2 KOCIAKI! PILNIE DS/DT! u zbieraczki w chlewie . TCZEW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 29, 2012 21:24 Re: ratunku! patowa sytuacja! pilnie potrzebna Provera! Tcze

najszczesliwsza pisze:Już ktoś ma przesłać 2 opakowania.

Jakiej pomocy jeszcze potrzeba?

Na czym polega problem ze sterylizacjami?

potrzebne tam jest wszystko.... karma, koce etc. nowe domy dla młodych kotów.
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Nie kwi 29, 2012 23:17 Re: ratunku! patowa sytuacja! pilnie potrzebna Provera! Tcze

w górę
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon kwi 30, 2012 10:17 Re: ratunku! patowa sytuacja! pilnie potrzebna Provera! Tcze

Byłam w urzędzie pytać o sąsiadkę, czy może sfinansują jakąś karme etc.
Pani mówi ,że wszyscy w urzędzie są zaskoczeni że tak się wlecze z zabiegami. Mówi też, że nie mają podstaw do odebrania zwierząt, a jak by chcieli to nie mają gdzie je umieścić. Wspomniała, że rok temu byli tam w sprawie sfinansowania sterylizacji, i że ma czysto i zwierzęta są dość zadbane. Powiedziała , że oni nie finansują karmy, ale p. R juz dawno wie , że może iść do schroniska, gdzie dostanie karmę.. -.- Jeszcze powiedziała, że jest pełno ludzi co dokarmia, i że żadne z nich nie dostało pozwolenia , by dostali karmę w schronisku. Ale własnie ona! Może iść! Ale jeszcze nie poszła! Dzwoniliśmy do schroniska, się zapytać o tą karmę, i czy można podejść. Powiedzieli, że muszą sprawdzić i proszą o skontaktowanie sie za 2-3 godziny. Jeżeli karma będzie to rozmawiałam z sąsiadką, mówi że mam podejść to pojedziemy samochodem.
Ostatnio edytowano Pon lip 23, 2012 17:11 przez inusia00111, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon kwi 30, 2012 19:22 Re: ratunku! patowa sytuacja! pilnie potrzebna Provera! Tcze

no schronisko miało jedzonko
byłam aktualnie na działce jak się dowiedziałam że można podejść, a że od działki do schroniska to 5 minut rowerem, wsiadłam na niego i podjechałam.
Powiedzieli, że jak się Jej pytali czy przywieść karmę etc. To twierdziła że nie potrzebuje... Jak się pytali o leczenie, to samo było. Nawet zaoferowali pomoc w dowozie zwierząt na sterylizacje Bardzo mocno byli zaskoczeni jak poinformowałam ich, że suczka która rok temu miała byc wysterylizowana urodziła 2 małe... Wspomnieli, że jak od niej nie będzie żadnego zaangażowania to nie będą jej po prostu pomagać. Gdy rozmawiałam jedna pani poszła do schowka, i dała 2 paczki karmy Kitekat po 1.8 kg. 1 paczkę 2 kilową Kitty i 2 paczki po 400g. Kiciuś Daje to prawie 6.5 kg. Mam to u siebie, będę codziennie zanosić. Jak wracałam z działki, poszła podrzucić jedną tą 400g. Ale miała już pozamykane oprócz jednego psa, i kota który przychodzi. Wiec tej dwójce dałam, pies zdążył zjeśc garść i został zamkniety, a kot dostał wiecej i wcinał aż się uszy trzęsły.
Poinformowałam sąsiadkę skąd karma jest. I o tym że narzekała na Animals, a oni tylko czekali kiedy przyjdzie po jedzonko. Stwierdziła, że mówiła o tym ,że chcą dać ale ona nie chce brać bo mają dość swoich zwierząt...
Porada dla niej- kłamiesz, zapisuj sobie, a nie zapomnisz i gadasz coś innego
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon kwi 30, 2012 19:56 Re: ratunku! patowa sytuacja! pilnie potrzebna Provera! Tcze

inusia, to jest sens, żeby dosyłać karmę?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206

turkusowa

Post » Pon kwi 30, 2012 20:01 Re: ratunku! patowa sytuacja! pilnie potrzebna Provera! Tcze

