BOSCH SANABELLE SENSITIVE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 08, 2012 14:30 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

W zooplus.pl jest chyba najtaniej i dużo promocji.Kupiłam kitten dla ciężarnej i karmiącej juz teraz kotki ( chyba za 129 zł 10kg + tunel szeleszcący gratis) i jestem zadowolona.Od 99zł przesyłka gratis.

123ADA

Od: Pon kwi 05, 2010 15:42

Post » Pon kwi 09, 2012 2:09 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

Ja tak samo Bosch Sanabell z drobiem wcinaja aż sie uszy trzęsą zamawiam w zooplus 129zł.przesylka kuriera gratis
Gosiara

Post » Nie maja 06, 2012 9:16 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

Mi właśnie weterynarz odradził Boscha ze względu na sposób produkcji. Jest gorszy od Puriny i RC.
Z obserwacji i info z netu widzę iż Purina = Kitekat
RC - to pomyłka.
I jestem w kropce.

tom2zagumnelit

Od: Czw paź 09, 2008 19:28

Post » Nie maja 06, 2012 12:07 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

tom2zagumnelit pisze: Mi właśnie weterynarz odradził Boscha ze względu na sposób produkcji. Jest gorszy od Puriny i RC. 8O Z obserwacji i info z netu widzę iż Purina = Kitekat
RC - to pomyłka.
I jestem w kropce.

A dokładnie o co chodzi? Bosch Tiernahrung GMBH ma certyfikat ISO 9001:2000 i certyfikat HACCP, świadczący o najwyższych standardach mikrobiologicznych, chemicznych i technicznych.
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Nie maja 06, 2012 17:13 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

A dokładnie to mi nie powiedziano.
Powiedziano mi, że Purina i RC są lepsze.

Zaczyna mnie to wkurzać.

tom2zagumnelit

Post » Nie maja 06, 2012 18:00 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

A powyższe posty nie są wystarczającym dowodem, że Sanabelle Boscha jest lepszą karmą od RC czy Puriny?
Obrazek

matka maruda

Post » Nie maja 06, 2012 18:11 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

Wolę dmuchać na zimne.
To koty zdrowe. A koty zdrowe mogą jeść nawet kitekata i raczej im przez jakiś czas nic nie będzie. W tym problem.
Zacznę od Orjiena i kupię Boscha. RTG zweryfikuje, która jest dobra i nie ma śmieci w sobie. Tylko wolę nie eksperymentować. Zaufam chyba Wam, bo weci nie mają w tym kierunku gruntownego wykształcenia - tam jest tylko lobby.

tom2zagumnelit

Post » Nie maja 06, 2012 18:38 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

Nie eksperymentuj. Polecam do poczytania: viewtopic.php?f=1&t=6486&hilit=karmy+dla+kota
Obrazek

matka maruda

Post » Nie maja 06, 2012 23:10 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

a może wet ma sklepik z Puriną i RC? :mrgreen:
U nas to było tak; młody miał po sanabelle koszmarne problemy, hm, żołądkowe... Rudy OK... ale odstawiłam. Aczkolwiek uważam, że to niezła karma :) edit; może zacznij od TOTW, jest generalnie tańsze od orijena i podobno koty chętniej to jedzą-podobno bo moje bym powiedziała, przegryzają z musu... ale spróbować warto :)
tom2zagumnelit pisze:A dokładnie to mi nie powiedziano.

Zaczyna mnie to wkurzać.
Moi kochani:
Silvuś
Rudolf *
Stefanek*

Miśka74

Od: Śro paź 19, 2011 11:51

Post » Pon maja 07, 2012 15:31 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

O, widzę, że stary wątek odżył :)
Jeśli chodzi o Purinę, to o jakiej rozmawiamy? bo jednak czym innym jest Purina CatChow (no, ciut lepsza od KiteKata, ale generalnie słaba), a czym innym Purina ProPlan.

Jeśli chodzi o Sanabelle, to moje koty długo ją jadły i byłam zadowolona, i ja, i one. Ale ostatnio zauważyłam, że po Sanabelle mają zdecydowanie brzydsze (rzadsze, bardziej cuchnące) kupy niż po Taste of the Wilde (TOTW). Różnica w cenie nie wielka. Szukam najtańszych ofert, wychodzi mi średnio ok. 1,50 zł różnicy na kilogramie (Sanabelle zlekka tańsza). Moje jedzą chętnie. Tzn. na samym początku trochę wybrzydzały, ale łatwo się przyzwyczaiły.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon maja 07, 2012 18:43 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

Miśka74 pisze:a może wet ma sklepik z Puriną i RC? :mrgreen:
U nas to było tak; młody miał po sanabelle koszmarne problemy, hm, żołądkowe... Rudy OK... ale odstawiłam. Aczkolwiek uważam, że to niezła karma :) edit; może zacznij od TOTW, jest generalnie tańsze od orijena i podobno koty chętniej to jedzą-podobno bo moje bym powiedziała, przegryzają z musu... ale spróbować warto :)
tom2zagumnelit pisze:A dokładnie to mi nie powiedziano.

Zaczyna mnie to wkurzać.

Wetka sama powiedziała, że pierwszy raz widzi takie RTG i tak silne objawy i sama powiedziała, że PURINA to syf. I żeby natychmiast odstawić. I zaczął się problem co dać do jedzenia. Sanabelle także od razu odradziła. RC mamy negatywne doświadczenia i brak nań też apetytu. I za dużo opinii negatywnych.
Jedyną karmą, która jej nie szkodził (chyba, na razie brak objawów) to karma do małych kociąt Veterinary Exclusive Pediatric Growth - tylko, że Mała jest już po OH, przestała karmić po 6 mc. W ciąży zwiększyła masę 2 razy, aż miała problemy z chodzeniem powyżej 3,5 kg a przy powyżej 3,80 kg leżała plackiem. Generalnie dbamy o linię i staramy się robić wszystko byśmy nie przekroczyli 4 kg. Powinniśmy ważyć około 3,5 kg i jest ok. A na karmie pediatrycznej to długo nie potrwa, bo na niej szybko nabiera wagi. Nie ma aż tyle siły na giga spacery hehe. Nie da rady, nie wytrzyma.

A w Małą wpakowałem już kilka tysięcy PLN więc czy karma będzie kosztować 200 czy 400 pln to mnie nie interesuje. Ona nie zasłużyła na to co się z nią stało i na to by przez taką głupotę jak syfne żarcie poległa.
Ostatnio edytowano Pon maja 07, 2012 18:54 przez tom2zagumnelit, łącznie edytowano 1 raz

tom2zagumnelit

Post » Pon maja 07, 2012 18:51 Re: BOSCH SANABELLE SENSITIVE

tom2zagumnelit pisze: Sanabelle także od razu odradziła.

No dobrze, ale J.A.K to uargumentowała. Jakie konkretne powody podała? Jeśli stwierdziła jedynie, że "to syf", bo tak - to zacznę wierzyć, że jej się po prostu opakowanie nie podoba.

Ciekawa jestem wielce. Moje koty wcinają sanabelle od kilku lat i wyniki mają znakomite.
Aniada

[poprzednia]