Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 02, 2012 22:54 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

A Duża obiecała się zalogować.Czekam i czekam :cry:
To zdjęcia Rity z nowego już domku.Dostaję też piękne mms-y, ale nie potrafię ich wkleić :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw maja 03, 2012 20:20 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Muszę napisać maila do Dużej, co u Ritki.Wiem,że kotka ma super domek :lol: , ale ciekawa jestem jak relacje ze starszą koleżanką.W ogóle to jakoś ostatnio ma fart, trafiają mi się takie fajne domki :lol: Niech to trwa i trwa.... :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Pt maja 04, 2012 14:07 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

To ja, Duża :)
Trochę czasu zajęło mi zalogowanie się, ale jestem!
Dziękuję Pani Ewie i Pani Joasi za pomoc, rady i swoją obecność :)
Koty dogadują się BARDZO dobrze - chciałabym napisać, że idealnie, ale to chyba jeszcze nie ten moment, ostatnio się trochę pokłóciły ;) Co nie zmienia faktu, że myją się wzajemnie każdego dnia, śpią na wspólnym metrze kwadratowym kanapy, korzystają ze wspólnej kuwety i jedzą z miseczek bok w bok :) Niczego więcej nie oczekuję!
Rita pozostając delikatną księżniczką nabrała ostatnio wiatru w żagle i robi się typowym, młodym wariatem - urządza galopady, szaleje po mieszkaniu z myszami i zasadza się na niewidzialne potwory :D W ogóle jest cudownie odważna - przy włączonym odkurzaczu nie robi dramatów tylko spokojnym kroczkiem udaje się od razu na parapet za telewizor i przeczekuje, gapiąc się przez okno na drzewa :D Ma raczej stoicką naturę, oczywiście do momentu, aż zobaczy na podłodze kropkę laserka albo zajączka puszczanego lusterkiem ;)
Dziś albo jutro wrzucę kilka jej zdjęć, bo najfajniejsze mam w telefonie :)
pozdrawiam wszystkich ciepło i przekazuję mruczanki od kocic!

Rita&Misia

Od: Pt maja 04, 2012 13:50

Post » Pt maja 04, 2012 14:55 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Nareszcie, witamy na forum :1luvu: Tak się cieszę :lol: Dzięki za fotki i w ogóle za wszystko, a przede wszystkim za cudowny domek dla Ritki :1luvu:

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 11:51 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Czekam na zdjęcia, muszę zaprosić p.Izę.Ona zna Ritę, przecież u niej spędziła noc zanim ją zaniosłam do lecznicy.P.Iza w ogóle zna wszystkie lecznicowe koty za zdjęć i opowiadań, ale osobiście każdego, który u mnie się pojawia chociażby na chwilę. Była świetnym DT dla Bazylego.
Bardzo się cieszę, że kotki się już dogadują.Rita do wylewnych nie należy jeżeli chodzi o koty, bo ludzi kocha bardzo.Myślę, że Sara bardzo pomogła przezwyciężyć jej niechęć do kotów.Misia jest spokojna, grzeczna, miała już kocią przyjaciółkę, będzie idealnie, jestem pewna.Joasia ( joluka) była zachwycona kotkami, mówiła mi, że Misia jest przecudna, zadbana, że ma piękne, lśniące futerko.

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 20:42 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To ja, Duża :)
Dodaję obiecane zdjęcia Ritki a także jej nowej koleżanki Miśki (dziękuję Pani Ewie za instrukcję wrzucania zdjęć, nie jest to zbyt intuicyjne...).
Podczas gdy to piszę, za moimi plecami koty się ganiają - słyszę tupot ośmiu kocich łap, niczym stada słoni :D Na drugim zdjęciu Rita jest nieco poczochrana - to dlatego, że właśnie skończyłam ją wygniatać i pieszczoszkować, a z dnia na dzień Rita robi się coraz bardziej puchata :D
Godzinkę temu Ritka fruwała pod sufitem i wyłapywała muchy i komary - Miśka jest tłuścioszek i zdecydowanie lepiej się czuje przy ziemi ;) Ritka nie ma tych ograniczeń i skacze jak prawdziwy ninja.
Pozdrawiam!!!

