Fundacja Pod Jednym Dachem - gdzie te kocie Domy?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 06, 2012 10:03 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

Cudeńka, na pewno szybko znajdą domki :)

Znalazła się pani mocno zainteresowana Szarikiem, tylko ze względu na wysokie koszty kociej wyprawki oraz dostosowania mieszkania prosi o pokrycie kosztów szczepienia.

Sleina

Od: Pon gru 05, 2011 22:33

Post » Nie maja 06, 2012 18:32 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

Tralala, Alma ma już swojego Mecenasa, panią Paulinę! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :balony: :balony:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie maja 06, 2012 19:15 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

Panna Paulina z UK przygarnęła niedawno dręczonego przez dziecko kocura i już szuka kolejnego do towarzystwa ;)

Sleina

Post » Nie maja 06, 2012 19:20 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

Sleina pisze:Panna Paulina z UK przygarnęła niedawno dręczonego przez dziecko kocura i już szuka kolejnego do towarzystwa ;)

:1luvu: Sleina, nawet nie wiesz, jak się cieszę, gdy widzę, że Dobre Duchy naszych PaJDotków są w tylu zakątkach świata :kotek: . To teraz Alma musi grzecznie znaleźć najlepszy dom pod słońcem!

luelka

Post » Wto maja 08, 2012 22:01 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

Szarik powędrował dzisiaj do nowego domu. Jako towarzyszkę zabaw będzie miał 8-letnią dziewczynkę - Wiktorię. Nie wydawał się bardzo zestresowany nowym miejscem, ale i tak kciuki za aklimatyzację potrzebne!

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Śro maja 09, 2012 10:04 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

mocno :ok: :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro maja 09, 2012 10:06 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro maja 09, 2012 18:20 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

Właściwie to już wczoraj czuł się jak w domu, znalazł skarby w kuwecie, biegał za sznurkiem, zaczepiał domowników i spał w łóżku ;)

Dziś dzwoniąc do jego Dużych przeszkodziłam im w montowaniu siatki na 2 okna, podczas gdy Szaruś szalał na swym nowym drapaku, którego córa posypywała dla zachęty kocimiętką :kotek:

Państwo dostali ode mnie kredyt zaufania, który Asia o mało nie przypłaciła zawałem (momentami ja również, bo parę rzeczy wyszło dopiero przy przekazywaniu kota), ale jestem przekonana, że będą pełnym miłości i odpowiedzialności domem, tylko potrzebowali konkretnego pokierowania i uświadomienia. W ten sposób karma biedronkowa poszła dla bezdomniaków z podwórka, kocur otrzymał zapas Royala dawkowanego według przekazanej przeze mnie miarki, a na dzień nie zostawiono otwartego okna uchylnego. Oby tak dalej!

Szarik pochwalił się już umiejętnościami złodziejskimi, asystując przy robieniu kanapek do szkoły i próbując niepostrzeżenie zwinąć... kostkę masła. Pajdotki tak już mają ;)

Daniels od jego wyjazdu łazi, mruczy, zaczepia mnie, wystawia brzuszek, dał się nawet wyczesać furminatorem i obciąć pazurki. A teraz wskoczył mi na kolana, ugryzł w łokieć i uciekł. Idę mu oddać ;)

Sleina

Post » Śro maja 09, 2012 21:35 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

Sleina :1luvu: . A my mamy pracowity weekend - trzy rozmowy adopcyjne. Zobaczymy co z tego wyjdzie, nie chcę zapeszać.

Już wszystkie maluszki doczekały się zdjęć na stronie PJD, polecam przeglądanie: www.podjednymdachem.org :kotek:

Wszystkie już mają piękne oczęta, od wczoraj brykają po prawie całym mieszkaniu, lubią się wspinać po firankach :wink: , mruczą wszystkie, i to głośno, a Ruby, dotąd najbardziej nieśmiała, właśnie czyta mi z ramienia co piszę. I mruczy - myślicie, że to ze względu na to, że piszę o rozmowach adopcyjnych? :-)

luelka

Post » Czw maja 10, 2012 6:23 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

O kurcze... 4 prześliczne kociaki... I jak tu sie nie zakochać??? Wzięłabym wszystkie... :lol: Ale Rakija i Heniuś byliby na bank zazdrośni :lol: No i jednak mieszkanie to trochę za mało na taka bandę :lol: Ale kotki... są OBŁĘDNE :1luvu:
"Niemal założyć się jestem gotów, bo wątpliwości mych to nie budzi, że gdzie jest dom szczęśliwych kotów - tam jest i dom szczęśliwych ludzi... "

Lejka

Od: Pt mar 09, 2012 7:35

Post » Sob maja 12, 2012 23:08 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

A ja chciałabym powiedzieć, że Alma i Ruby są zarezerwowane - mieliśmy dzisiaj bardzo miłą rozmowę adopcyjną, najpierw o jedną koteczkę... Ale koniec końców okazało się, że dla dobra sióstr dziewczyny przeniosą się razem. :1luvu:

Stachurka nie pisała, ale mamy jeszcze jednego podopiecznego, ok. 6 tygodni. Biało-bury, ze słodką plamką na pyszczku. Znaleziony pod samochodem, brudny jak nieszczęście.

