Szczepienie kociaka a białaczka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 01, 2012 16:10 Re: Szczepienie kociaka a białaczka

Beliowen pisze:No właśnie
tyle, że w tej sytuacji również przestaje mieć znaczenie, czy druga dawka będzie 3, czy 4 tygodnie po pierwszej

dlatego ja bym się skupiła na odrobaczaniu - zwłaszcza, jeśli kotka ma jakieś dolegliwości ze strony układu pokarmowego, bo może to być sygnał zarobaczenia
za kilka dni, np. 7 maja podałabym pierwszą dawkę środka odrobaczającego
21 maja - po dwóch tygodniach - drugą dawkę
a po kolejnym tygodniu, czyli 28 maja, drugą dawką szczepienia.

No mi też się taki schemat wydaje najlepszy :)

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto maja 01, 2012 17:25 Re: Szczepienie kociaka a białaczka

Jana a dlaczego ta szczepionka Leukocell sie "zmarnuje"? Chyba faktycznie będzie najlepiej tak jak napisała Beliowen przesunę szczepienie na tydzień później czyli 4 tygodnie od pierwszej dawki i zajmę sie odrobaczaniem. A sądzicie że te problemy żołądkowe mogą byc spowodowane zmianą karmy? Tyle że kotkę kupiłam w środę a problemy zaczęły się w niedzielę wieczorem? :?: Wiem że kociaki nie wychodziły na zewnątrz ale ich matka tak jeśli to ma jakieś znaczenie. I jeszcze jedno co z Chlamydiozą? Szczepić ekstra czy nie dodam że gdzieś wyczytałam że mając dzieci lepiej zaszczepić ja mam synka 5 lat i za ok 7 tyg dołączy do nas dziewuszka.

Juliettaaa

Od: Wto maja 01, 2012 13:30

Post » Wto maja 01, 2012 17:49 Re: Szczepienie kociaka a białaczka

Leukocell to szczepionka na białaczkę, żeby była skuteczna, musi zostać powtórzona.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto maja 01, 2012 17:50 Re: Szczepienie kociaka a białaczka

Jeśli kot nie będzie wychodził, nie ma potrzeby go szczepić p/chlamydiozie
większym zagrożeniem epidemiologicznym jest dla niego dziecko w wieku przedszkolnym, niż on dla dziecka :)

Ale odrobaczyć trzeba, nie ma znaczenia, czy koty wychodzą, jaja pasożytów można przynieść na butach
jak odrobaczysz i problemy nie miną, to wtedy będzie można się zastanowić nad zmianą karmy.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto maja 01, 2012 18:26 Re: Szczepienie kociaka a białaczka

Super dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi, pierwszy raz mam własnego kotka i muszę się jeszcze wiele nauczyć. :)

Juliettaaa

Od: Wto maja 01, 2012 13:30

[poprzednia]