Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 05, 2012 21:44 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

a i oczywiście koty pójdą do domków tylko po wstępnej rozmowie, wypełnieniu ankiety i podpisaniu naszej umowy adopcyjne . Czyli możliwość kontroli będzie zapewniona.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob maja 05, 2012 22:02 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Brawo Dorotka :ok: Za pomysł no i poświęcenie, pół dnia za kratami :D Może następnym razem pojedzie Kolombo? On jest wyluzowany i bardzo się garnie do ludzi.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob maja 05, 2012 22:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

No i myslałam o Orzeszku, wię może jutro oni pomojadą.
Jest tylko problem z logistyką zaworzenie i odbieranie.
pani Ania bardzo pomocna, ale nie można przecież tak wyzyskiwac kobitkę.
Wogóle fajna i konkretna pani.
Od lat juz zajmuje się kotami, a ogromny sukces to to że u nich na Piaskach Spóldzielnia finansuje sterylki bezdomnych osiedlowych kotków i juz wszystkie są ciachnięte.
Zostawiają tylko ze 2 kocury niekastrowane żeby pilnowały terenu i znaczyły.
Jak wykastrowali wszystko to zaczeły się migracje kotów z działek. Wiadomo jedzonko :ok: panienki i teren wolny bo nie znaczony.

Pani Ania ma ogromne do\swiadczenie i zapał.

Jak zauważycie w chatce lądują ostatnio poduszki :ok: z siankiem. A będą jeszcze z ziołami.
Koty bardzo pozytywnie na nie reaguja a Lusia to nawet się połozyła i odganiała wszystkie które też chciały.

poduś nie wyrzucamy bo pani Ania będzie wymieniała wkłady - czyli sianko :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Sob maja 05, 2012 22:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:Od lat juz zajmuje się kotami, a ogromny sukces to to że u nich na Piaskach Spóldzielnia finansuje sterylki bezdomnych osiedlowych kotków i juz wszystkie są ciachnięte.
Zostawiają tylko ze 2 kocury niekastrowane żeby pilnowały terenu i znaczyły.
Jak wykastrowali wszystko to zaczeły się migracje kotów z działek. Wiadomo jedzonko :ok: panienki i teren wolny bo nie znaczony.

Tak tak to że u nas Sm daje na sterylki to zasługa Pani Ani z Fundacji :lol: :lol: :lol: :lol: dobre :lol: :lol: :lol:

edit: Za Lusi niech idzie do domu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i reszta futrzaków :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Sob maja 05, 2012 22:54 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob maja 05, 2012 22:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:a i oczywiście koty pójdą do domków tylko po wstępnej rozmowie, wypełnieniu ankiety i podpisaniu naszej umowy adopcyjne . Czyli możliwość kontroli będzie zapewniona.

Oby bo oni tam zawsze mieli na oknie kartke naklejoną "kup wyprawke za minimum 100zł a otrzymasz kota gratis" :?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob maja 05, 2012 22:53 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Jakby co to Fuks jest też kandydatem, bo Koibito i Justin za bardzo dziczą.

Za 2 tygodnie (19.05) u Ali w szkole rano jest dzień otwarty. Będę tam oczywiście i tak myślałam, że może urządzić też zbiórkę? Ala wszystko obgada z panią dyrektor i nauczycielem, który jest opiekunem wolontariatu dla schroniska w szkole - młoda sądzi że powinni się zgodzić. Tylko bym potrzebowała puszkę/puszki i kogoś do pomocy (bo młoda robi prezentację projektu, więc będę miała część czasu zajętą :? ) Zaczyna się od 9ej chyba - ale na początku inni się produkują to mogę chodzić i dzwonić puszką :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 05, 2012 23:32 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Proszę o zapisy na przyszły tydzień :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.05.-13.05.2012 r.

