Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 26, 2012 10:07 Re: 50 kotów Darłowo- kotki z brzuchami...

Zaznaczę sobie
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pt kwi 27, 2012 14:37 Re: 50 kotów Darłowo- kotki z brzuchami...

kasumi pisze:Zaznaczę sobie

Witamy :1luvu:

Łapka zastawiona :ok: czekam na telefon od karmicielki :) Mam nadzieję, że kotka jest jeszcze z brzuchem, bo będzie problem jak się złapie, a maluchy będą już na świecie 8O :roll:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt kwi 27, 2012 14:51 Re: 50 kotów Darłowo- kotki z brzuchami...

no wtedy to jedyne wyjście aby maluchy przeżyły to wypuścić.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt kwi 27, 2012 15:17 Re: 50 kotów Darłowo- kotki z brzuchami...

U mnie to samo-wysyp "ciężarówek"...z 3 zrobiło się 5 a z 5 już 7 :evil:
aż boję się mysleć co jest na ul.Kołłątaja... :?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt kwi 27, 2012 21:29 Re: 50 kotów Darłowo- kotki z brzuchami...

Około 20 karmicielka była sprawdzić, czy coś jest w klatce. Pusto, ale była kocia :!: Jest jeszcze z brzuchem i to ponoć już duużym :cry: a w dodatku napastował ją jakiś kocur...... Rano się okaże co z tego wyjdzie ... :roll:

J.D. pisze:U mnie to samo-wysyp "ciężarówek"...z 3 zrobiło się 5 a z 5 już 7 :evil:
aż boję się mysleć co jest na ul.Kołłątaja... :?

Współczuję :( To jest najgorsze- mieć świadomość, że one tam są, mnożą się, rodzą... i czasami tak ciężko coś zdziałać :(

Wydałam dziś 6zł na bilety. Kociaki dostały jedzonko :D :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Sob kwi 28, 2012 14:31 Re: Koty Darłowo- kotki z brzuchami... jedna się rozsypała ?

Jedzenie zjedzone i pusto :( Po weekendzie znowu nastawiam.
Obrazek

kinia098

Post » Sob kwi 28, 2012 17:05 Re: Koty Darłowo- kotki z brzuchami... jedna się rozsypała ?

u mnie niestety jedna rozsypała się na 100% :(

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto maja 01, 2012 19:48 Re: Koty Darłowo- kotki z brzuchami... jedna się rozsypała ?

Rozsypała mi się na bank.. widziałam ją wczoraj z obwisłym brzuchem... :cry: Najgorsze jest to, że nie wiem, gdzie są maluchy.... :(

Mam u siebie w domu kotkę z gospodarstwa. Jest po sterylce aborcyjnej. Wet mówił, że już praktycznie rodziła... :roll: Siostra mi ją przyniosła do domu. Pisała do mnie i pytała, czy mam jeszcze jakieś fundusze na sterylki, bo właśnie jest u kolegi i widzi kotkę z ogromnym brzuchem.. :( Sterylka została zrobiona ze zbiórek na darłowskie... co to za różnica z resztą, ważne, że mniej cierpienia będzie na świecie... :( Kotka zostanie chyba u nas na DT, bo jest taka kochana i mizialska... Biedulka musi siedzieć w kołnierzyku, bo rana jest duuża :(

WYDATKI:
-9zł- bilety,
-120zł- sterylka aborcyjna kotki Mizi z gospodarstwa,

Za sterylkę zapłacę jutro, to wrzucę od razu rachunek i zdjęcia kici Mizi :)

Do adopcji będą też niedługo pieski... wszystkie 3.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 01, 2012 19:55 Re: Koty Darłowo- kotki na wykoceniu..kicia z wioski ciachni

bardzo pilnuj jej aby nie skakała bo jak rana duża to skoki mogą być dla niej straszliwie niebezpieczne...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto maja 01, 2012 20:12 Re: Koty Darłowo- kotki na wykoceniu..kicia z wioski ciachni

smarti pisze:bardzo pilnuj jej aby nie skakała bo jak rana duża to skoki mogą być dla niej straszliwie niebezpieczne...

