Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 04, 2012 18:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Baaardzo trzymamy kciuki za Frania :ok: :ok:

Odnośnie małego buraska chłopczyka, to miałam dzisiaj już wieści od Eli, u której maluchy teraz mieszkają, że w maluchu już się ktoś zakochał i go zaklepał, nawet chcieli go dzisaj zabrac ale jest jeszcze za malutki. Jest jeszcze dziewuszka buraska z małymi wstawkami białego :1luvu:
Mamy też w Chatce wspaniałą maliznę Pysiolka i Lolka, co prawda nie buraski, ale sam miód :1luvu: Śliczna Lusi - buraska jeszcze młodziutka i Klaudynka też buraska, tylko że bida chorutka na zatoki.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt maja 04, 2012 18:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

The Szops pisze:Rozmawiałam z gościem, który dokarmia koty na działkach na ul. Kalinowej. Niedawno sterylizowaliśmy kotkę Kalinkę, właśnie z tych działek. Teraz jest problem z bratem Kalinki. Przez kilka dni się nie pojawiał na jedzenie, wczoraj przyszedł, ale ponoc ma połamaną łapkę. Ten kotek to dziczek, więc łapac trzeba na klatkę. Dzisiaj już się raczej nie pojawi, bo dostał rano jedzenie, a cała banda zjawia się tylko rano na karmienie :?
My mamy możliwośc coś zadziałac tylko do godz. max 12-tej. W Almavecie p. Wetki przyjmą kotka jeżeli damy radę go dostarczyc między 11.30 a 12-tą.
Jeżeli ktoś może się tym zając od początku do końca to byłoby super, jeżeli nie, to my możemy spróbowac go złapac, ale później musimy go komuś przekazac, żeby ktoś pojechał z nim do lecznicy w godzinach j.w. Jeżeli nie uda nam się go złapac rano, to i tak trzeba próbowac go łapac, bo biedak na pewno cierpi i nie mozemy go tak zostawic :(
Kto pomoże???

!!!!!!!!

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt maja 04, 2012 21:45 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Chcą burasia tak jak Franio, dzieci przezywają okropny dramat w związku z Franiem :? no i od malucha tak jak jego wzięli ode mnie.Trzymamy kciuki wszyscy za Frania- Maślaka- tyle przeszedł jak był malutki , trafił na super domek i tu taki pech :?
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt maja 04, 2012 22:46 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 07.05.-13.05.2012 r.

07.05. pon. rano brak wie. brak
08.05. wt. rano brak wie. brak
09.05. śr. rano brak wie Ewa
10.05. czw.rano brak wie. brak
11.05. piat rano brak wie. brak
12.05. sob. brak wie. brak
13.05. niedz. rano Dorotka wie. brak

poniedziałek i środa rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob maja 05, 2012 8:14 Forum

CZy da radę dzisiaj ktos podskoczyc na szybki dyzur. Ja nie dam rady bo skrecam meble i uzalezniona jestem od czasu skrecacza
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob maja 05, 2012 8:16 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Ja podjade przed imprezką :piwa:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob maja 05, 2012 8:39 Forum

Wielkie dzieki Marlenka :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Sob maja 05, 2012 13:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Nie ma za co Dorotka :1luvu:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob maja 05, 2012 17:26 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Po dyżurze:
Do Chatki wrócił Cekinek po rekonwalescencji w Almavecie. Zakamuflował się w budzie (tej ze strzechą). Musimy zwracać na niego uwagę. Teraz jest zdrowy i w dobrej formie, ale widać, że w KCH nie czuje się dobrze. Dom dla niego pilnie poszukiwany.
U Klaudynki niestety nie ma poprawy, na razie ma brać jeszcze ten antybiotyk, w poniedziałek po południu będzie miała pobieraną krew, więc proszę ranny poniedziałkowy dyżur, żeby zamknąć ją w boksie i nie karmić, bo do tego badania powinna być na czczo.
Sprawcą mega rzadkiej kupy na zdrowej jest Marcysia (czarna ze schroniska) a przyczyną są kokcydia w dużych ilościach. Leczenie rozpoczęte, Marcysia na razie powinna być w boksie.
Lusi i Lolek pojechali z Dorotką do kącika adopcyjnego w M1. Trzymamy kciuki :ok:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob maja 05, 2012 17:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Iwona11 pisze:Po dyżurze:
Do Chatki wrócił Cekinek po rekonwalescencji w Almavecie. Zakamuflował się w budzie (tej ze strzechą). Musimy zwracać na niego uwagę. Teraz jest zdrowy i w dobrej formie, ale widać, że w KCH nie czuje się dobrze. Dom dla niego pilnie poszukiwany.
U Klaudynki niestety nie ma poprawy, na razie ma brać jeszcze ten antybiotyk, w poniedziałek po południu będzie miała pobieraną krew, więc proszę ranny poniedziałkowy dyżur, żeby zamknąć ją w boksie i nie karmić, bo do tego badania powinna być na czczo.
Sprawcą mega rzadkiej kupy na zdrowej jest Marcysia (czarna ze schroniska) a przyczyną są kokcydia w dużych ilościach. Leczenie rozpoczęte, Marcysia na razie powinna być w boksie.
Lusi i Lolek pojechali z Dorotką do kącika adopcyjnego w M1. Trzymamy kciuki :ok:

