*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 24, 2012 9:54 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Będzie impreza :?: :D
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto kwi 24, 2012 11:40 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

pixie65 pisze:Będzie impreza :?: :D

Zapytam jubilatów wieczorem :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie kwi 29, 2012 8:43 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Maui :D

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Nie kwi 29, 2012 19:07 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

kwiatkowa pisze:Maui :D

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

ale boski plaskacz :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 30, 2012 16:45 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

magdaradek pisze: ale boski plaskacz :mrgreen:

no :)

ale ja tu wdepnęłam w innej sprawie. Na uroki lata chciałam ponarzekać. Nie, nie na słoneczko, które daje popalić ostatnio. Na niebezpieczeństwa czające sie, czyhające wśród traw, drzew i kwiecia. Zwłaszcza kwiecia. :flowerkitty:

vincent_vader

Od: Śro lis 25, 2009 21:36

Post » Pon kwi 30, 2012 17:05 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Niby chciałam się podzielić radością bo osiatkowaliśmy balkon i futerkom fajnie i bezpiecznie i w ogole ale...

zaczęly nas ostatnio nękać osy i pszczoły. :roll: Co chwile przylatują do drzwi balkonowych, węszą i szukają dziury w całym. Vicia zapolowała raz na pszczołę ale na szczęście nie zdążyła jej użądlić (znaczy się pszczoła Vicię, nie odwrotnie ;) i zwiała małej z paszczy. Potem Vićka przez jakiś czas mlaskała jęzorem, oblizywała się, tośmy wpadli w lekką panikę, obserwowaliśmy to lizanie, obejrzeliśmy paszczę od wewnątrz ale nic nie znaleźliśmy, no poza tym, co w kociej paszczy być powinno.

Czy jestem przewrażliwioną czarnowidzącą niepoprawną panikarą czy też mam podstawy sie obawiać użądlenia zwłaszcza, że Vicia jest niezdiagnozowaną alergiczką i nie wiadomo, co jej może poważnie zaszkodzić?

Czy moze powinnam mieć w domu coś, lek jakiś, co po ew. użądleniu mozna kotu szybko podać zanim trafi do weta? Na forum nie mogę znaleźć wątków o przygodach kotów z pszczołami i innymi owadzimi gryzoniami.
Macie jakieś doświadczenia własne? Klarcia chyba onegdaj wszamała jakieś żądlące bydle, dobrze pamiętam, mc?

No takie uroki lata się zaczynają. :?

vincent_vader

Post » Pon kwi 30, 2012 17:29 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

ej, a może wiedzie co odstrasza takie owady, jakieś domowe sposoby? Obrazek

Obrazek mjodek odpada.

vincent_vader

Post » Pon kwi 30, 2012 20:17 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Apis melfica 30ch co 15 minut. Sprawdzone - pomaga.
Ale co na to szanowny brat??
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon kwi 30, 2012 20:32 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

vincent_vader pisze:Macie jakieś doświadczenia własne? Klarcia chyba onegdaj wszamała jakieś żądlące bydle, dobrze pamiętam, mc?

Za pamięć należy się piątka ;)
Klara zjeść chciała szerszenia! Dzwoniłam od razu do p. Marty i kazała mi rozrobić wapno i podać jej łyżeczką, a potem octem przetrzeć to miejsce. Octu nie miałam, więc było bez tego. Okazało się, że jednak mała nie spuchła.

Ja owadów nie lubię i to bardzo. Zaczyna się dla mnie najgorszy okres :?

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon kwi 30, 2012 22:32 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Anda pisze:Apis melfica 30ch co 15 minut. Sprawdzone - pomaga.

Dzieki Andzia, pojmuję, że dostanę to w normalnej aptece.

Szanownemu bratu nie bedę przecież tego dawać, a niech go tam żądlą, kąsają itd 8)

vincent_vader

Post » Pon kwi 30, 2012 22:39 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

maueczarne pisze: Ja owadów nie lubię i to bardzo. Zaczyna się dla mnie najgorszy okres :?

ok, wapno, racja!!!

a dziś wieczorową porą pierwsze majowe chrabąszcze fruwały beztrosko kołó balkonu a z nimi Vicio, biedactwo, bez skrzydełek ale w pełnym pogotowiu, gotów skiknąć, ucapić, nie zjeść, tylko się robaczkiem pobawić, poturlać, ponadgryzać :roll:

vincent_vader

Post » Wto maja 01, 2012 9:16 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

vincent_vader pisze:
Anda pisze:Apis melfica 30ch co 15 minut. Sprawdzone - pomaga.

Dzieki Andzia, pojmuję, że dostanę to w normalnej aptece.

Szanownemu bratu nie bedę przecież tego dawać, a niech go tam żądlą, kąsają itd 8)

Na Brzezinach albo w tej przy przystanku na Racłąwickiej koło babci.
Wapno najlepsze takie oldskulowe w tabletkach Calcium Gluconicum.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon maja 07, 2012 9:33 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Ciotencji maueczarne życzymy

:balony: :birthday: :balony: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN :balony: :birthday: :balony:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto maja 08, 2012 10:05 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

przegapiłam wczoraj: sto lat, maue! :D
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

[poprzednia][następna]