WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 06, 2012 13:01 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Iza w poniedziałek bedziesz miała przelew na 30,-. Na razie tylko tyle. :oops:
Uzywasz polletu, prawda. To prosze sprawdź firmy które sprzedaja drzewo kominkowe. One tez sprzedaja pollet w workach 15 i 25 kg. U siebie na worek 15 kg płacę 14,50 a za 25 kg 25,- Nawet jak Ci dorzuca coś za dostawę to i tak bedzie taniej niz w sklepie. Mnie przywożą hurtem 4 worki 15 kg i wystarcza mi to na miesiac. Pamietaj, ze przywożą worki na miejsce. Koniec targania w rekach :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Nie maja 06, 2012 13:04 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ucha/pitti
sprawdx również te karme. Moje dziczki bardzo chetnie je jedzą wymieszana z Purina sensitive :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Nie maja 06, 2012 13:40 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Angalia pisze:Iza w poniedziałek bedziesz miała przelew na 30,-. Na razie tylko tyle. :oops:
Uzywasz polletu, prawda. To prosze sprawdź firmy które sprzedaja drzewo kominkowe. One tez sprzedaja pollet w workach 15 i 25 kg. U siebie na worek 15 kg płacę 14,50 a za 25 kg 25,- Nawet jak Ci dorzuca coś za dostawę to i tak bedzie taniej niz w sklepie. Mnie przywożą hurtem 4 worki 15 kg i wystarcza mi to na miesiac. Pamietaj, ze przywożą worki na miejsce. Koniec targania w rekach :evil:

Wiem Kochana o pellecie.Zawsze kupujemy w takich worach jak Mąż jest w domu.Zwykle 5-6 worków na zapas.Nie zawsze mi to wystarcza na okres 3 tygodni.Ile moge kupić zależy od srodków jakie posiadam w danym momencie.Tez kupuję duże wory po 14 zł za sztuke.Przywozimy sobie sami.

Teraz musiałam kupić normalny Pinio bo nie było jak tego załatwić.Trzeba po to jechać kawałek a Mąż dopiero wrócił w sobote.

Dziękuję Ci Pięknie za Wsparcie i Pomoc. :1luvu: :D :1luvu:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie maja 06, 2012 13:44 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Angalia pisze:http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/pitti
sprawdx również te karme. Moje dziczki bardzo chetnie je jedzą wymieszana z Purina sensitive :mrgreen:

Nie znam tej karmy.I boję się próbować.Tutaj w Krakvecie płace troche drozej za 20 kilo bo 157 zł ale to sprawdzona karma.Dobra.Chrupka.Idealna dla starszych kotków a takich mam najwiecej w stadzie.Pieknie pachnie.Jedza ze smakiem.Nie mieszam karm.Efekt jest wtedy taki ze zbieram mnóstwo mokrej karmy, lub wiele sie marnuje.Zjadaja ja psy, dziki albo wydziobuja ptaki.Generalnie wychodze z założenia ze lepiej odrobinke dopłacic i mieć pewnosć ze karma zostanie dobrze spożytkowana.Nie ukrywam ze stado jest wybredne.Jest dobrze karmione gotowanym i w sytuacji kiedy dostanie gorszą suchą karmę po prostu jej nie zje.A tego nie chce.Przerabiałam juz rózne karmy.I dostałam nauczkę.

iza71koty

Post » Nie maja 06, 2012 16:13 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Tak w domu jak i na dworze koty jedza u mnie karme mieszana. W domu wiecej RC na zewnatrz róznie. Przyzwyczajam je do tego zeby nie marudziły gdy nastana chude dni. Ja niestety dokarmiam koty w własnych pieniedzy. Nigdy nie prosiłam nikogo o darowiznę. Przepraszam to nie było do Ciebie. :oops: Nigdy nie miałam takiego kotostanu i podejrzewam ze nie byłabym w stanie go ogarnać :ok: Tym wiekszy szacunek dla Ciebie :ok: :ok:
Zobacze co mam w szafie i zamiast dać to ludziom to wystawie bazarek dla Ciebie. :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Pon maja 07, 2012 19:45 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Niestety widziałam, jak nawet głodne, zaniedbane koty nie chciały jadać pewnych karm (tej, , do której dałaś link nie znam, więc nie wiem) Możliwe, ze one kotu w ogóle nie pachną jedzeniem (możliwe, ze zawierają też bardzo niewiele przyswajalnych dla kota składników)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto maja 08, 2012 8:02 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

