Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 07, 2012 18:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

Ja kupuję małą paczkę (400g - ok.20 zł) RC FIBRE RESPONSE http://animalia.pl/produkt,17947,45,roy ... t-2kg.html Kiedyś mi ktoś na miau polecił, skonsultowałam z wetem i stosuję w okresie wzmożonego zakłaczenia raz na jakiś czas. Przepycha rury ;) i potem jest jakoś drożniej (przypomniałam sobie o nim 2 dni temu i wczoraj był ładny efekt w kuwecie). Też mam dosyć wymiotów mojej panny, ale u mnie to skrzywienie po jej problemach zdrowotnych.

Mieszam kilkanaście chrupek z chrupkami podstawowymi - nie można przesadzić, bo kupy są rzadsze i można doprowadzić do rozwolnień. Myślę, że trzeba dobrać proporcje do poszczególnego kota. Ale z tą karmą kule włosowe wychodzą z poślizgiem - dołem, na czym Ci zależy :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pon maja 07, 2012 18:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

Od kiedy mam tyle stada ile palców u reki kupuję pastę beaphara na odkłaczanie. Jest duża i wydajna i do dostania na zoo+ :wink: Nie wiem czy zasmakuje, bo u mnie dwie z czterech zlizuja same, dwie plują i musze zapodawac do pyska, a piata psia pożera i trzeba pilnować :mrgreen:
A o tym, że te pasty sa o sciane zdrowotnie bo to chemia poganiana sieczką to nie wspominam ... :roll: Ale działa :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto maja 08, 2012 5:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

pozytywka pisze:ale Zdziska mi się kładzie w doniczkach :evil:
a niestety nie ma chętnych do wychodzenia z nią regularnie jak z pieskiem (lub jak z Chlebusiem :D )
Poza tym trawa lubi wyjść górą, a nie dołem :roll:

Ano lubi. Cóż zrobić, trzeba potem podłogę z cud szparami posprzątać. :mrgreen: Wiesz pozytywko jak wygląda moja podłoga :lol: A na spacery zapraszamy do nas - będzie przyjemne z pożytecznym połączone ;)

Chlebuś wrócił z czterodniowych wywczasów pod tujami i skarży się na obniżenie standardów. Siedział całymi dniami w ogrodzie zakamuflowany pod tujami i się dziwi, że w domu nie ma tak samo... :roll:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto maja 08, 2012 7:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

shira3 pisze:Pamiętam :) Ale paprotka niebezpieczna nie jest :ok:

Podobno też nie powinny żreć :evil:
Chciałam się dokwiecić paprotkami i też muszą stać wysoko bo tu na forum rozpytywałam i wyszło na to, że żreć nie powinny, na razie małe to biedy nie ma ale jak dorosną to do pracy wywiozę :evil:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto maja 08, 2012 7:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

To mogą jeść bez przykrych konsekwencji http://galeria.swiatkwiatow.pl/zdjecie/ ... 5,630.html
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto maja 08, 2012 7:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

dziewczyny, a nie macie jakiego kuzyna z gospodarką? ja nie mam, ale TŻ ma. No i trzy lata temu zapytałam, o jakieś ziarenka do wysiania, takie zboże, żeby szybko rosło. Serdeczny Piotruś spytał tylko: "ta ila tego jećmienia kcesz? worek 100 kilo starczy?" :strach: dostałam w reklamówkę, nie wiem, z 5 kg może. Jeszcze mamy, co prawda u nas teraz woliera i tam się koty pasą, ale jęczmień rośnie faktycznie w oczach. Kupiłam dwie doniczuszki do bonsai - takie płytkie, prostokątne i wysiewałam na zmianę na odrobinie ziemi. I niech się chowają te wszystkie "kocie trawki na podłożu", które mało że cienko rosną, to jeszcze ta galareta wylata, jak kot zębami źdźbło pociągnie :roll:

oczywiście mówię o specjalnym ogródku dla futrzanych, o kwiatkach ozdobnych się nie wypowiadam, bo mam jedną sztukę - jukę, która mimo braku podlewania np. przez 2 miesiące, rozgrzebywana przez kocięta, czasem nawet przez nie "nawożona" - i tak żyje, rośnie i ma się nieźle. Dziwny kwiatek :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto maja 08, 2012 8:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

a, widzisz babajago - tego gimpeta to nawet największe kocie żarłoki się nie chcą tknąć
chamadeo-cośtam - to też dobry pomysł - bo u mnie usiłują żreć dracenę, a to ponoć szkodliwe (na razie żarcie okazało się szkodliwe jeno dla draceny)
recepturkom w Felusiu stawiamy stanowcze weto!!!