Do jakiego kącika 8O chyba nie do tego w zoologicznym :|
One wróca jak nie pojawi sie dom ? Pytam bo pierwszy raz słyszę o takim kąciku :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob maja 05, 2012 17:47 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Przed chilką dostałam maila takiej treści :| I co sie z Tosią stało :|

Bardzo prosiłabym o odpowiedż czy jest taka możliwość zabrania kotka na próbę.Zaraz wytłumaczę dlaczego.5 miesięcy temu wzięłam z Kociej Hatki w Sosnowcu kotkę Tosię ,jest bardzo żywiołowa i lubi się bawić a ja nie zawsze mam na to czas i ochotę.Gdyby się zaprzyjażnili kocurek zostałby u mnie ale MUSI go zaakceptować moja Tosia.Okna i balkon mam zabezpieczone siatkami. mój telefon 517 404 042 mieszkam w Tychach Pozdrawiam serdecznie.
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob maja 05, 2012 20:27 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Franio przegrał.... :? :? :?
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob maja 05, 2012 20:44 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

majencja pisze:Franio przegrał.... :? :? :?

Biedaczek kochany :(
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob maja 05, 2012 21:08 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Przykro mi. Franiu [*]
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 05, 2012 21:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Ojjjj jak przykro Franiu[*] :( Teraz trudny czas dla domowników :cry:

CatAngel pisze:Do jakiego kącika chyba nie do tego w zoologicznym
One wróca jak nie pojawi sie dom ? Pytam bo pierwszy raz słyszę o takim kąciku

Tak chodzi o zoologiczny w M1. Piotr i taka nowa pani Ania z Piasków od dłuższego czasu rozmawiali z M1. Zostawiali tam ulotki i info o Nadzieji na Dom - dostarczali ogłoszenia o kotach do adopcji ze schroniska i kociej chatki.
I rozmawialiśmy o wolierze i jak by to miało wyglądać.
Byłam obejżec co i jak i potwierdziło się że pracownicy bardzo fajni i zaangarzowani w sprawę.

Narazie będziemy tam dawać koty rano a pod wieczór zabierać - nie bedą tam zostawały na noc.

maja super wolierę z półeczkami i koszykiem i zabawkami. I jak się okazało z super wypasionym jedzeniem Lusia jak się dossała do michy to troche mi głupio było bo normalnie jak byśmy ja głodziły :wink: no ale którz oprze się Royalowi.

Będziemy tam dawać tylko te koty które się nie stresuja za bardzo - czyli raczej młode.
dzisiajLusi i lolek dobrze się tam mieli.
byłam około 1,5 godzinki i widziałam że sa swobodni i wyluzowani- lolek tylko troche dziczył i siedział w koszyczku , ale Lusi wykładała się do głaskania, ugniatała poduszeczkę i nawiązywała kontakt z otoczeniem.
Później i Lolek wyluzował.
Największą atrakcje zafundowałam na początku bo tez wlazłam do tej woliery i siedziałam i myziałam koty :ryk: i................. od razu było duże zainteresowanie :ok: więc i ja mam może szansę na adopcję :wink: byle był to ktoś z domem :twisted: koniecznie wychodzący dom mnie interesuje no i z kapuchą żeby na koty było.

jedyny problem tam to duchota, ale podłączyliśmy wiatrak i juz było lepiej.
zawsze jest umowa że jak by coś się działo nie tak to panie dzwonia i podjeżdżamy szybko.

dzisiaj było nawet duże zainteresowanie, ludzie podchodzili i wrzucali do puszki pieniązki i interesowali sie ulotkami.
Ok 18-tej miałam telefon że państwo są zainteresowani Lusi bo odeszła niedawno ich 13 letnia kotka.
Pan zauroczyła Lusi , ale Pani chciała by wziaść tym razem dwa koteczki.
Maja przespać się z pomysłem i jutro do mnie dzwonić.

Myslę że to ogromna szansa - szczególnie w okresie gdy nadchodzą maluchy.
Będą tam tez dawane kociaki ze schronu, tylko narazie nie ma takich wyluzowanych.

To tyle narazie - jak coś to pytajcie..
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]