Wątek Casica bez - wydzielone posty, część X i 1/2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie maja 06, 2012 18:45 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

W modnym wątku :twisted:

No coś tam wstawię, ale dajcie żyć, jeszcze się nie rozpakowałam :oops:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie maja 06, 2012 18:45 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

casica pisze:
VVu pisze:
casica pisze:
anulka111 pisze:E tam-wystarczylo zyczliwych Ślazaków popytac 8)

Pytałyśmy, w drodze "tam" schwytałyśmy języka, a nawet dwóch.
I cóż... w zasadzie nie bardzo było wiadomo kto kogo może wziąc w jasyr, ale mimo, że jakis pierwszy to był dzień wolności, faktycznie byli życzliwi (może dlatego, ze opici a z torebki wystawała kolejna flaszka) chociaż dziwnie gadali :)

Mówili "pyry"? :roll:

Teraz dalia zabije mnie na pewno... :mrgreen:

Nie, to słowo nie padło. Ale nie pytałysmy o elegancką śląską restaurację, gdzie mogłybyśmy delektować się tym specjałem 8)
Mówili dziwnie, nie powtórzyć, mnie profance :)

nie mówili pyry na pewno, mogli co najwyżej godoć grule 8)

fakt, teraz ciężko przejechać gdziekolwiek...a ja w poniedziałek - jutro 8O - wracam po ponad roku do pracy...
ObrazekObrazekObrazek

katka323

Od: Wto maja 19, 2009 21:20

Post » Nie maja 06, 2012 18:51 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Współczuję.
Ja wracam po dwóch dniach i też mi się nie chce :mrgreen:

A Kasia po wojażach wygląda kwitnąco :mrgreen:

Tez na zdjęcia czekam z obszerną relacją :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie maja 06, 2012 18:53 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

anulka111 pisze: :ryk: A myslalam ,ze mnie dzis nic nie rozsmieszy
zabers pisze:
evanka pisze:ja mapę opracowuję ZANIM wyjadę ;)

Rozumiem, że remonty, które rozpoczną się w trakcie Twojej podróży też są ujmowane. :mrgreen:

no nie wiem, co w tym śmiesznego? :roll:
w realu objazdy z reguły są podpisane
a jak nie, to na mapie okoliczne drogi sąsiednie też się znajdują
wolę tak, niż głupi GPS miałby mnie w pole wyprowadzić
dosłownie w pole
albo w jezioro, jak się to niektórym udało :roll:
Od-vetowy Szarż Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Nie maja 06, 2012 18:55 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

casica pisze:W modnym wątku :twisted:

No coś tam wstawię, ale dajcie żyć, jeszcze się nie rozpakowałam :oops:

Życzliwie poczekam do jutra 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie maja 06, 2012 19:01 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

evanka pisze:
anulka111 pisze: :ryk: A myslalam ,ze mnie dzis nic nie rozsmieszy
zabers pisze:
evanka pisze:ja mapę opracowuję ZANIM wyjadę ;)

Rozumiem, że remonty, które rozpoczną się w trakcie Twojej podróży też są ujmowane. :mrgreen:

no nie wiem, co w tym śmiesznego? :roll:
w realu objazdy z reguły są podpisane
a jak nie, to na mapie okoliczne drogi sąsiednie też się znajdują
wolę tak, niż głupi GPS miałby mnie w pole wyprowadzić
dosłownie w pole
albo w jezioro, jak się to niektórym udało :roll:

z reguły, jak słusznie zauważyłaś Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie maja 06, 2012 19:05 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Bo to niezupełnie tak, z tym GPS.
Sprawdzał mi się zawsze, za granicą. Owszem zdarzyło mi sie objeżdżać gdzieś bezdrożami, ale wówczas wynikalo to z mojego błędu, przez bezdroża rozumiem hardcorowe górskie i wąskie drogi, ale drogi.
Jest doskonały w miastach, dzięki niemu nie błądziłam w europejskich metropoliach, Wiedeń to była bajka - z ostatnich wypraw z GPS.

Ale to co działa w normalnych krajach, nie działa w Polsce. I nie działa nawet tam gdzie remontów nie ma. W Polsce, na różnych zadupiach mam GPS, którego używam do ustalania mojej pozycji względem dróżek w atlasie. W Polsce GPS nie jest połączony z monitoringiem dróg, nie ma spójnego systemu łączności. W Europie każdy korek czy zdarzenie na drodze natychmiast pokazuje GPS. Wielokrotnie się o tym przekonałam.

