Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 01, 2012 6:37 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Na pewno będzie lizał Dużych i psa, to wiem.Stefana polubi, o ile Stefan na to pozwoli.Gucia i Mela nie chcą, a one Bombajowi się podobają, szczególnie Gucia, naprawdę.
Dzisiaj Bombaj dostał ostatni antybiotyk, cały czas daję mu trilac.Mam nadzieję, że już nic się nie przyplącze i kot pojedzie do swojego domu.Jestem bardzo dumna z Bombaja, tyle osób go poznało i każdy był kotem zachwycony. Wśród tylu kotów, które przewinęły się przez mój dom kilka było niezwykłych. Nie chodzi mi o urodę, miziastość, ale inne cechy.Bazyli był jednym z nich, teraz Bombaj.Poznałam go dobrze, bo jest przecież u mnie kilka dni i czasem mam wrażenie, że on jest bardzo ludzki.Nie umiem tego inaczej określić.On wie, co do niego mówię, nie zdarzyło się, żeby nie przyszedł, kiedy go zawołam.Uczy się wszystkiego błyskawicznie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto maja 01, 2012 15:00 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Bombaj się bardzo ucieszył, bo była moja siostra, a więc kolejna osoba, która wymizia, poprzytula.Bombaj jest cudownym kotem, jest taki mądry. Siostra widziała, że z Czarusiem dotykali się pyszczkami, potem leżeli obok siebie na balkonie, chyba koci chłopcy już się powoli zaprzyjaźniają.

ewar

Post » Wto maja 01, 2012 21:18 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Śnił mi się pan Bombaj zeszłej nocy. Nie wiem czy to coś znaczy :D
Cieszę się, że dogadują się powoli z Czarusiem, bo to oznacza, że szanse na koleżeństwo ze Stefanem są coraz większe!
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Śro maja 02, 2012 5:55 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Agnieszka, myślę, że są i to duże.Zawsze jednak wolę być ostrożna i jeżeli przesadzam, to w drugą stronę, wolę, aby domek się mile rozczarował.
Wczoraj była u mnie p.Iza, jest na bieżąco w sprawach kotów, którymi się opiekuję.Lecznicowe zna tylko ze zdjęć oczywiście, ale zawsze poznaje te, które są u mnie.Bombajem była zachwycona, a kot również cieszył się, bo on kocha ludzi. Siedział u p.Izy na kolanach, strzelał baranki, po prostu słodziak.P.Iza nosiła go też na rękach, ale stwierdziła, że to "kawał kota". No tak, jest duży.Przypomina jej trochę Bazylego, który był u niej na DT i był też bardzo proludzki, wręcz namolny.Trochę szkoda mi Bombaja, bo jemu podobają się moje kotki, chętnie nawiązałby z nimi bliższy kontakt, ale one nie chcą.Czasami widzę, że siada przed którąś w takiej wyczekującej pozie, jakby prosił o pozwolenie, żeby mógł się obok położyć.Niestety, jest stanowcze "nie" z ich strony.Aha, Bombaj nie boi się odkurzacza, natomiast nie znosi czesania.Robię to na siłę, jest zły i w odwecie goni Czarusia :wink:
Bombaja widziało u mnie kilka osób, słyszałam wyłącznie zachwyty, o czym z radością donosiłam.Ja mogę być nie obiektywna, ale inni? To świetny kot.O urodzie nie dyskutuję, ale jego charakter i inteligencja są zdumiewające.

ewar

Post » Śro maja 02, 2012 7:27 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

No to przynajmniej tylko jedno zwierze będzie demolować mieszkanie, kiedy odkurzacz pójdzie w ruch 8)
Z tym czesaniem to i Stefan ma problem. W ogóle chyba nigdy nie trafił mi się kot, który choćby tolerował tę czynność... Zawsze muszę robić podchody...
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Śro maja 02, 2012 12:16 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Przy tylu kotach, jakie przewinęły się przez mój dom tylko Czaruś jest pod tym względem niezwykły.On kocha być czesany.Chyba jeszcze Bohunowi się to podoba.Poza tym ŻADEN.Zapomniałam, że mam taką gumową rękawicę :oops: , tę jakoś tolerują, muszę spróbować z Bombajem.

ewar

Post » Śro maja 02, 2012 12:40 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Też mam taka gumową rękawicę do czesania kotów, z tym, że musi być ona bezwzględnie schowana, bo starsza kotka nagminnie ja obsikuje :evil: ...chyba w ramach buntu ??!!?? Nie muszę chyba dodawać, że nie lubi być czesana :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Śro maja 02, 2012 12:51 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Spróbowałam rękawicy, może być :ok:

ewar

Post » Śro maja 02, 2012 13:34 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Gotowałam obiad, chłopaki mieli nadzieję, że coś im kapnie :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro maja 02, 2012 13:44 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

ewar pisze:Gotowałam obiad, chłopaki mieli nadzieję, że coś im kapnie :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

:ok: U mnie też tak :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro maja 02, 2012 16:45 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Wpłynęło 70 zł od Goyka na konto Bombaja.Dziękuję bardzo :1luvu:

ewar

Post » Czw maja 03, 2012 7:05 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Bombaj ma się dobrze, właśnie sobie siedzi na balkonie z Gucią i Czarusiem.Nie ma jeszcze upału, jest bardzo przyjemnie, świeci słońce, takie dolce vita.
Pani Iza twierdzi, że Bombaj jest bardziej psem niż kotem.Zauważyła, że łaził za mną, kiedy biegałam między kuchnią a pokojem nosząc filiżanki z herbatą i talerzyki z ciastem.Potem miał dylemat, obok której z nas ma się położyć.Wybrał mnie :lol:

ewar

Post » Czw maja 03, 2012 19:56 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

No to Czaruś i Gucia mają u mojej siostry przechlapane :mrgreen: Czaruś, bo wyjada Bombajowi z miski, a Gucia, bo ucieka, kiedy Bombaj spokojnie próbuje się koło niej położyć na kanapie.Moja siostra jest zachwycona Bombajem. Kot tak ją ujął tym, że wskakuje na szafkę w przedpokoju, żeby być bliżej jej twarzy i dotknąć ją swoim pyszczkiem, że przychodzi zawołany i głośno mruczy, kiedy siostra go głaszcze, że po prostu pokazuje jak bardzo ją lubi.Bombaj lubi nie tylko ją, on kocha każdego, a to jest przemiłe i zjednuje mu wszystkich.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt maja 04, 2012 5:48 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Bombaj bardzo czujnie śpi, mam wrażenie, że ma nawet półprzymknięte powieki.To pewno z czasów, kiedy był bezdomny i tak było dla niego bezpiecznie.Ciągle się przymierzam z aparatem, żeby mu zrobić zdjęcie, bo wygląda rozkosznie, ale nie udaje mi się.Budzi się natychmiast.

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 6:15 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Sądząc po tym, co Bombaj wyprawia nic mu nie dolega.Rano ma ataki głupawki, szczególnie po tym, jak zrobi kupę.Czaruś dotrzymuje mu kroku i obaj urządzają dzikie galopady.Kotki są tym zachowaniem wyraźnie zdegustowane i wyrażają swoją dezaprobatę.Bombaj nadal jest jednak bardziej psi niż koci, przymila się, chodzi przy nodze, słucha komend.Cudowny kot.

ewar

[poprzednia][następna]