KOTYlion - mamy lokal - przed i po str.56 :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 28, 2012 18:28 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

Magija pisze:
włóczka pisze:
Magija pisze:a przy okazji - szukamy szafki pod zlewozmywak, kibla (nasz uległ wczoraj destrukcji) i umywalki
baterii umywalkowej i baterii do zlewozmywaka

Magija, ale napisz "dane techniczne", bo się może okazać że ktoś coś znajdzie a na nic będzie...
- sedes z odpływem w dół czy "w tył"?
- bateria do zlewozmywaka naścienna czy "nazlewowa"?
- bateria do umywalki - też musi być "naumywalkowa" czy może być naścienna?

danych technicznych nie podam bo pod to wszystko przystosujemy rury dopiero i w ogóle :)

no jak nie :)
sedes musi być z odpływem tylnym (nie w dół), najlepiej skierowanym w lewo.
bateria zlewozmywaka ze zlewu, tak samo jak i umywalkowa

dzięki temu unikniemy dodatkowego kucia i cudowania - zawsze łatwiej wyciąć dziurę w zlewie, niż ciągnąć rury...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob kwi 28, 2012 20:50 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

ja nie mogę ani w poniedziałek, ani w środę, ani w piątek bo pracuję...
ale np. w czwartek bym mogła, jeśli coś będzie do roboty wtedy.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro maja 02, 2012 19:02 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

jutro doszlifowywanie ścian i unigruntowanie
jak się komuś chciałoby to zapraszam
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw maja 03, 2012 9:05 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

w sobotę malujemy
start 10 rano - kto chętny?
Obrazek

Magija

Post » Czw maja 03, 2012 9:10 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

w sobotę postaram się być.
A pędzle są?
Obrazek

magdaradek

Post » Czw maja 03, 2012 9:17 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

magdaradek pisze:w sobotę postaram się być.
A pędzle są?

mile widziane wałki!
Obrazek

Magija

Post » Czw maja 03, 2012 10:11 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

ja w sobotę będę.
Co z kolorami?
Trzeba kupić jakieś pigmenty?
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw maja 03, 2012 11:22 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

przykro mi że nie pomogę
zwłaszcza że malować lubię najbardziej i gładzić
ale wracam dopiero za tydzień
i nadrobię :ok:

a u znajomej kanapa i półeczki czekają do wzięcia :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw maja 03, 2012 13:43 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

chyba mam jeden wałek!
co prawda na antresoli :roll: ale może jakoś nam się uda go zdjąć.
Tyle, że ja nie będę punkt 10, bo muszę zaczekać aż auto z TŻtem z roboty wrócą...
Magija czy możesz podać mi na pw trasę dojazdu autem, lub ewentualnie komunikacją miejską do naszego bunkra?
bo zapomniałam adresu dokładnego...
Obrazek

magdaradek

Post » Czw maja 03, 2012 16:31 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

zdobylam dzis ok. 8 pigmentow (6 tych duzych i dwa male), najwiecej jest fioletu i maliny, ale moze jak wymieszamy mądrze to wyjdzie jakis ladny kolor?
mam jeszcze sporo zieleni, ale nie wiem w jakim stanie, bo stare, zaraz je wykopie;-)

Magija daj znac ile wyliczyliscie tej farby to jutro zakupie i KociTata mi to zapakuje ladnie na pake, bo w sobote nie dolaczy do malowania. wałek możliwe że mam do wzorków.

dużo poszlo unigruntu? nowy kartongips to pewnie ladnie ciagnie?
ObrazekObrazek

klempusia

Od: Wto lut 21, 2012 13:13

Post » Czw maja 03, 2012 18:56 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

fiolet z maliną...
Zabrzmiało groźnie :lol:
ja to raczej myślałam o czymś bardziej słonecznym, bo tam jednak ciemno jest, ale w domu nic nie znalazłam :(
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw maja 03, 2012 20:41 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

Duszek686 pisze:fiolet z maliną...
Zabrzmiało groźnie :lol:
ja to raczej myślałam o czymś bardziej słonecznym, bo tam jednak ciemno jest, ale w domu nic nie znalazłam :(

Ja mam 2,5 litra farby Ekonowinka o kolorze sok ananasowy :P W praktyce (mam go na ścianach w pokoju) jest to bardzo jasny (w sumie to blady) żółty kolor. Jakby się Wam do czegoś przydała, dajcie znać.
Obrazek

mokusatsu

Od: Czw wrz 01, 2011 22:13

Post » Czw maja 03, 2012 21:13 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

Magija mowila ze ma byc piaskowy. Zawsze mozemy a) zmieszac wszystkie pigmenty jakie mamy (wyjdzie sraczkowaty, ale jesli damy przewage zoltego, to moze bedzie sloneczny sraczkowaty:P), b) pomalowac na ananasowo (brzmi smacznie), c) pomalowac na malinowo (kolor wychodzi naprawde super, choc malo meski;P, d) zadne z powyzszych:)

mokusatsu, jestes w sobote?
ObrazekObrazek

klempusia

Od: Wto lut 21, 2012 13:13

Post » Czw maja 03, 2012 21:31 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

klempusia pisze:Magija mowila ze ma byc piaskowy. Zawsze mozemy a) zmieszac wszystkie pigmenty jakie mamy (wyjdzie sraczkowaty, ale jesli damy przewage zoltego, to moze bedzie sloneczny sraczkowaty:P), b) pomalowac na ananasowo (brzmi smacznie), c) pomalowac na malinowo (kolor wychodzi naprawde super, choc malo meski;P, d) zadne z powyzszych:)

mokusatsu, jestes w sobote?

Prawdopodobnie będę, jeśli moje rączki się mogą do czegoś przydać, ale jeszcze czekam na jedną wiadomość, więc tak na 100% określę się jutro. Ale chwilę, by podjechać i przywieźć farbę, zawsze znajdę. :) Dajcie zatem znać, jak się namyślicie, który kolor będzie ;)
Obrazek

mokusatsu

Od: Czw wrz 01, 2011 22:13

Post » Czw maja 03, 2012 21:32 Re: KOTYlion - mamy lokal - ręce do pracy potrzebne!

ja mam białą 5l i przybedę w sobotę
Obrazek

felusia

Od: Śro wrz 28, 2011 11:23

[poprzednia][następna]