Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 07, 2012 11:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

pozytywka pisze:ja to bym chciała, żeby im te kłaczory drugą stroną wychodziły, a nie z pawiem :roll:

wierz mi, że dla mnie też nie jest to pełnia szczęścia, ale Georg zatkany już był na amen, więc dobrze, że w ogóle poszło.

Do kuwet? proszę Was, ja bym chciała, żeby one chociaż pod siebie rzygały. Nie z najwyżeszj półki drapaka. Albo w wolierze na przykład. To nie! lecą jak z propelerem do chałupy! wspinają się po kładce! wpadają do mieszkania i zaczynają przedstawienie :twisted:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon maja 07, 2012 11:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

:lol:
przecież nie będą robić publicznie przedstawienia
czy ty wymiotujesz w wolierze, czy lecisz jak z propelerem do chałupy? :mrgreen:

ale rozbryzg z drapaka, to by jednak już było z deczka za dużo jak dla mnie
sunshine miała kiedyś odżywkę do włosów z kociego pawia :twisted:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon maja 07, 2012 13:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

pozytywka pisze:jak gimpet, to ... :twisted:
:mrgreen:
a jak się wypięli, to czym ich odkłaczasz?

Pozytywko, Zdzisławę to trawą odkłaczać możesz ;) spaceruje Dziewczyna? A Lokiemu zasiej ;) Wiosna jest to i w ogrodnika można się nieco pobawić :mrgreen:

Bronisław wcina świeżą trawkę aż miło :mrgreen: z dodatkiem pyłków z philipa morissa :mrgreen:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Pon maja 07, 2012 13:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

ale Zdziska mi się kładzie w doniczkach :evil:
a niestety nie ma chętnych do wychodzenia z nią regularnie jak z pieskiem (lub jak z Chlebusiem :D )
Poza tym trawa lubi wyjść górą, a nie dołem :roll:

pozytywka

Post » Pon maja 07, 2012 13:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

kapustą kiszoną karm. Tanio wychodzi i skuteczne :ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon maja 07, 2012 13:24 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

Zdziska preferuje brokuły i ananasa z puszki - to luksusowa kocica jest 8)
Loki zadawala się makaronem (czasem nawet nieugotowanym) i ryżem :roll: , plebejskie ma gusta
nie wiem jak to wpływa na odkłaczanie :mrgreen:

Właściwie powinnam zmienić tytuł na Stara Szafa i Księżniczka Złodziei
Caillou przechodzi sama siebie
ostatnio upaliła sobie wibrysy z jednej strony, bo kradła szynkę z kromki, która już siedziała w opiekaczu do grzanek
wibrysy ma skrócone, ale szynkę zdobyła
ni cholery nie wiem, jak się jej to udało
przy czym mój syn oddalił się z kuchni jedynie "na sekundę" :evil:

a w sobotę zeżarła na raz 110g mięsa, które się rozmrażało w szafce z talerzami - z tym, że syneczek rozpakowywał zmywarkę i nie domknął szafki
zadzwonił potem cały przerażony, czy przypadkiem gdzieś się nie rozmrażało mięso dla kotów, bo jeden pusty woreczek leży w kuchni, a drugi u córki na łóżku
Najpierw zastanawialismy się, czy przypadkiem nie działali z Lokim wspólnie i w porozumieniu, ale jak ją zobaczyliśmy w postaci kuli, leżącej na podłodze i przekladajcej z duzym trudem brzuszek z lewa na prawo, to juz mieliśmy pewność, komu trafiła się potrójna porcja szamania
Do wieczora leżała i trawiła
jak wąż, po połknięciu bawołu

pozytywka

Post » Pon maja 07, 2012 13:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

I nic jej po tym nie było? 8O

No, w każdym razie nudno nie masz :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon maja 07, 2012 13:39 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

mnie ostatnio Patmol zabrał (odwróciłam się) podwójnego fileta z kurczaka
i na zwykłe oddaj tylko mnie obwarczał
musiałam mu siłą zabierać

gdyby to był mniejszy kawałek -odpuściłabym
ale wyobraziłam sobie całe to moje stado ze Sweetie na przodzie, które rzuca się na Patmola żeby odebrać mu łup :strach:
to by się źle skończyło dla biednego kota :roll:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon maja 07, 2012 13:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

AYO pisze:I nic jej po tym nie było? 8O
No, w każdym razie nudno nie masz :ryk:

po przeżarciu się?
Nic
kuweta tylko jęknęła następnego dnia

i tak dobrze, bo obok dwóch porcyjek mięska dla kotków, rozmrażał się kawał mięcha na pieczeń
ciekawe ile z kg wołowiny wchłonęłaby Zdzisława, gdyby jej na to pozwolić :roll:

Wczoraj dostała 2 duże, niepokrojone żołądki kurze
tylko w ten sposób Loki może w miarę spokojnie zjeść swoją porcję, ze Caillou ma duże kawały i musi trochę z nimi powalczyć
Stała w swoim kąciku gastronomicznym i szarpała kuro-żołądka, a akurat TŻ nieopatrznie postanowił wejść drzwiami kuchennymi - owarczała go ostro, aż się biedaczek tłumaczył, że on tylko przechodzi i nie zamierza jej mięska porywać :mrgreen:

pozytywka

Post » Pon maja 07, 2012 15:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

Sprawdziłam. Pasta jest od Gimpeta więc nici z dobrosąsiedzkiej pomocy.
Moje koty odkłaczają się same. Źrom kwiatki z doniczki.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon maja 07, 2012 16:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

pozytywka pisze:patrzyłam na RC Hairball, ale nie chcę ich tym karmić na stałe, myślicie, że wystarczy im podać 10 chrupek dziennie, żeby osiągnąć efekt?

Ja mieszam pół na pół ze sterilised37, ale nie liczyłam ile to chrupek :-P Jest spokój bez odkłaczaczy dodatkowych. Wcześniej dawałam malt lub bezopet. I owies wsiewam - Rudi żre jak kosiarka :mrgreen:
A trawka w kupkach kocich wam się nie trafia?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon maja 07, 2012 17:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

Oczywiście, że się trafia. Te kwiatki, co to je GuFelki źrom, mają takie dość sztywne listki i takie same sztywne jak w kota wchodzą, tak i wychodzą.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Pon maja 07, 2012 18:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

No właśnie. Moim tak się paprotka przemieszcza 8)
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pon maja 07, 2012 18:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

Przez Felusia swego czasu przemieściły się recepturki. Na samo wspomnienie robi mi się słabo :roll:
Obrazek

babajaga

Post » Pon maja 07, 2012 18:17 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki skończył 2 lata :-)

Pamiętam :) Ale paprotka niebezpieczna nie jest :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

[poprzednia][następna]