Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 03, 2012 21:00 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

jak dobrze że jest choć ciut ciut lepiej :ok: tfu, tfu, tfu, przez lewe ramię i już odpukuję co by nie zapeszyć :oops:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw maja 03, 2012 21:07 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

Muuuusi być lepiej i już.
Bo przed chwilką był u nas nas na tarasie gość na szczęście.

Renifer mnie zawołał, żebym szybko przyszła i zobaczyła jaka szylkretka.
Biegnę zobaczyć nową kocinę...
a na tarasie przycupnął wielki jeż.

A to na szczęście przecież.
Dla nas wszystkich.

(Coś mi się też wydaje, że wyczaił karmę, którą stawiam dla mojego kociego gościa. Przyjdzie pewnie i jeże dokarmiać :mrgreen: )
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw maja 03, 2012 21:09 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

jeże są fajne :mrgreen: jak mieszkaliśmy w domu z ogrodem (dawno, dawno temu...) to przychodziły i wyjadały z kociej miski chrupki :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw maja 03, 2012 21:10 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

U mnie jeże przychodzą na jedzenie do dzikunów.Często mają w nosie to,że koty tez przy misce stoją. W zimie zajęły jedną starą budkę na legowisko.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 03, 2012 21:10 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

ps. a na strychu mieszkał nietoperz :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw maja 03, 2012 21:18 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

Co do nietoperzy, to u nas jest rodzinna historia jak to nietoperz odleciał w pelisie mamy...
A było tak, że jesienią pod gankiem zainstalował się nietoperz.
Tak się chłopak sprytnie wcisnął, że wystawał mu tylko futrzasty kuperek.

Pokazałam mamie nowego lokatora a ona jako znany przykrywacz (nauczyła spania pod przykryciem wszystkie koty i psy, bo ma taką ideę, że tak lepiej, cieplej, bezpieczniej) obcięła kawałek futerka i usiłowała przykryć gościa, żeby było mu cieplej.
Nietoperz się oczywiście obudził i oburzony odleciał szukać nowego lokum (dobrze, że była to jesień, mam nadzieję, że przed zimą znalazł spokojny kąt)...
w annałach rodzinnych przetrwał opis tego wydarzenia.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw maja 03, 2012 21:27 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

meksykanka pisze:Co do nietoperzy, to u nas jest rodzinna historia jak to nietoperz odleciał w pelisie mamy...
A było tak, że jesienią pod gankiem zainstalował się nietoperz.
Tak się chłopak sprytnie wcisnął, że wystawał mu tylko futrzasty kuperek.

Pokazałam mamie nowego lokatora a ona jako znany przykrywacz (nauczyła spania pod przykryciem wszystkie koty i psy, bo ma taką ideę, że tak lepiej, cieplej, bezpieczniej) obcięła kawałek futerka i usiłowała przykryć gościa, żeby było mu cieplej.
Nietoperz się oczywiście obudził i oburzony odleciał szukać nowego lokum (dobrze, że była to jesień, mam nadzieję, że przed zimą znalazł spokojny kąt)...
w annałach rodzinnych przetrwał opis tego wydarzenia.

dobra kobieta z tej twojej mamy :D

a ja raz idąc do pracy zauważyłam w kąciku korytarza na ziemi jakieś czarne "coś" 8O po chwili okazało się że to mały nietoperz który wleciał do budynku pewnie w nocy przez uchylone okno i chyba nie mógł się wydostać. Oczywiście wszystkie baby (nie kobiety - baby) zaczęły piski, że nietoperz, że fuj i żeby wziąć jakiś kij od mopa i zabić :evil: powiedziałam że tym kijem od mopa to mogą ode mnie dostać w łeb najwyżej i co jest im winne biedne bezbronne stworzenie :evil: szybko wzięłam kolegę, zrobiliśmy małe polowanie, wezwałam TZa i nietoperz został odtransportowany do parku, gdzie TZ wypuścił go z pudełka :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw maja 03, 2012 22:18 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

ewexoxo pisze:jak dobrze że jest choć ciut ciut lepiej :ok: tfu, tfu, tfu, przez lewe ramię i już odpukuję co by nie zapeszyć :oops:

Oby teraz były u horasia tylko słoneczne dni :ok: :ok: :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt maja 04, 2012 8:06 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

Obudziliśmy sie wszyscy w nieco lepszej formie, dzieciaki małe potwory pchają się do łóżka i cała czwórka spała obok mnie w łóżku.O 4 rano pobudka bo głodne dzieci były, dostały resztę mleka i teraz w pracy śpią.Nutka jest niemożliwa ,odepchnie każdego z chłopców i odbierze im smoczek z mlekiem musi być pierwsza karmiona bo wyrwie siłą. :mrgreen: Dropsik słabiutki bo przeszkadza mu ten katar i zaległa wydzielina w drogach oddechowych lecz teraz już w miarę ładnie je,ma tylko problemy z załatwianiem boli go brzusio.Reszta stada też troszkę lepiej zaczynają jeść i mniej kaszlą.Lord jak kichnął to podłoga była cała mokra,tyle zalega wydzieliny ,lecz lepiej już oddycha nie ma takiej duszności.Dziewczyny mam problem w żadnym sklepie nie ma mleka dla kociąt czy mogę dać jakieś dla niemowląt dopóki nie zakupię dla kociąt?Meksykanko fajnie ,że masz takich fajnych lokatorów.Ewelino dzielna byłas z tym nietoperzem. :ryk:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt maja 04, 2012 8:08 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

Podobno Nan2 można zastąpić.
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 04, 2012 8:10 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

ASK@ pisze:Podobno Nan2 można zastąpić.

Asiu to sie kupuje w aptece czy sklepie ,może wiesz?

horacy 7

Post » Pt maja 04, 2012 8:20 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

horacy 7 pisze:

nORMALNIE W SKLEPIE.Sorki za duze litery.Na potrzeby dokumentów zwłączyłam.
W marketach spokojnie też można kupić.
W zoo-logicznych czasem dla Żuka kupuję małe puszki mleka Cat-Milk z tuaryną firmy gampit czy jakos tak. Dobrze na tym idzie.Bo tak to przez net 2 kg zamawiam.
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 04, 2012 8:25 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

ASK@ pisze:
horacy 7 pisze:

nORMALNIE W SKLEPIE.Sorki za duze litery.Na potrzeby dokumentów zwłączyłam.
W marketach spokojnie też można kupić.
W zoo-logicznych czasem dla Żuka kupuję małe puszki mleka Cat-Milk z tuaryną firmy gampit czy jakos tak. Dobrze na tym idzie.Bo tak to przez net 2 kg zamawiam.

Dzięki Asiu poszukamy NAN 2.Niestety u nas w zoologicznych żadnego nie ma co mieli my wcześniej wykupilismy nie pomyślałam ,ze było tylko w jednym sklepie a jest 5 sklepów.

horacy 7

Post » Pt maja 04, 2012 8:26 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 04, 2012 10:49 Re: Tymczasy u horacy7. Szyszka, dzielna kocia mama [*]

cieszę się, że jest choć odrobinkę lepiej... :ok:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

[poprzednia][następna]