Stachurka się właśnie uczy chemii... więc kocurek został nazwany Kobalt :mrgreen: .

luelka

Post » Nie maja 13, 2012 8:13 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

luelka pisze:A ja chciałabym powiedzieć, że Alma i Ruby są zarezerwowane - mieliśmy dzisiaj bardzo miłą rozmowę adopcyjną, najpierw o jedną koteczkę... Ale koniec końców okazało się, że dla dobra sióstr dziewczyny przeniosą się razem. :1luvu:

Cudownie! Super, że dziewczyny pójdą razem do jednego domku - to na pewno lepiej dla nich! :piwa:

luelka pisze: Stachurka nie pisała, ale mamy jeszcze jednego podopiecznego, ok. 6 tygodni. Biało-bury, ze słodką plamką na pyszczku. Znaleziony pod samochodem, brudny jak nieszczęście.

Stachurka się właśnie uczy chemii... więc kocurek został nazwany Kobalt :mrgreen: .

Biało-bury :1luvu: Czekam na zdjęcia! :kotek:

grzanka.ch

Post » Sob maja 19, 2012 12:38 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

Mam dzisiaj same dobre wiadomości :1luvu: – dzisiejszy słoneczny dzień jest zdecydowanie dniem PaJDotkowym!

Będę Wam trochę je dawkować...

Więc pierwsza wiadomość - Alma i Ruby przeprowadziły się wczoraj do swojego Domu! To bardzo miła adopcja :-). Kocie siostrzyczki zamieszkały u młodych ludzi, którzy jakiś czas temu stracili swojego 15-letniego kocurka, cierpiącego na niewydolność nerek.

Adopcja była poprzedzona dużymi przygotowaniami, zostały zabezpieczone okna, Państwo po kociaki przyjechali z bardzo pożądnym transporterkiem i czuć było, że wszystkie przygotowania są bardzo przemyślane. Strasznie fajnie widzieć, jak ktoś tak poważnie podchodzi do przyjęcia nowych domowników!

Oczywiście mamy już pierwsze informacje z nowego domu, dziewczynki najpierw były przestraszone, wszystko obwąchiwały, nie dawały się dotykać... Ale wystarczyła godzina, by stwierdziły, że zostają :mrgreen: i zaczęły się bawić na całego!

Wielkie, wielkie podziękowania dla Aguteks i dla Pauliny, które otoczyły koteczki Mecenatem :kotek: .

luelka

Post » Nie maja 20, 2012 9:58 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - 4 kociaki...szukamy Mecenas

W niedzielne przepołudnie chciałabym Wam wszystkim dać znać, że Fortran przeprowadził się wczoraj do swojego domu!

Zamieszkał z 19-letnim Mateuszem i jego rodzicami. Jest pierwszym kotem w domu :kotek: i z tego co wiem, to planuje sobie wszystkich owinąć dookoła kociego pazurka.

Czekam niecierpliwie na wieści z jego domu po pierwszej nocy (Alma i Ruby szaleją, jak donoszą mi ich Opiekunowie, po nocach, ale później wtulają się tak słodko w swoich Opiekunów, że jest im to wybaczane ;-)), ale wczoraj zestresował się tylko samą podróżą, ale w już w mieszkaniu pewny siebie zwiedzał wszystko i wciągał każdego członka rodziny do zabawy w gonitwy :1luvu:

Mecneasem Fortrana była Bez44 :aniolek: :balony: :balony: :balony: . Dziękujemy!

luelka

Post » Pon maja 21, 2012 19:11 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem - Alma, Ruby i Fortran w DOMA

A dzisiaj jest szczęśliwy dzień Chanel, która przeprowadziła się do Swoszowic. Zamieszkała tam z młodym małżeństwem w domu z ogródkiem. Ogródek będzie jednak oglądać tylko zza okna albo moskitiery ;) Nowa opiekunka Chanel jest architektką i obiecała zaprojektować specjalnie dla kici drapak. Nowy opiekun ucieszył się na wieść, że kicia lubi wątróbkę (będzie miał towarzystwo przy jedzeniu tego specjału ;)). Zostałam również zapewniona, że Chanel będzie mogła spać w łóżku i lizać swoich nowych Ludzi po twarzach (to było dla mnie i dla Chanel bardzo ważne ;)).

grzanka.ch

[poprzednia][następna]