Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 03, 2012 22:14 Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

jak w temacie, pani zabrała z betonu maluszka, bo ponoć matki nie było od północy;-(
Ciężko będzie jej z takim mikruskiem.
Gdyby ktoś coś wiedział o kotce, która karmi proszę o PW.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw maja 03, 2012 22:17 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Martka bez matki taki maleństas ma marne szanse na przeżycie, lepszym wyjściem byłoby go uśpić.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw maja 03, 2012 22:19 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

najszczesliwsza pisze:Martka bez matki taki maleństas ma marne szanse na przeżycie, lepszym wyjściem byłoby go uśpić.

popieram.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 03, 2012 22:27 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Jeśli pani, która zabrała kociaka nie zapewni mu odpiowiedniej opieki, a takową nie każdy jest w stanie zapewnić, to jutro rano kociak będzie już w ciężkim stanie i wkrótce umrze z wycieńczenia.

Martka rozważ uśpienie, niech się maluch nie męczy.

najszczesliwsza

Post » Czw maja 03, 2012 22:37 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

najszczesliwsza pisze:Jeśli pani, która zabrała kociaka nie zapewni mu odpiowiedniej opieki, a takową nie każdy jest w stanie zapewnić, to jutro rano kociak będzie już w ciężkim stanie i wkrótce umrze z wycieńczenia.

Martka rozważ uśpienie, niech się maluch nie męczy.

Mam nadzieję, że opiekunka jest zdecydowana na kastrację kotki, żeby sytuacja się nie powtórzyła.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw maja 03, 2012 22:46 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Szukam mamki, nie piszę o uśpieniu czy steryl. Mały nie u mnie.
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw maja 03, 2012 22:51 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

martka pisze:Szukam mamki, nie piszę o uśpieniu czy steryl. Mały nie u mnie.

Ale pogadać, doradzić warto. Albo zabrać kociaka do uśpienia, a kotkę odłowić na zabieg. Inaczej sytuacja będzie się powtarzać. Myślę, że nie muszę Ci tego pisać, nie pomagasz kotom od wczoraj.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw maja 03, 2012 22:56 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

martka ty wiesz gdzie i w jakich rękach przebywa kociak, my nie...
rozumiem, że oceniłaś szanse kociaka i oraz wzięłaś pod uwagę wszystkie aspekty utrzymania przy życiu i odkarmienia takiego maluszka?
oczywiście jako osoba od dawna walcząca z bezdomnością.

My tylko piszemy o najbardziej oczywistym dla nas rozwiązaniu w takiej sytuacji.

najszczesliwsza

Post » Czw maja 03, 2012 23:03 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Dziewczyny, tutaj nic nie trza było pisać, ja wszystko wiem. Szukam mamki.
Nie będę kazała komuś uśpić malca, kto chce spróbować go ratować.
Raz już tak radziłam znajomej za namową doświadczonych kociar- kociczka została wykarmina kroplomierzem i żyje.
Jutro obejrzy go wet.
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw maja 03, 2012 23:05 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Ratować i adoptować rozumiem?

Osoba niedoświadczona ma małe szanse na sukces.
A tutaj zakładam, że z kociakiem coś nie tak, skoro go matka porzuciła. Bo kotki porzucają chore potomstwo.

najszczesliwsza

Post » Czw maja 03, 2012 23:12 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Jako osoba niedoświadczona (z innymi gatunkami także) wykarmiłam butelką dwa kociaki. Da się.
Martka zresztą szuka karmiącej kotki, a nie porad dotyczących odkarmienia.
Innych porad zresztą też nie. :twisted:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw maja 03, 2012 23:15 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

martka pisze:Dziewczyny, tutaj nic nie trza było pisać, ja wszystko wiem.

Trochę się przestraszyłam po poprzednim poście. Mam nadzieję, że matka (i mamka jak się znajdzie) zostanie wkrótce wykastrowana, że pani da się przekonać jeśli kotka do niej wróci. Z kasą mogę pomóc.

Szukam mamki.
Nie będę kazała komuś uśpić malca, kto chce spróbować go ratować.

jak powszechnie wiadomo - jestem zawsze za usypianiem ślepych miotów. Daleka jestem od zmuszania kogokolwiek do tej decyzji, ale uważam ją za najbardziej słuszną w kontekście bezdomności zwierząt. Dlatego w podobnych sytuacjach czuję się w obowiązku wspomnieć o tej możliwości. Stąd mój wpis w tym wątku.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt maja 04, 2012 9:28 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Steryl. to nie taka prosta sprawa, zwłaszcza tam.
ObrazekObrazek

martka

Post » Sob maja 05, 2012 19:31 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

Mały/a żyje, ale nadal szukam mamki.
ObrazekObrazek

martka

Post » Wto maja 08, 2012 20:17 Re: Mamka dla jednodniowego malca pilnie potrzebna-WROCŁAW

martka pisze:Steryl. to nie taka prosta sprawa, zwłaszcza tam.

Jeśli mogę pomóc nie mogąc ruszyć się do weekendu z Warszawy, zrobię wszystko co mogę. Rozumiem, że rozmawiałaś z opiekunką? Może warto jej uświadomić, że może stracić kolejną kotkę przy porodzie - rozumiem, że matka nie wróciła i są inne kotki, skoro używasz takiego sformułowania. Materiałami służę w dowolnej ilości, chętnie sama z nią pogadam choć jak wiadomo mam dość ciężki charakter.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[następna]