Kicia jest spokojna :D Ten kołnierzyk też jej trochę przeszkadza, także myślę, że nie będzie wariować :)
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 01, 2012 20:14 Re: Koty Darłowo- kotki na wykoceniu..kicia z wioski ciachni

Też mam kotkę z wielkim brzucholem i boję się,że do piątku (planowany zabieg) może sie rozsypać dlatego cieszę się,że zdążyłyście ją ciachnąć :ok:
A psiuniowe pysiolki słodziutkie :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto maja 01, 2012 20:21 Re: Koty Darłowo- kotki na wykoceniu..kicia z wioski ciachni

nelka83 pisze:Też mam kotkę z wielkim brzucholem i boję się,że do piątku (planowany zabieg) może sie rozsypać dlatego cieszę się,że zdążyłyście ją ciachnąć :ok:

Kciuki, żeby kotka się nie rozsypała :ok: :ok: :ok:
Psiaki są przesłodkie, ale chyba trafiło na największego i najmniejszego z miotu 8O Bo 5 niestety uśpiłam... :cry: [*]
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 01, 2012 20:56 Re: Koty Darłowo- kotki na wykoceniu..kicia z wioski ciachni

kinia098 pisze:
nelka83 pisze:Też mam kotkę z wielkim brzucholem i boję się,że do piątku (planowany zabieg) może sie rozsypać dlatego cieszę się,że zdążyłyście ją ciachnąć :ok:

Kciuki, żeby kotka się nie rozsypała :ok: :ok: :ok:
Psiaki są przesłodkie, ale chyba trafiło na największego i najmniejszego z miotu 8O Bo 5 niestety uśpiłam... :cry: [*]

Mam nadzieję,że zdążymy przed...
Bidulki [*]
:ok: aby pozostała trójeczka znalazła domki.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Nie maja 06, 2012 11:11 Re: Koty Darłowo- kotki na wykoceniu..kicia z wioski ciachni

A oto Mizia, która rzekomo nazywa się Ania :mrgreen: No i tak już chyba zostanie, Ania :D Na razie jest jeszcze u nas, musimy poczekać na zdjęcie szwów, bo rana była dość duża. Niepokoi mnie też strasznie wzdęty brzuszek Ani... wygląda jakby dalej była w ciąży :roll: No i bardzo mało się załatwia... Także jeszcze u nas chyba posiedzi. Niestety kuupa nie ląduje w kuwecie... :roll:
Obrazek

Obrazek

Jest problem z Maćkiem :( Ma okropną ranę na jajeczkach... :( Strasznie to wygląda... Jutro po południu znowu jadę na niego zapolować. Jak go widziałam, to oczywiście nawet nie miałam w co go zapakować... Jak byłam z siostrą z Anią u weta, to też go nie było...

Mam kicię staruszkę, z brzydką raną na brzuchu :( Wygląda jakby się gdzieś oparzyła. Wszędzie ma też wyłysienia, jakby ze strupkami. Jest strasznie chuda, w dodatku kicha... Te wyłysienia to może być grzyb ? Nie mam pojęcia co z nią robić... Nie wezmę do siebie kota z grzybem.. :(

WPŁATY:
-50zł- Anna Sz., Warszawa, :1luvu: :1luvu:
-30zł- Szalony Kot, :1luvu: :1luvu:

WYDATKI:
-16zł-bilety,

Z biletami, to jest koszmar.. Wyszło 16zł, bo jechała jeszcze siostra z Anią na zastrzyk. Sama nie dałabym rady z Anią na ramieniu i jeszcze z drugim transporterem na Maćka :( Dziś znowu wydatki na bilety, bo siostra pojechała z Anią znowu na zastrzyk... :(
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 06, 2012 11:42 Re: Koty Darłowo- kotki na wykoceniu..kicia z wioski ciachni

Właśnie dostałam telefon od karmicielki, że kotka okociła się kilka dni temu... :( Starała się wypatrzeć, gdzie kotka chodzi do małych, ale niestety bezskutecznie :(
Obrazek

Bilety za dziś; 2,30zł 8O promocja jest :ryk: w drugą stronę udało się siostrze okazją.. bo autobus nie jechał :evil:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]