PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 29, 2012 8:10 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Wpisalem w google unidox dla kota i wiele temato prowadzilo do tego forum i tam to wyczytalem

Wiem ze watrobki nie moze jes, ale co mu dawac innego jak nie chce nic royale piersi gotowane ryby na parze, zoladki serca nic... tylko waroba... jak go teraz iduczyc ?!

poppe

Od: Nie lut 06, 2011 8:27

Post » Nie kwi 29, 2012 8:33 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

O każdym leku silniej działającym znajdziesz takie wpisy.
Każdy antybiotyk może dać niemiłe skutki uboczne - ale taka jest cena za jego skuteczność.
Nie pisze się często o rzeszy kotów wyleczonych z infekcji, ale pisze się o sytuacjach gdy kot antybiotyk odchorował. Bo ludzie szukają rady, chcą innych ostrzec, poskarżyć się etc.
Tak samo jest u ludzi.
Ale prawda wygląda tak że jak antybiotyk trzeba dać - to trzeba.

Wiesz jakie skutki uboczne ma potencjalnie tak popularny u ludzi (dla kotów zabójczy) paracetamol?
Unidox się chowa :roll:

Odstawianie wątróbki możesz przeprowadzić tak że jej odrobinę :!: rozciapiesz i wymieszasz z kawałkami mięsa czy karmą w puszce. I stopniowo będzie jej coraz mniej.
Musisz też pamiętać że wit. E i D są witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach, kumulują się w organizmie, stopniowo uwalniają, na to potrzeba czasu.
Dlatego im szybciej zaczniesz i się uda, tym lepiej.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Nie kwi 29, 2012 8:40 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Dzieki blue teoche mnie uspokoilas, co do jedzenia tez dzieki za rady tez bede probowal, wlasnie robie na parze lososia sprobuje z watrobka wymieszac i zobacze... a z takich karm suchych albo w puszkach dla takiego mojego weterana co mozna polecic? Suche w sumie malo teraz je jak sporo pije, woli mokre zarciatko... sa jakies metody na takie niejadka aby go oduczyc tej watroby?

poppe

Post » Nie kwi 29, 2012 8:55 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Ale po co na parze? 8O
koty jedzą surowe mięso.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Nie kwi 29, 2012 8:57 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Skoro je suche to po prostu odstawić (na pewien czas) mokre, dawać sporadycznie (no chyba że jedząc je rzadziej będzie jadł chętnie - wtedy jak najbardziej), na początku z posmakiem wątróbki, po pewnym czasie - nawet bez niego. Chodzi o to żeby posmakował karmy mokrej bez wątróbki (jak się za nią stęskni to większe szanse są na to). I dopajać, niech pije jak najwięcej skoro potrzebuje.

Zrobiłabym mu jednak to rtg przednich łap i kręgosłupa - bo przy takiej diecie może mieć niezłe zmiany w kościach.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Nie kwi 29, 2012 9:02 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Na parze bo to plat lososia zamrozony nie mam surowego ;)

usg i rtg na pewno zrobie, usg po majowce, rtg pewnie tez, a rtg mial w grudniu, to nic nie wykazalo, zadnych zmian, no ale to w grudniu, teraz moze byc inaczej, a sa jakies karmyktore daje sie strzykawka? Gdzies o tym czytalem, nie wiem czy nie na tym forum, sprobuje tez puszki royala pomieszczac z watrobka albo znajdeo takimsmaku...

poppe

Post » Nie kwi 29, 2012 9:17 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Ale jak go rozmrozisz to będzie surowy, skoro był zamrożony :?:

najszczesliwsza

Post » Nie kwi 29, 2012 9:18 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Tez prawda, sprobuje i surowy ;p

poppe

Post » Nie kwi 29, 2012 9:19 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Nie wiem, czy kot zje łososia (specyficzny smak ma ta ryba)
no i jednak ryby morskie to też nie jest najlepszy składnik kociej diety, raczej jako smakołyk, co jakiś czas, niż podstawowe jedzenie

nawet jeśli weźmie się pod uwagę normy lab. dla kotów, magnez szybuje, co świadczy o tym, co wypunktowała Blue - zaburzonej gospodarce wapniowo-fosforanowej
koniecznie musisz popracować z kotem nad zmianą diety (równolegle do leczenia).
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Nie kwi 29, 2012 9:42 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Tak postanowilem, leczenie wystartowalo, zmiana diety tez po woli watrobka pojdzie w odstaw calkowicie, kot wlasnie zjadl 1,5 porcji lososia z pary, wiec nie bylo zle, moze glod go dopadl po antybiotyku lepsze to niz watrobka ;) pozdrawiam!

poppe

Post » Śro maja 02, 2012 8:41 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Witam
Blue i reszta super pomoc ikow! Prosze pomozcie, jednak nie jest tak rozowo ta dieta u mojego kota wczoraj nic nie jadl, a probowalem dac mu wolowine rybe surowa, zoltko jaj itd jakas nawet wedline to nic jie chce jesc, nie wiem czy to od antybiotykow, bo dostalem nowy w strzykawkach zamaist unidoxu w tabletkach, ciezko bylo mu podac, czy to moze pogoda, al o syndrom jakiegos obrazenia sie na mnie, ze mu nie podaje juz watrobki? Dzis tez niz nie chce jedynie liznal teoche jogurtu, wczoraj wieczorem za to najchetniwj kilka kawalkow watrobki zjadl, a ja go nie chce tym karmic! Pprosze doradzcie co mam robic, jak go zachecic, dawac mu chociaz raz dziennie ta watrobke?? Moze cos co wstrzykuje mu sie do pyszczka? W piatek lub poniedzialek jade do weta na kroplowke aby go przeczyscilo, i nawodnilo... POMOZCIE ;;;;((((

poppe

Post » Śro maja 02, 2012 10:52 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

A próbowałeś podać kocią karmę z saszetki?

Koty mniej jedzą w upadł, jak ludzie. I jak ludzie podczas choroby mają obniżony apetyt.

Czy kot pije?

najszczesliwsza

Post » Śro maja 02, 2012 13:44 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

Nie raz i nie dwa probowalem z saszetek roznych firm tych lepszych, nie zadne whiskas czy kitikat ;( i nie chcial, no ale on wczoraj nic nie jadl tylko wieczorem skubal troche watrobki, i dzisiaj to samo nic nie jadl, moze wieczorem zje jak bedzie chlodniej, tak kot pije, a ile kot moze czasu nie jesc czy cos mu sie nie stanie ;(? Help ;/

poppe

Post » Śro maja 02, 2012 16:06 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

???;(

poppe

Post » Śro maja 02, 2012 21:30 Re: PODWYZSZONE LEUKOCYTY we krwi U KOCURA

? ???

poppe

[poprzednia][następna]