Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 05, 2012 10:37 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

Do wakacji też niewiele czasu zostało, ale lepiej tak, pewnie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob maja 05, 2012 10:45 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

Może jest na forum jakiś prawnik i by coś podpowiedział???
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob maja 05, 2012 10:47 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

kamari pisze:Może jest na forum jakiś prawnik i by coś podpowiedział???

w ośrodkach pomocy społecznej jest darmowy prawnik ,jest Centrum Pomocy Rodzinie
są darmowe porady,trzeba poszukać na miejscu
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob maja 05, 2012 10:56 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

dinzoo pisze: Carmen201 chyba nie do końca masz rację, moja znajoma odziedziczyła dom w którym był zameldowany gość i co? nie mogła go wyrzucić, musiała mu zapewnić lokal zastępczy, na szczęście okazało się, że gość od dawna przebywa w psychiatryku i już nie wrócił do domu, ale stracha miała bo nie dość, że dostała go niejako w spadku to jeszcze miała mu mieszkanie dać albo się nim opiekować choć to żadna rodzina.

Odsyłam do art. 14 ust. (szczególnie 1 i 7) ustawy o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i zmianie k.c. A jeśli chcesz być pewna, to zapytaj znajomą na jakiej podstawie prawnej musiała zapewnić ten lokal, mogę czegoś nie wiedzieć, w końcu nie da się być szpecem od wszystkiego.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob maja 05, 2012 16:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

Tak tylko na chwilę wpadam i lecę dalej...

Małgoś, Ty wiesz ;(
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Sob maja 05, 2012 19:30 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

Cześć, dziewczyny kochane.
Jestem, tylko...caly dzien sprzatałam i prałam.
No co ja zrobię, jak nic nie robię, to myślę.

Odpowiedź zasadnicza brzmi: Mario, tak, bez problemu moge sie przeprowadzić.
O niczym innym nie marzę.
Ponieważ w tym mieście nic mnie nie trzyma, nic mnie nie trzyma w jakimkolwiek mieście, więc moge żyć gdziekolwiek.
Z dziewczynami tez na ten temat rozmawiałam, juz dużo wcześniej.
Może kilka razy w roku przyjechałabym na grób brata, ale to wszystko.
Tak, dziewczyny maja znajomych, ale mogą ich mieć gdziekolwiek indziej, a ja i tak mam tylko Was.

Mogę przeciągnąć sprawę jeszcze ze dwa tygodnie, ale pewnie nie dłużej.
Jak wygląda sprawa tego budynku, pisałam na pw do Oli.
To bardzo dawno temu była całość. Dopiero potem zostało podzielone na dwa odrębne mieszkania.
Nie wiem, jak to bylo dalej, pewnie niezbyt mądrze, bo nawet licznik od naszej wody jest w tamtym budynku. Jak pójde na udry, to zwyczajnie zakręcą mi wodę i po krzyku. Ja wiem, że na to wszystko są sądy, prawnicy itd., ale czy warto?
To i tak nie jest moje i nigdy nie będzie. Zresztą nie wiem, czy to nie była ostatnia zima, którą dało rade tu przetrwać, jak wygląda mieszkanie poniekąd wie Agata, troche Asia...a żeby Wam przybliżyć, jak mieszkam, to jutro porobię zdjęcia i wstawię. Nie wiem, czy ktoś jeszcze mieszka w takich warunkach.
Co by jednak nie powiedzieć, było to nasze schronienie przez pare lat.
Ale teraz zwyczajnie sie wali, przedsionek oddziela sie od składziku, z popękanego dachu leje sie woda, w pokoju nad oknem wisi taka " kołyska ", która może sie zawalić w każdej chwili....pwenie dlatego właściciel to sprzedaje, zanim całkiem sie zawali.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob maja 05, 2012 19:38 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

Małgoś... jak wyjedziesz do Siedlec to ja Cię będę mogła odwiedzaaać? :cry:

najszczesliwsza

Post » Sob maja 05, 2012 19:39 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

najszczesliwsza pisze:Małgoś... jak wyjedziesz do Siedlec to ja Cię będę mogła odwiedzaaać? :cry:

Absolutnie nie....nawet Ci adresu nie zostawię :ryk: :ryk: :ryk: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Sob maja 05, 2012 19:40 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

vip0 pisze:
najszczesliwsza pisze:Małgoś... jak wyjedziesz do Siedlec to ja Cię będę mogła odwiedzaaać? :cry:

Absolutnie nie....nawet Ci adresu nie zostawię :ryk: :ryk: :ryk: .

My Cię znajdziemy i przyjedziemy :mrgreen: :1luvu:

najszczesliwsza

Post » Sob maja 05, 2012 19:41 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

a ja? :roll:
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Sob maja 05, 2012 19:49 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

Oj, dziewczyny, dziewczyny....naprawdę myślicie, że ja mogłabym sie komuś na przysłowiowy łeb zwalić? 8O
Nawet takiej anielicy, jak Marysia?
No co Wy?

Dziś na nasze podwórko wjechała koparka.
Przyszli nowi właściciele urządzali sobie ogród :( .
Mam teraz kamienistą pustynię, a moim kotom zabrali wszystkie krzaczki :( .
Został tylko mój maleńki ogródeczek przy oknie....

vip

Post » Sob maja 05, 2012 20:03 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

vip0 pisze:Oj, dziewczyny, dziewczyny....naprawdę myślicie, że ja mogłabym sie komuś na przysłowiowy łeb zwalić? 8O
No co Wy?

:evil:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Sob maja 05, 2012 20:05 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

vip0 pisze:Oj, dziewczyny, dziewczyny....naprawdę myślicie, że ja mogłabym sie komuś na przysłowiowy łeb zwalić? 8O
No co Wy?

o ja pitolę..... :evil: :evil: :evil:
już by się mogli powstrzymać te kilka tygodni......
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Sob maja 05, 2012 20:06 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

Małgoś, ja się łańcuchami nago przykuję... do płotka... :mrgreen:

Szkoda, że masz kastrowane koty :x ale może Dorian przybędzie i im najszczy gdzie trzeba :twisted:

najszczesliwsza

Post » Sob maja 05, 2012 20:09 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.3.......Bezdomniaki.

Vipku, kamari zaprasza, to nie jest "zwalanie się" (prawda, Marysiu?).
Ale i tak na razie szukamy innego rozwiązania.
Aż mnie serce boli, kiedy czytam, co smutnego piszesz :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]