Teoś,Sara,Ori ze Sz-na-szukają kochajacych domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2012 17:14 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

A teraz trochę o kociambrach :)
Sara lubi surowe mięso. Orek też, tyle, że Orek do zabawy a Sara do jedzenia :wink:
Orek jest niesamowitym śpiochem i pieszczochem, on przychodzi w nocy przytulić się a Sara po głski. Ona nie lubi bezczynnie leżeć. Jej na leżenie szkoda zycia, a Oruś może sobie leżeć i leżeć i leżeć.

On wazy 3 kg i ona też, więc się zastanawiam nad moją wagą, czy jest dobra. Wizualnie Oruś wygląda na mniejszego, ale Sara jest smuklejsza i szczuplejsza, ale czy możliwe, aby oba ważyły równo po 3 kg :?:

Dziś pozwoliłam im pozostać w nocy w dużym pokoju, który zwykle na noc zamykam, bo tam śpi sąsiadka na dole i się skarży, że jej koty przeszkadzają. I co ciekawe, koty sobie spokojnie spały, i obudziły mnie o 7, ale najpierw dałam Citce leki a potem, gdzieś przed 9 dostały jeść i wytrzymały, ale Oruś haftnął :?:

U mojej mamy Filuś otworzył sam okno i wszystkie koty poszły w długą, łącznie z Lusi, chyba tylko Elz została, ale wszystkie też wróciły
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro maja 02, 2012 19:30 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

A tu ciągle aktywne fb

http://www.facebook.com/events/24640682 ... ext=create

zapraszam wszystkich chętnych na nie :)

olafen

Post » Czw maja 03, 2012 16:13 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

Wychowałam dwa niesamowite miziaki.
Oruś był od początku, ale Sara jest niemożliwa, ciągle domaga się głasków. Robi przy tym takie akrobacje, ze trudno je opisać, i zawsze jest chętna do głasków.

Gdy patrzę na te kotki, to serce mi się kraje, bo one są tak szczęśliwe u mnie i nie wyobrażam sobie dania, kiedyś, ze ode mnie odejdą, bo takie miziaki chyba znajdą w końcu domek ?

Sara ma zwyczaj wołania mnie i chyba odkryła moją wielką miłość do niej, więc sobie na coraz więcej pozwala. Dziś zaczęła miauczeć, więc szybko do niej chciałam iść, ale Oruś przestraszony był szybszy. Biegł na złamanie karku do kuchni i stanął jak wryty, bo okazało się .....................że Sara mnie wolała, bo inną karmę chciała i pokazywała mi na pełny talerzyk a obok pusty i przy tym pustym siedziała. Ja postawiłam jej ten pełny, to obróciła się i sobie poszła :kotek:

olafen

Post » Pt maja 04, 2012 20:41 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

Jakoś nas nikt nie odwiedza :(

olafen

Post » Pt maja 04, 2012 20:50 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

olafen pisze:Jakoś nas nikt nie odwiedza :(

e tam, cały czas :mrgreen:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt maja 04, 2012 20:51 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

Bardzo ciekawa jestem co słychać u mojej słodkiej Elzuńki :?:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt maja 04, 2012 20:56 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

Elzuńka pilnuje domku. Nie lubi go opuszczać. Pewnie boi się, że znów straci przystań i znów nie będzie miała gdzie mieszkać :)
Trochę pewnie potrwa nim się poczuje bezpieczna :(

Lusi po powrocie z nieudanej adopcji doszła już zupełnie do siebie. Teraz ona wylizuje twarz mojej mamy, ale tylko w nocy :wink:
A Sara już bez ceregieli wylizuje mi twarz i podczas dnia :)
Oruś i Sara drażnią się z moją Citką i próbują bawić się jej ogonkiem, a Citka naturalnie syczy. Ona w ogóle jest niedotykalska :)

olafen

Post » Pt maja 04, 2012 21:12 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

Doskonale rozumiem Elzunię, bo mam kicię którą ktoś wyrzucił i dla niej każda wyprawa do weta to stres i wielka radość z powrotu do domu.
Takie kicie są najukochańsze.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt maja 04, 2012 21:15 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

Obrazek

to właśnie moja Buri :1luvu: , najukochańszy słodziak jakiego można sobie wymarzyć
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt maja 04, 2012 21:17 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

Zgadzam się z Tobą.
Mamy taką czarnulę z krawatem i też ją ktoś wyrzucił. Biedna trafiła na działki i brzuch miała duży, ale strasznie miauczała, więc została zabrana do weta, okazało się, że miała ropomacicze. Kotka może ma kilka lat, ale też nie opuszcza mieszkania. Od okien z daleka.
Ją postanowiliśmy zostawić już na zawsze, ale ona widać, że już ma swoje latka i ciężko byłoby znaleźć jej dom.

Elzunię natomiast , nie wiem dlaczego, inne koty gonią ?????

Generalnie cała kociarnia jest łagodna, ale mają swoich wybrańców, których gonią i obecnie padło na Eluzunie ????

olafen

Post » Pt maja 04, 2012 21:19 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

JolaJ pisze:Obrazek

to właśnie moja Buri :1luvu: , najukochańszy słodziak jakiego można sobie wymarzyć

No właśnie takie buraski są śliczne. Mieliśmy trójkę taką a została tylko Sara i też jest słodka.
Śliczna jest Buri :)

olafen

Post » Pt maja 04, 2012 21:22 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

A to Saruchna po sterylce - prawda, że podobne z Buri :)

Obrazek

olafen

Post » Pt maja 04, 2012 21:25 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

A to Elzunia jeszcze podczas pobytu na działce

Obrazek

Obrazek

olafen

Post » Pt maja 04, 2012 21:29 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

Tak, są podobne. Gdy pierwszy raz oglądałam zdjęcia Twoich kiciów zwróciłam uwagę na podobieństwo. Biała oprawa pysia, czarne lamówki oczu i Sara ma chyba też czarne stópki.
Tak sobie wtedy pomyślałam że muszą być spokrewnione, choć to raczej niemożliwe.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt maja 04, 2012 21:32 Re: Sara, Orus, Elza i Lusi z Pajęczna potrzebują DS

Ojej :( dobrze że ją zabrałaś. Ona musi mieć najlepszy domek.

a dlaczego koty ją gonią? :evil:
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]