moga ryzykowac zdrowiem innych kotow, wiadomo ... wiec jak sie cokolwiek bedzie dzialo, fiona trafi z powrotem do klatki!

ilonajot

Post » Wto maja 08, 2012 11:27 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Proszę nazwę hodowli na pw.

Nie krytykuję. Po prostu jest to dla mnie pierwsza rzecz kiedy ma sie do czynienia z rodowodwym kotem.
Obrazek

MariaD

Post » Wto maja 08, 2012 11:39 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

poslalam maila do schronu z zapytaniem, to pewnie chwilke potrwa ...
jak tylko bede wiedziala, napisze PW :)

ilonajot

Post » Wto maja 08, 2012 11:56 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

ech ci ludzie
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto maja 08, 2012 12:30 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Taka piękna i tak nie miała szczęścia. :(
Oby to się zmieniło. :ok: :ok: :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Wto maja 08, 2012 12:34 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

ilonajot pisze:poslalam maila do schronu z zapytaniem, to pewnie chwilke potrwa ...

Jeżeli macie kontakt do ostatniej właścielki kotki to ściągnijcie jak nawięcej informacji o niej. Nawet tych bardzo drobiazgowych i nieistotnych z pozoru.
Mogą się przydać w pracy z kotem w przyszłości.
Obrazek

MariaD

Post » Wto maja 08, 2012 17:19 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

bardzo biedna kicia :(
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto maja 08, 2012 18:19 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

MariaD pisze:
ilonajot pisze:poslalam maila do schronu z zapytaniem, to pewnie chwilke potrwa ...

Jeżeli macie kontakt do ostatniej właścielki kotki to ściągnijcie jak nawięcej informacji o niej. Nawet tych bardzo drobiazgowych i nieistotnych z pozoru.
Mogą się przydać w pracy z kotem w przyszłości.

Nic dodać nic ująć. Zaczynając od daty sterylizacji. Sposobu karmienia - przebytych chorób, badań itp. Agresja nigdy nie bierze się znikąd.Agresja bywa ( i najczęściej jest ) lękowa. Ale co ja się tu madrzę:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto maja 08, 2012 18:25 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Przepiękna kocia.I biedna.Los jej nie oszczędził stawiając nieodpowiednich ludzi na drodze.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto maja 08, 2012 22:26 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

MariaD pisze:Proszę nazwę hodowli na pw.

Nie krytykuję. Po prostu jest to dla mnie pierwsza rzecz kiedy ma sie do czynienia z rodowodwym kotem.

patrze gdzie tu jest PW i nie moge znalezc ... oswieccie mnie! nazwisko hodowcy juz znam :evil:

ilonajot

[następna]