Inusia, powinnam mieć jakieś tabletki, poproszę o adres to prześlę.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon kwi 30, 2012 20:04 Re: ratunku! patowa sytuacja! pilnie potrzebna Provera! Tcze

turkusowa pisze:inusia, to jest sens, żeby dosyłać karmę?

no pewnie :)
zwierząt jest tam sporo... niedługo to całe będzie zjedzone...
przyda się na pewno!
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon kwi 30, 2012 20:08 Re: ratunku! patowa sytuacja! pilnie potrzebna Provera! Tcze

ok, to podzielę się jeszcze algami. to będzie takie sproszkowane i śmierdzące ;)

inusia, skoro Provera będzie, teraz może szukajmy osoby dorosłej, która przypilnuje kobietę w sterylkach.
kto jest na forum z Twojego miasta? może warto wyedytować tytuł i wpisać, że szukamy..

turkusowa

Post » Pon kwi 30, 2012 20:22 Re: ratunku! patowa sytuacja! pilnie potrzebna Provera! Tcze

turkusowa pisze:ok, to podzielę się jeszcze algami. to będzie takie sproszkowane i śmierdzące ;)

inusia, skoro Provera będzie, teraz może szukajmy osoby dorosłej, która przypilnuje kobietę w sterylkach.
kto jest na forum z Twojego miasta? może warto wyedytować tytuł i wpisać, że szukamy..

zapytam, bo nie wiem co to to "algami" ?

nie wiem kto tu z forum z mojego miasta ...
ale w tedy w tytuł co wpisać ?
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon kwi 30, 2012 20:30

nie wiem, np. tak? "Ratunku! Patowa sytuacja! Szukam osoby z Tczewa do pomocy!!!"

algi można dodać Zwierzakom do karmy. http://www.kacikpupila.pl/beaphar-algol ... -2565.html
powinny zadziałać wzmacniająco na te kocie kościotrupki. szczególnie, że karma, którą dostałaś, jest marnej jakości. ale na początek dobre i to :ok:

ariel :1luvu:

turkusowa

Post » Pon kwi 30, 2012 20:33 Re: ratunku! patowa sytuacja! pilnie potrzebna Provera! Tcze

ok już zmieniam tytul ^^

lepsza ta karma niż żadna :)
a dla psów też to się nada ?
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon kwi 30, 2012 21:15 Re: Ratunku! Patowa sytuacja! Szukam osoby z Tczewa do pomoc

nie wiem, trzeba poczekać na rady mądrzejszych

turkusowa

Post » Pon kwi 30, 2012 21:20 Re: Ratunku! Patowa sytuacja! Szukam osoby z Tczewa do pomoc

no :P ok , czekamy :cat3:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Wto maja 01, 2012 21:57 Re: Ratunku! Patowa sytuacja! Szukam osoby z Tczewa do pomoc

co u Kociów?

turkusowa

Post » Śro maja 02, 2012 7:40 Re: Ratunku! Patowa sytuacja! Szukam osoby z Tczewa do pomoc

wczoraj byłam.
sąsiadka mówi że zaniosła ten dokument na sterylizacje... ale nie zna jeszcze daty zabiegów... chyba coś kręci...

u kotów dobrze... Wczoraj dostały wieczorem tej "schroniskowej" suchej karmy, wsuwały aż się im uszy trzęsły, psy to samo.
wczoraj też zauważyłam jak te psy pragną miłości... Weszłam do ogródka wzięłam malce na ręce, po chwili Lejla mi tez na kolana wskoczyła, a Punia i Łatka usiadły koło mnie, i wpychały głowy pod moje ręce by je głaskać... Się przytulały i mnie lizały, kochane psy. Mają bardzo smutne oczka... Jak by pragnęły swojego jedynego prawdziwego człowieka...
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

[poprzednia][następna]