Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.2012

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie kwi 29, 2012 23:05 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

A przy okazji: w sobotę zostałem dziadkiem, Fukafka urodziła 8 kluseczków :D
Nie o to chodzi by człowiek miał kota ale o to by kot miał człowieka...
Obrazek

Witek Nowak

Od: Pon lut 18, 2008 22:08

Post » Pon kwi 30, 2012 7:24 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

gratulacje

izabel

Od: Śro lip 08, 2009 21:12

Post » Pon kwi 30, 2012 8:03 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

A ja powiem parę słów o sędzinie ze Szwecji - Helen Lis-Glander. Drugiego dnia wystawy była tak pijana, że ledwo mogła się utrzymać na stanowisku sędziowskim, nominowała co akurat się napatoczyło, wiele kotów na wysokie tytuły bez certyfikatów (nie wiem jakie były wszystkie powodu, moja kotka np. nie dostała, bo się nie spojrzała na sędzinę..). Pierwszego dnia w sumie poszło jej trochę lepiej, jeśli nominowanie burmy w widocznej ciąży można tak nazwać... Gratuluje wyboru sędziny :)

kolcz11

Od: Czw sie 18, 2011 21:14

Post » Pon kwi 30, 2012 8:27 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

kolcz11 pisze:A ja powiem parę słów o sędzinie ze Szwecji - Helen Lis-Glander. Drugiego dnia wystawy była tak pijana, że ledwo mogła się utrzymać na stanowisku sędziowskim, nominowała co akurat się napatoczyło, wiele kotów na wysokie tytuły bez certyfikatów (nie wiem jakie były wszystkie powodu, moja kotka np. nie dostała, bo się nie spojrzała na sędzinę..). Pierwszego dnia w sumie poszło jej trochę lepiej, jeśli nominowanie burmy w widocznej ciąży można tak nazwać... Gratuluje wyboru sędziny :)

"kolcz11" - mam prośbę - podpisz się imieniem i nazwiskiem pod swoją wypowiedzą .

Danuta Wolska-Lorek

Nominowana kotka Burma przez panią sędzinę Helen Lis-Glander -nr katalogowy 154 ( o której pisze anonimowa forumowiczka "kolcz11" (dla mnie już nie :) ) pierwszego dnia wystawy zdobyła BOB 4 .
:D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon kwi 30, 2012 9:25 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

Obrazek

Witek Nowak

Post » Pon kwi 30, 2012 9:28 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

Co do Helen Lis-Glander, która w sobotę sędziowała m.in koty rosyjskie bardzo pozytywnie oceniam jej pracę (pomimo, iż moja kotka dostała u niej Ex2 - uważam, że ocena była rzetelna). Niesamowicie szczegółowa, potrafi wychwycić całą masę niuansów i szczegółów które zwłaszcza przy kotach rosyjskich mają niebagatelne znaczenie.

Natomiast abstrahując od nazwisk uważam, że problem alkoholu u sędziów na wystawach to nie są wyssane z palca zawiedzionych hodowców bajki. Nie wiem czy jest to sprawa do dyskutowania na forum internetowym, ale może organizatorzy wystaw pochyliliby się jednak nad tematem organizując kolejne show.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pon kwi 30, 2012 9:41 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

Magis pisze:Natomiast abstrahując od nazwisk uważam, że problem alkoholu u sędziów na wystawach to nie są wyssane z palca zawiedzionych hodowców bajki. Nie wiem czy jest to sprawa do dyskutowania na forum internetowym, ale może organizatorzy wystaw pochyliliby się jednak nad tematem organizując kolejne show.

Magis sugerujesz ,że ogranizatorzy szczecińskich wystaw podają podczas pracy sędziom napoje wysokoprocentowe zamiast wody (gazowanej i nie gazowanej) ? 8O

danunka

Post » Pon kwi 30, 2012 9:56 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

....komedia pomyłek ...?

mersica

Od: Pon lis 02, 2009 21:16

Post » Pon kwi 30, 2012 10:14 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

danunka pisze:
Magis pisze:Natomiast abstrahując od nazwisk uważam, że problem alkoholu u sędziów na wystawach to nie są wyssane z palca zawiedzionych hodowców bajki. Nie wiem czy jest to sprawa do dyskutowania na forum internetowym, ale może organizatorzy wystaw pochyliliby się jednak nad tematem organizując kolejne show.