Rita&Misia

Post » Sob maja 05, 2012 21:48 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

No, proszę, jakie cudne kotki :1luvu: :1luvu: :1luvu: Misia faktycznie tłuścioszek, a rozczochrana Rita jest :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Nie maja 06, 2012 16:18 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Piękne zdjęcia Rity :) To cudowna kotka i widzę, że jest bardzo szczęśliwa ;) W lecznicy była bardzo spokojniutka...albo to ja bywałam tam w takich momentach, a tu takie gonitwy :)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Nie maja 06, 2012 17:28 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Gonitwy na zmianę ze spaniem :D
Rita jest śpioch jak nie wiem co! Kiedy śpi, można z nią robić wszystko - przenosić z miejsca na miejsce i zwijać w ósemkę lub szesnastkę ;) otwiera tylko jedno oko i sprawdza, czy nowa sytuacja pozwala spać dalej, jeśli tak, to szybko zamyka oko i przewraca się na drugi bok :D
Wesoło z nią mam bardzo :) Duża kicia też zadowolona, poznaję to po tym, że zaczyna mnie olewac i wyraźnie głównym punktem odniesienia staje się drugi kot :) Tak miało być :)

Rita&Misia

Post » Pon maja 07, 2012 6:14 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Już pisałam na wątku Sary, że cieszę się, że facet ją wyrzucił przez okno :wink: Teraz też napiszę, że Rita dobrze zrobiła zwiewając z domu.
Rita&Misia, bardzo, ale to bardzo dziękuję za taki domek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Pon maja 07, 2012 16:09 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

To ja dziękuję :D :D :D

Rita&Misia

Post » Wto maja 08, 2012 19:11 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Gdzieś jeszcze krążą ogłoszenia Rity, wczoraj nawet dostałam maila, ale z jaką radością odpisałam, że Rita już w swoim wspaniałym domku :lol: Mam nadzieję, że kocie dziewczynki już ze sobą bardzo zaprzyjaźnione.

ewar

Post » Śro maja 09, 2012 13:12 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Rita jest nasza i koniec kropka! :D
Prześmieszna jest, każdego dnia zakochuję się w niej coraz bardziej :D W mieszkaniu jest jej pełno - albo łazi bez celu i gada do siebie :D , albo zasuwa z zabawkami, albo gania za Miśką albo przyłazi się poprzytulać: bez pardonu pakuje się pod samą szyję i obejmuje łapkami i tak leżymy, nos w nos, ja oczywiście bez ruchu, bo przecież KOT NA MNIE LEŻY :D
Wczoraj mnie znowu rozśmieszyła - po północy weszłam do sypialni, żeby już się położyć spać, zapalam światło - a tam Rita na środku łóżka siedzi, ugniata kołdrę i patrzy się na mnie oczami kota Shreka, jakby mówiła: "No w samą porę, właśnie się układam do wieczornej przytulki!". Weszłam pod kołdrę i chciałam jeszcze trochę przed snem poczytać, ale niestety - znowu siup pod szyję, obejmuje łapkami i tak leżymy, nos w nos :D w końcu pomyslałam, że przez jednego rudego pieszczocha spadnie poziom czytelnictwa w narodzie i tak być nie może :D Więc czytałam trzymając książkę metr nad głową... Pieszczoch stulecia!

A dziewczyny dogadują się dobrze - nie nazwałabym ich jeszcze przyjaciółkami ;) ale na pewno dobrymi kumpelkami. Po agresji nie ma śladu. Ganiają się, owszem, ale raczej dla draki - Miśka w ogóle nie atakuje Rity a Rita Misi się ani trochę nie boi. Biegają wieczorami jak stado rumaków i tylko kolejność goniącej i ganianej się zmienia ;)

Rita jest fajna, bo jeszcze wiele rzeczy widzi po raz pierwszy w życiu - ostatnio przez kilkanaście minut siedziała jak gipsowa figurka kota i gapiła się na wirujące pranie w pralce; zadziwa ją też piana w kąpieli :D

pozdrawiam od kocic!

Rita&Misia

Post » Śro maja 09, 2012 13:35 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

Dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jak miło to czytać :dance: :dance2: :dance: Głaski dla koteczek poproszę :1luvu:

ewar

Post » Śro maja 09, 2012 16:00 Re: Rita, rudo-biała kotka o mandarynkowych oczach.W DS !!!!

A dwa dni temu mój tata, który jest wielkim fanem moich kotków orzekł, że Rita rośnie jak na drożdżach :D I zaraz potem zadzwoniła mama z wiadomością, że tata na pewno się nie zna i dlatego właśnie przygotowuje dla kotów specjalne mięsko :ryk:
A ja się potem zastanawiam, dlaczego Miśka wygląda jak arbuz 8O

Rita&Misia

[poprzednia][następna]