nie powiem, że jest to karma porównywalna do puriny. ale powiem Ci jedno. na działkach były dokarmiane koty RC. Taką fanaberię miała pewna pani. Ale pani sie znudziło dokarmianie kotów a moze doszła do wniosku, ze za duzo to kosztuje i koty zostały bez jedzenia. :evil: Jak dostałam info o nich to połowa juz nie żyła :twisted: . Były tak głodne, że jadły wszystko - nawet nóżki świńskie, które ktoś im przyniósł. Zaczełam je doramiać karma mieszaną i to nie dlatego, że oszczędzam, ale dlatego, że pewnego pieknego dnia może mnie nie być stać na droższą karmę i wtedy koty bedą głodne Teraz dostaja mieszankę karmy słabszej i lepszej a oprócz tego dostaja mięso. Sa zdrowe i radosne, a ja jestem spokojna o przyszłość :oops:
Jeżeli decyduję się aby pomóc zwierzętom, to muszę mieć również świadomość własnych ograniczeń, a nie jest to jedno stado, które dokarmiam :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Wto maja 08, 2012 9:14 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Angalia pisze:nie powiem, że jest to karma porównywalna do puriny. ale powiem Ci jedno. na działkach były dokarmiane koty RC. Taką fanaberię miała pewna pani. Ale pani sie znudziło dokarmianie kotów a moze doszła do wniosku, ze za duzo to kosztuje i koty zostały bez jedzenia. :evil: Jak dostałam info o nich to połowa juz nie żyła :twisted: . Były tak głodne, że jadły wszystko - nawet nóżki świńskie, które ktoś im przyniósł. Zaczełam je doramiać karma mieszaną i to nie dlatego, że oszczędzam, ale dlatego, że pewnego pieknego dnia może mnie nie być stać na droższą karmę i wtedy koty bedą głodne Teraz dostaja mieszankę karmy słabszej i lepszej a oprócz tego dostaja mięso. Sa zdrowe i radosne, a ja jestem spokojna o przyszłość :oops:
Jeżeli decyduję się aby pomóc zwierzętom, to muszę mieć również świadomość własnych ograniczeń, a nie jest to jedno stado, które dokarmiam :wink:

Stosuję tą samą metodę, ponieważ różnie to może być z finansami, a także dokarmiam koty nie tylko na działce :ok:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Wto maja 08, 2012 9:20 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

bodzia_56 pisze:
Angalia pisze:nie powiem, że jest to karma porównywalna do puriny. ale powiem Ci jedno. na działkach były dokarmiane koty RC. Taką fanaberię miała pewna pani. Ale pani sie znudziło dokarmianie kotów a moze doszła do wniosku, ze za duzo to kosztuje i koty zostały bez jedzenia. :evil: Jak dostałam info o nich to połowa juz nie żyła :twisted: . Były tak głodne, że jadły wszystko - nawet nóżki świńskie, które ktoś im przyniósł. Zaczełam je doramiać karma mieszaną i to nie dlatego, że oszczędzam, ale dlatego, że pewnego pieknego dnia może mnie nie być stać na droższą karmę i wtedy koty bedą głodne Teraz dostaja mieszankę karmy słabszej i lepszej a oprócz tego dostaja mięso. Sa zdrowe i radosne, a ja jestem spokojna o przyszłość :oops:

Stosuję tą samą metodę, ponieważ różnie to może być z finansami, a także dokarmiam koty nie tylko na działce :ok:

Ja tez mieszam. Bo tak jak piszecie, w życiu bywa różnie :roll:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto maja 08, 2012 10:26 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

a karmiłyście karmą Canaillou,jest w niej 38% prod. poch. zwierzęcego(?),co o tej karmie myślicie?

