Znaleziona kotka w typie syjama szuka domku lub właściciela!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 06, 2012 17:18 Znaleziona kotka w typie syjama szuka domku lub właściciela!

Koteczka w typie syjama od kilku dni błąkała się na warszawskim Mokotowie... szuka właściciela lub nowego domku!
Przeklejam info od znalazcy: "Jest młodziutka i wyraźnie udomowiona - teraz leży wyciągnięta na kolanach i mruczy. Możliwe, że komuś uciekła, ale nigdzie nie widziałam żadnych ogłoszeń. Może ktoś wie o poszukiwanym kocie lub chciałby zaopiekować się dziewczynką? Mój pies dość ciężko znosi jej obecność."
A to taka piękność :1luvu: :
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto maja 08, 2012 12:39 przez Draugia, łącznie edytowano 1 raz
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Nie maja 06, 2012 17:50 Re: Znaleziono kotkę w typie syjama - Warszawa Mokotów

sliczna.
jak młoda i nie ciachnieta to wniosek jest jeden.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie maja 06, 2012 21:35 Re: Znaleziono kotkę w typie syjama - Warszawa Mokotów

pewnie nie ciachnięta... :| ale tego nie wiem...

Draugia

Post » Pon maja 07, 2012 11:07 Re: Znaleziono kotkę w typie syjama - Warszawa Mokotów

Gdzies bylo ogloszenie ze jest poczykiwana taka kotka! Tak mi sie przynajmniej wydaje :roll:

edit: chodziło mi o to ogłoszenie więc to pewnie nie ta http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=141750

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Pon maja 07, 2012 21:54 Re: Znaleziono kotkę w typie syjama - Warszawa Mokotów

malutka_8 pisze:Gdzies bylo ogloszenie ze jest poczykiwana taka kotka! Tak mi sie przynajmniej wydaje :roll:

edit: chodziło mi o to ogłoszenie więc to pewnie nie ta http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=141750

Nie, to na pewno nie ta kotka ;) Szukamy dalej!

Draugia

Post » Pon maja 07, 2012 21:59 Re: Znaleziono kotkę w typie syjama - Warszawa Mokotów

Trzebaby ją szybko wysterylizować, może uciekła w rui i jest w ciąży.
AnielkaG

Post » Pon maja 07, 2012 22:02 Re: Znaleziono kotkę w typie syjama - Warszawa Mokotów

AnielkaG pisze:Trzebaby ją szybko wysterylizować, może uciekła w rui i jest w ciąży.

Kwestia nie do mnie, tylko do osoby, która go znalazła...ale z tego co pisze, jej pies bardzo źle reaguje na obecność kota w domu i póki co priorytetem jest chociażby nawet DT, a najlepiej znalezienie właściciela kotki...co moim zdaniem pewnie się nie stanie :/

Draugia

Post » Wto maja 08, 2012 12:38 Re: Znaleziono kotkę w typie syjama - Warszawa Mokotów

"Kotka wczoraj pojechała do dt na Wolę, bo ja z uwagi na psa z padaczką, który strasznie się boi kotów, nie mogłam jej mieć u siebie. Nie wiemy skąd się wzięła, ale od paru dni koczowała pod samochodami przy Parku Dreszera na Ursynowskiej. Nie miałam jeszcze czasu, żeby rozwiesić ogłoszenia, ale z tego co rozmawiałam z ludźmi i moją sąsiadką (ona się opiekuje kotami) - nikt nie zna tego kota i nikt jej nie szukał. Jedyne ogłoszenie w okolicy dotyczyło poszukiwanego czarnego kota... Może było tak, że ktoś ją wyrzucił:( Kotka ma około roku, jest udomowiona i lubi psy. Osoba, u której teraz przebywa wysłała mi smsa, że może ma ruję, co powodowałoby konieczność zrobienia szybkiej sterylki, bo nie wiadomo, czy nie dopadł jej jakiś kocur podczas tych paru dni.
Przyznaję, że o kotach mam niewielkie pojęcie, ale nie chciałam, żeby taka mała ślicznota była bezdomna. Teraz jest bezpieczna i jeśli ktoś chciałby ją przygarnąć - byłoby super. Dzisiaj w pracy wydrukuję kilka ogłoszeń, choć nie spodziewam się żadnego odzewu - kotek był widoczny od paru dni i nawet jeśli uciekła, to właścicielowi łatwo było ją znaleźć"

Czyli raczej szukamy kici domku...komu, komu? :ok:

Draugia

Post » Sob maja 26, 2012 0:16 Re: Znaleziona kotka w typie syjama szuka domku lub właścici

jak ona reaguje na inne koty? chora jaka? biedna? wystraszona?
". . . t o, c o r o b i m y d l a i n n y c h j e s t t y m, c o n a p r a w d ę w a r t o r o b i ć . . ."

kwiatpaczuli

Od: Wto lis 01, 2011 11:58