Mapa. No do cholery, paskudnie się zawsze jeździło przez Śląsk, ale się jeździło, w sumie z Łodzi to prosta droga. No dobra, była, dopóki nie zaczęli budować dróg. Paradoks :lol: Ponieważ droga była prosta to nawet nie pomyślałam, że muszę zabierac mapy i atlasy, po co? Nie wzięłam pod uwagę tego, że w trakcie remontów oznakowania porządnego nie będzie. Nie wzięłam też pod uwagę, że ktos może wpaść na tak kretyński pomysł jak wprowadzenie do systemu nie oddanych jeszcze do uzytku dróg.
Takie rzeczy tylko w erze i Ubu kraju.

casica

Post » Nie maja 06, 2012 19:06 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

a jak nie podpisane, to wolę jednak mapie zaufać niż maszynie
tym bardziej, że jak jadę w nieznane tereny, to najnowszą mapę kupuję
nowe drogi raczej nie powstają z wczoraj na dzisiaj
te sprzed roku najczęściej sa na swoim miejscu :wink:

nie wiem jak w innych krajach jest, ale w Polsce instrukcje z GPSa przytacza się jako żart i dowcip
Od-vetowy Szarż Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Nie maja 06, 2012 19:09 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Ja tam swój GPS lubię, od wycieczki z której właśnie wróciłam, chyba jeszcze bardziej :twisted: . Nagminnie myle kierunki i momenty skrętu. A on mi w prezencie znajduje kolejną ("jeszcze lepszą" :wink: ) trasę. Tylko dzisiaj zaoszczędziłam około 28 nkm i jakieś 30 minut. A wszystko przez pomyłkę!. No i jak go nie lubić? :lol:

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Nie maja 06, 2012 19:10 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Mogę tylko powiedzieć, że za granicą sprawdza mi się GPS doskonale. No i zawsze mam ze sobą mapy, bo i tak planuję sobie na mapie. I też uwaga - mapy kupuje zawsze w kraju, w którym jestem. Polskie niestety bywają bardzo rózne.

casica

Post » Nie maja 06, 2012 19:21 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

"Na banhofie pizło jeden" - to po śląsku ponoć jest :lol:

Tak do Was godoli?

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie maja 06, 2012 19:26 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Chciałam tylko powiedzieć, że jestem, witam Kasię (tęskniłam), też nie rozpakowana więc idę do ogarniania chałupy....

katka323 pisze:a ja w poniedziałek - jutro 8O - wracam po ponad roku do pracy...

Ja niby po 9 dniach ale czują się jakbym też wracała po roku :roll: Muszę się wynieść na wieś.

Duszek686 pisze:A Kasia po wojażach wygląda kwitnąco :mrgreen:

Nie tylko po wojażach :wink:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Nie maja 06, 2012 19:27 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

casica pisze:
VVu pisze:Wreszcie jesteś!!

To jeszcze raz pozostawię na pamiątkę swój okolicznościowy podpis:

ObrazekWITAMY!!Obrazek
sQuąd vadis, Domina i komuś Vadila?

Podpis jest boski :) a tekst jest perełką :)

Muszę jednak wyznać, iż w konkursie przyznałam same I nagrody, każdy z wygranych może więc otrzymać?
No jasne, jesteśmy na miau, a więc po koteczku. Jesli ktoś samowolnie uzna, że jego gif był najładniejszy, a nie równie piękny jak inne, otrzyma dwa koteczki :idea:

VVu pisze:Obrazek

Samowolnie uznaję, że gif VVu z casicą był najpiękniejszy i myślę, że dlatego obydwojgu (VVu i casicy) po 2 kotecki?
VVu to powinien dostać cztery, bo ma również wspaniały podpis: co do treści i wyglądu koteckowego :mrgreen: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie maja 06, 2012 19:36 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Bry:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie maja 06, 2012 19:48 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Nie zdziwię się jak ten wątek szybko dobije do 100-ki :mrgreen:
Przyszliśmy się przywitać. Witaj Casica :D
Eśkowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 0#p8422130
Borysowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=167143

Esiu [*]15.07.1995 - 02.01.2014r.... byłeś mi wschodem słońca i zachodem...
Borys [*] 2009 - 28.02.2019r. .. byłeś mi Najdroższym Towarzyszem ...

feniks32

Od: Pt gru 04, 2009 21:19

[poprzednia][następna]