GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KARMĘ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 01, 2012 8:27 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

aga marczak pisze:Co z tymi kotami?

Temat powrócił!

Niestety w tej chwili jest tam kilka kotek w zaawansowanych ciążach :? :( , szacuję, że około 6 szt.

Jedną udało się złapać Doro w zeszły piatek została wysterylizowana aborcyjnie - nie ma darmowych sterylek zapłaciłam na razie ze swoich - może uda sie coś nazbierać, dziś wieczorem idziemy łapać dalej z Małgosią Stańczak.

POTRZEBNA KASA NA STERYLKI!!!, ŁAPIEMY BO CZAS GONI KOTKI SĄ BARDZO BRZUCHATE, ALE NIE STAĆ NAS NA POKRYCIE KOSZTÓW WSZYSTKICH ZABIEGÓW :(
Kto może cokolwiek dorzucić do sterylek?

Jedna z ciężarnych kotek:
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto maja 01, 2012 12:25 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

To jednak jest inny temat, inne miejsce, jednak problem ten sam: morze kotów.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 02, 2012 9:26 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

Wczoraj pod wieczór złapałyśmy drugą ciężarną kotkę spod molo na Zaspie, dziś rano ma zabieg.
Kota ugryzła Małgosie w rękę bo ta miała szalony pomysł wpakowania jej spod miski do transportera gołymi rękami, co się dzięki bogu udało, ale ja już sie oduczyłam takich akcji odkąd kilka razy miałam tak spuchniętą rękę, że nie mogłam nią ruszać, wolę cierpliwie czekac aż wejdzie do klatki.
:ok:

Będziemy działać dalej.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 02, 2012 9:37 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

Szukamy też kogoś kto mógłby regularnire doglądać tych kotów i je karmić.
viewtopic.php?f=1&t=141628
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt maja 04, 2012 19:16 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

Wczoraj zostały złapane kolejne 3 kotki z wydm, dwie były w ciąży.
Tak więc na dziś mamy już 5 wysterylizowanych :ok:
Wspaniała osoba z forum ufundowała 2 sterylki, nasza znajoma jeszcze jedną, więc 3 są opłacone.

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe, abyśmy mogły działać dalej, nie można tego tematu odpuścić

Tym bardziej, że dziś odkryłam kolejny koci dramat...
Znajmy mi o tym powiedział, podjechałam tam i ręce mi opadły, chciało mi się płakać, kląć i wszystko na raz.
Kilkanaście kotek wszystko w ciążach :cry: :cry: :cry:
Strach myśleć jak to się wszystko wysypie :x
Z marszu zapakowałam 3 najbardziej brzuchate sztuki są już na zabiegach u wetów.
Nie mam na nie finansowania - zrobiłam na krechę u wetów - mam 300zł długu :!: :!: :!: . Konto pkdt jest puste.

Jutro jadę po kolejne 3-4 na te mam finansowanie.

Ale ich tam jest z 15 jak nie więcej....
Nie mogę myśleć o tym, trzeba je wysterylizować, ja połapię, dowiozę tylko pomóżcie mi spłacić długi u wetów.
Zaraz wstawię zdjęcia.

Tam trzeba działać błyskawicznie, każdy dzień jest ważny, aby zdążyć aby się nie pokociły,
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt maja 04, 2012 20:06 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Cały dzień dziś łapałam i woziłam koty, to się nigdy nie skończy, wszędzie dramat ...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt maja 04, 2012 20:52 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

A ta jedna kotka zajęła mi dziś prawie dwie godziny i się nie złapała :? .
Obrazek

Tu zdaje się mówić, ejjj kolego ja tam bym nie właziła do takiej klatki i faktycznie kocur się złapał, zaraz go wypuściłam nawet się zbytnio nie zestresował, a ta młoda koteczka jest bardzo ostrożna i trudno ją złapać, ale nie odpuszczam, jutro cisnę temat dalej.
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie maja 06, 2012 23:39 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

Podnoszę i mocno trzymam kciuki :) i szykuję fanty na bazarki - oby coś się zebrało...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 07, 2012 1:47 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

zaznaczam

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon maja 07, 2012 5:10 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

Witam,
wprawdzie radni Rady Miasta Gdynia uchwalili program przeciwdziałania bezdomności zwierząt
http://www.gdynia.pl/g2/2012_03/52890_fileot.pdf
ale nie jest tam zapisana wprost akcja sterylizacji ze środków miejskich.
Fragment o opiece nad kotami wolno żyjącymi brzmi następująco :
§2 Gmina Miasta Gdyni zapewnia opiekę nad wolno żyjącymi kotami, w tym ich dokarmianie poprzez:
1) prowadzenie akcji „Koci Dom” której celem jest zapewnienie schronienia dla kotów
usuwanych z piwnic domów poprzez przekazywanie opiekunom wolnobytujących kotów – kocich domków.
2) prowadzenie przez operatora Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt „Ciapkowo” rejestru opiekunów wolnobytujących kotów, upoważniającego ich do otrzymania w schronisku raz w miesiącu środków antykoncepcyjnych dla zwierząt oraz suchej karmy, zakupionych ze środków pozyskanych w schronisku z wykupu zagubionych zwierząt oraz sprzedaży bezdomnych zwierząt.
3) współpracę z administracjami spółdzielni mieszkaniowych oraz wspólnotami mieszkaniowymi w zakresie pomocy wolnobytujacym kotom oraz ograniczania ich nadmiernej liczebności poprzez sterylizację i kastrację oraz usypianie ślepych miotów.
Może ktoś z Gdyni lub nie tylko ma jakiś pomysł jak uzyskać wsparcie Miasta Gdynia w sterylkach w opisanym przypadku
lub w podobnych.
Twój głos może zmienić sytuację wielu zwierzaków w Polsce, wspólnie jako świadomi swoich praw obywatele możemy tego dokonać.
http://www.koalicja.org.pl # http://zespoldlazwierzat.pl ^Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt -informacja ze strony sejmowej

Bożenowe Tymczasy :)

miluś

Od: Nie wrz 14, 2008 8:43

Post » Pon maja 07, 2012 16:13 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

miluś te koty są w Gdańsku a nie w Gdyni, w Gdańsku sterylizacje z um wszędzie się pokończyły.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto maja 08, 2012 23:58 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

moim zdaniem najlepszym wyjściem teraz będzie zbiórka na facebooku na konto pkdt, z dopiskiem jakimś, 'morze sterylek' czy coś.
czy jest już wydarzenie na FB? z doświadczenia (brwinowskiego) wiem, tamtejszy odzew bywa pomocny.
i chwytliwy tytuł...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro maja 09, 2012 10:27 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

W wolnej chwili zrobię wydarzenie na FB, oczywiście dobry pomysł.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 09, 2012 14:02 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

Obrazek
Koty z Zaspy koło molo
Obrazek
Koty z Zaspy koło molo. Kotki już po sterylkach.
Obrazek
Kotka po sterylizacji
Obrazek
Tej czarnej niestety nie zdążyłyśmy złapać, się okociła :x .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 09, 2012 16:54 Re: GD MORZE KOTÓW - tragedia :(( zbieramy na STERYLKI i KAR

boże...ile "tego" tam....? :( to naprawdę wydaje się nie mieć końca....
na jakie konto wpłacać pieniądze? PKDT?
wpłacę jakiś grosz....

i wydarzenie na FB - koniecznie!!!! na dogo właśnie ludzie z fejsa dużo wpłacają

martasekret

Od: Czw sie 07, 2008 14:27

[poprzednia][następna]