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Wto maja 08, 2012 11:22 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Dla Gwiazdeczki [*]

Obrazek

Żegnaj Kochana.Będziemy pamiętać......

iza71koty

Post » Wto maja 08, 2012 11:26 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Bardzo mi przykro :cry:

Żegnaj malutka [*]
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto maja 08, 2012 11:58 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Nie pojechaliśmy wczoraj z kotkami.Jedna z kotek zrobiła nam taki numer ze musieliśmy wszystko ze wzgledu na koszty przesunąć o jeden dzień.Kotka do sterylizacji ktora karmie w poblizu Teczy nie pokazała sie ani w jenym ani w drugim miejscu.To dwa miejsca gdzie zwykle ja karmie.Pojechałam dalej karmic koty a Maż z klateczka na wóżeczku wrócil do domu.Jakież bylo moje zdziwienie kiedy zastałam kotkę na wprost wjazdu na parking Tęczy.Wtedy juz niestety było pozamiatane i musiałam kotke nakarmic i odczekać 1 dzień.Na drugiej stronie juz czekała Frania a z naprzeciwka w moim kierunku szedł Misiaczek.
W tych okolicznościach nie zabierałam tez ani Zuzi ani kotki spod kontenera.Nie wiedziałam jak kotki sie zachowaja a ja chciałam uniknać miauczenia w klatkach przez dobe, stresu dla moich kotów i no oczywiście sikania w zwiazku z tym.Cała akcja została przeprowadzona wczoraj>Maz pojechał ze mna wózeczkiem.Dosyc szybciutko złapała sie szara koteczka.Była bardzo głodna i momentalnie weszła nam do pulapki.
Pod rynkiem umówiłam sie z Meżem bo byłam w trakcie karmienia.Kotka została wywabiona spod kontenera i wpakowana tyłkiem do frontu bo inaczej tez nie dałabym rady.Mocno sie zapierała.Ostatecznie wracając z działek zabrałam Zuzie w torbe transportowa i przewiozłam do domu.Zuzia i kotka spod kontenera noc spedzily w klatkach wystawowych.Trzecia kotka w pułapce.

Rano przemyłam Zuzi ucho na ile sobie pozwolila.Opatrzyłam też Gwiazdeczkę, przemyłam Rivanolem i założyłam opatrunek na czas iniekcji.No zapach nie ukrywam był straszny.Gdyby nie to ze kotka jadła tak długo ,wydalała i przejawiała cheć życia.....no wiadomo konczyć nie muszę.Była z nami byc moze zbyt długo ale chciałam miec pewniość ze nic nie zrobilam pochopnie.Noc Gwiazdeczka spedzila juz w klatce wystawowej po tym jak mi dwa razy noc wczesniej spadła z legowiska w kuchni.

Po pierwszym zastrzyku z narkozy zasnęła bardzo szybko.Była bardzo słaba.Głaskałam ja.Potem musiałam wyjść na chwilke.Zabrałam Gwiazdeczke zeby pochowac.Tutaj gdzie chowamy inne kotki.

Niestety Zuzia ma nowotwór.Leki do ucha ani żadne maści krople tutaj nic nie pomoga.Dlatego kotka tak histerycznie reaguje na wszystko a potem rozdrapuje sobie to do żywej tkanki i krwi.Na brzuszku tak jak pisałam niestety guzek.Zuzia dostała mocny antybiotyk.Oraz recepte na antybiotyk w tabletkach.Będzie go musiała dostawać do końca życia.W piatek Zuzia pojedzie na kontrol czy leki działaja .

Niestety dzisiaj nie przyjęto nam na zabieg kotek.Przywieżliśmy je spowrotem.Nie chciałam ich zostawiać w ciasnych kontenerkach aż do jutrzejszych zabiegow.Bez jedzenia, picia,pewnie tez załatwilyby sie pod siebie.Pojada jutro rano.Przy okazji jutro pojedzie Andzia.Która bedzie zbadana i jeśli to nowotwór Doktor zadecyduje czy warto usunać cała listwę mleczna.Tylko to moze dac kotce nadzieję i poprawić komfort w tym co juz jest.

iza71koty

Post » Wto maja 08, 2012 12:23 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Dla Gwiazdeczki [*]

Obrazek

Żegnaj Kochana.Będziemy pamiętać......

:( [*]
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Wto maja 08, 2012 12:57 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

bardzo mi przykro :( [*]

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

[poprzednia][następna]