Magis sugerujesz ,że ogranizatorzy szczecińskich wystaw podają podczas pracy sędziom napoje wysokoprocentowe zamiast wody (gazowanej i nie gazowanej) ? 8O

Mój post odnosił się ogólnie do organizatorów wystaw, w tym także do organizatorów wystawy szczecińskiej. Nie zależy mi na "robieniu afery" ale na zwrócenie uwagi na sytuacje, które mają miejsce.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pon kwi 30, 2012 11:22 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

danunka

Post » Pon kwi 30, 2012 11:40 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

OLICATS*PL

Od: Sob kwi 30, 2011 21:34

Post » Pon kwi 30, 2012 21:27 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

Nelly pisze:
Witek Nowak pisze:Bo przydałyby się wskazówki :) Każda cenna. Może coś powtórzysz? Zdradzisz? :) Co do twardości i miękkości futerka.

Nie wiem. Hodowca mi przesłał w buteleczkach "NO NAME" z dokładną instrukcją.... Ale zdały egzamin :D
Obrazek

Witek Nowak

Post » Śro maja 02, 2012 7:43 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

Ja nie wiem, jak to się dzieje, ale na szczecińskie wystawy, ktoś chyba specjalnie zamawia cudowną pogodę. Zawsze jest tak słonecznie, że chce się żyć :)

Byłam, widziałam te wszystkie pięknoty. Udało mi się wystawić kulę stresulę, więc nie jest źle. O ile na ocenę w niedzielę nie mogę narzekać, o tyle sobotnia ocena mnie zaskoczyła. Postawiłam kotkę na stoliku, sędzia wypisał kartę oceny i jedyne co usłyszałam to "proszę poczekać do porównania". Byłam w lekkim szoku, przyznaję, gdyż liczyłam, że usłyszę przynajmniej kilka słów na temat kotki. No ale, nie można mieć wszystkiego :)

Głupia jestem pewnie, bo mnie się wystawa mimo wszystko podobała ;) szczególnie, że miałam wokół siebie piękne MCO oraz ich sympatycznych właścicieli, którym bardzo dziękuję za miło spędzony czas :)

Yarisa

Od: Śro sie 29, 2007 9:56

Post » Śro maja 02, 2012 9:50 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

Witam
I już za nami XIII i XIV MWKR :kotek: Szczecin 2012 ,gratuluję wszystkim wystawcom sukcesów wystawowych :ok: :ok: :ok: ,koty pięknie przygotowane ,pachnące .
Szczecin powitał Państwa dość wysoką temperaturą ,a więc mimo włączonych na ful wentylatorów było za ciepło, :oops: ,można było się ochłodzić w drugiej hali no i zrobić zakupy i wypić pyszna kawę jak i czekoladę :D dziękujemy ,,, docenienie ciężkiej pracy garstki członków klubu , oraz tego ,aby podejmowany trud był żródłem satysfakcji i uznania ,Wasz został połączony z naszym a efektem było to nasze kolejne spotkanie wiosenne i świętowanie w naszym pięknym niestety rozkopanym mieście .Dziękujemy i do zobaczenia .
Prezes CCPomerania Szczecin

mruczki2

Od: Wto lip 05, 2011 9:42

Post » Śro maja 02, 2012 19:03 Re: Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych SZCZECIN 28-29.04.

mruczki2 pisze:Witam
I już za nami XIII i XIV MWKR :kotek: Szczecin 2012 ,gratuluję wszystkim wystawcom sukcesów wystawowych :ok: :ok: :ok: ,koty pięknie przygotowane ,pachnące .
Szczecin powitał Państwa dość wysoką temperaturą ,a więc mimo włączonych na ful wentylatorów było za ciepło, :oops: ,można było się ochłodzić w drugiej hali no i zrobić zakupy i wypić pyszna kawę jak i czekoladę :D dziękujemy ,,, docenienie ciężkiej pracy garstki członków klubu , oraz tego ,aby podejmowany trud był żródłem satysfakcji i uznania ,Wasz został połączony z naszym a efektem było to nasze kolejne spotkanie wiosenne i świętowanie w naszym pięknym niestety rozkopanym mieście .Dziękujemy i do zobaczenia .
Prezes CCPomerania Szczecin

ja również bardzo dziękuję organizatorom i CCP za wspaniale zorganizowaną kameralną wystawę z cudownymi kotami - bardzo miło spędziłam czas :1luvu:
Ave

[poprzednia][następna]