szybenko - zapisałam sobie fibre response - to może być dobre rozwiązanie w przypadku zakłaczenia ostrego

fiszko - współczuję szpar w podłodze na okoliczność pawi kocich, ale same szpary bardzo przystojne są i takie skandynawskie :)
biedny Chlebuś, zabraliście go z wakacji pod tujami - wstydźcie się, niedobrzeńcy! :mrgreen:

psiamo, no własnie malt-paste beaphara od zooplusa miałam, ale mi napisali, że już nie mają i nie będą mieli, chociaz na stronie nadal tkwi

Georg-inia - TAK owies - YES!!!
Oni na wielkanoc dostali doniczkę owsa i pożarli w mgnieniu oka (nie chciało mi się kręcić filmiku, bo tak mi było błogo leżeć i paczeć, jak oni się pasom i pasom, jak barany wełniaaaane)
a jak ładnie ten owies w kuwecie wyglądał, jako łąka zielona na drewnianym żwirze posiana :D
ziarna owiesa można kupić na bazarku, takoż i pszenicy
chyba zwalczę lenistwo i udam się

czy ktoś wie, czym się zwalcza lenistwo?
mój syn pewnie odpowiedziałby, że
ogniem i mieczem
i z pomoca Ducha Świętego :roll:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto maja 08, 2012 8:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

pozytywka pisze:czy ktoś wie, czym się zwalcza lenistwo?
mój syn pewnie odpowiedziałby, że
ogniem i mieczem
i z pomoca Ducha Świętego :roll:

jak się upewnisz, to daj znać. Zapalniczkę i nóż do listów posiadam, gorzej z tym uduchowieniem :roll:

Georg-inia

Post » Wto maja 08, 2012 8:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

no u mnie w domu z uduchowieniem również niegęsto, stąd ten tekst mojego syna
pierwszy raz nim pojechał, kiedy zapytałam, jak zamierza zlikwidować bałagan w swoim pokoju :mrgreen:

pozytywka

Post » Wto maja 08, 2012 8:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

O kurcze, to niedobrze, ze pasta sie na zoo+ skończyła :roll:
Bo moja w domu tez się kończy ... trza bedzie poszukac gdzie indziej albo czego innego :wink:
Albo ten Wasz owies posadzić. Na razie na działce zasiałam koci-trawke, zobaczymy czy wyjdzie i co wyjdzie, jak w ogóle wyjdzie :twisted:
Przypomniało mi sie sławetne lubię sex jak koń owies posłanki pewnej :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto maja 08, 2012 19:07 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

Znowu cię zjadło, pozytywko?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto maja 08, 2012 19:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

jozefina1970 pisze:
shira3 pisze:Pamiętam :) Ale paprotka niebezpieczna nie jest :ok:

Podobno też nie powinny żreć :evil:
Chciałam się dokwiecić paprotkami i też muszą stać wysoko bo tu na forum rozpytywałam i wyszło na to, że żreć nie powinny, na razie małe to biedy nie ma ale jak dorosną to do pracy wywiozę :evil:

Paprotki tylko niektóre szkodzą podobno. U mnie Ruduś od trzech lat obgryza paprotki.....nic mu nie jest....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto maja 08, 2012 19:28 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

dziewczyny, sieję prywatę :oops: szukam domu dla psiaka w typie nowofunlanda :( link w podpisie...

Georg-inia

Post » Czw maja 10, 2012 7:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

biedny kudłacz :(
mam nadzieję, że uśmiechnie się do niego szczęście

babajaga pisze:Znowu cię zjadło, pozytywko?

zżera mnie upał
zimą zżera mnie ciemność
jesienią zżera mnie przeczucie zimy
wiosną zżera mnie przeczucie lata i resztki zimy
zawsze mnie coś zżera
szkoda że nie zżera mojego tukowego depositu :roll:

pozytywka

Post » Czw maja 10, 2012 8:20 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

Mnie ostatnio wpier...la bez popitki i przypraw powalające poczucie klęski ogólnie pojętej. Nie rozumiem. Zawsze o tej porze byłam pełna dobrej energii. Pewnie to przez te historie ze szmaciarzami i końcem mojej wielkiej przyjźni...
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

[poprzednia][następna]