07.05. pon. rano Beatka wie. brak
08.05. wt. rano brak wie. Teresa
09.05. śr. rano Beatka wie Ewa
10.05. czw.rano brak wie. brak
11.05. piat rano brak wie. Teresa
12.05. sob. brak wie. brak
13.05. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 05, 2012 23:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

No troszkę mnie nie było :wink: ale chyba już czas przyzwyczaić się do rzeczywistości :)
Jakie kociaki potrzebują ogłoszeń?
kociaki u Pani Eli - potrzebuję zdjęcia, opis, i namiary na kogo mam wystawiać ogłoszenie - umieszczę kociaki na naszej stronie, ogłoszenia na tablicy, i alegratce.
Lusi chyba ma zdjęcia postaram się jak najszybciej zrobić jej ogłoszenia.

Co z Klaudynką wiadomo jaka jest decyzja Pani Doktor odnośnie dalszego leczenia bo z tego co czytałam dalej nie jest dobrze?

Klaudynka i Lusi - powinny być już na czasie wysterylizowane, Pysiol i Lolek wykastrowane - trzeba zacząć umawiać te zabiegi dla kociaków.

Przydałyby się zdjęcia dla kociaków - Kolombo, Marcysia, Józek II, no i nie wiem dla kogo jeszcze trzeba ruszyć z akcją ogłoszeniową bo niestety dla adopcji zbliża się cięzki okres :(

terenia1

Post » Sob maja 05, 2012 23:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Beatko bardzo Cię proszę odbierz w poniedziałek faktury ze Szkłobudowy - te faktury muszę zapłacić jako pierwsze a potem w zależności od stanu finansów coś będę powoli płaciła.

terenia1

Post » Nie maja 06, 2012 9:30 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Prosze czwartek wieczor

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie maja 06, 2012 10:11 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:Proszę o zapisy na przyszły tydzień :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.05.-13.05.2012 r.

07.05. pon. rano Beatka wie. brak
08.05. wt. rano brak wie. Teresa
09.05. śr. rano Beatka wie Ewa
10.05. czw.rano brak wie. brak
11.05. piat rano brak wie. Teresa
12.05. sob. brak wie. brak
13.05. niedz. rano Dorotka wie. brak

Ja pierwsza zapisałam się na wtorek wieczór :roll:

No i przede wszystkim witamy po dłuuugiej nieobecności :D co mi przywiozłaś? :lol:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie maja 06, 2012 10:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Raport z wczorajszego wieczornego dyżuru:
Marcysie przeniosłam do boksu i podałam lek. Kicia bardzo się wystraszyła... :( Dałam jej do środka domek wiklinowy w którym od razu się schowała. Karta założona.
Nie podałam pro-kolinu Pysiolowi i Klaudynce ponieważ się skończył.
Cekin na zdrowej jest terroryzowany przez Złotą :? Może przeniesiemy go na kwarantanne? Chociaż tam z kolei Józek zaczepny...
Panter spragniony wolności, płacze okropnie :placz:
Madzia jak tylko otworzy się drzwi nurkuje w wc :ryk:
Józek II zaczyna się przełamywać 8) będą z niego ludzie :lol:

Cookie1706

Post » Nie maja 06, 2012 10:21 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Cookie1706 pisze:Od 14 do 19 maja będę nieobecna- wyjeżdżam na szkolenie do Krakowa także odpadam z dyżurów

I się przypominam :roll:

Cookie1706

Post » Nie maja 06, 2012 10:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:
Przydałyby się zdjęcia dla kociaków - Kolombo, Marcysia, Józek II, no i nie wiem dla kogo jeszcze trzeba ruszyć z akcją ogłoszeniową bo niestety dla adopcji zbliża się cięzki okres :(

Pogadam z wujkiem, może da radę przyjechać do Kch jeszcze przed moim wyjazdemObrazek

Cookie1706

Post » Nie maja 06, 2012 13:05 Forum

Ja moge poniedzialek wieczor :ok: Na dyzurze ok. Jozek II wymyziany. Jak krol rozlozyl sie ma poleczce u Pantera to tam go zostawilam razem z Panterem. Joziowi smakuja te male kuleczki z pudelka z napisem alergiczne Madzi zresźta tez. Reszta z dokladkami zajadala sie gotowanym kurczakiem
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]