Waga domowego kota - odchudzanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 30, 2012 8:05 Re: Waga domowego kota - odchudzanie

hutek pisze: dzienna porcja to 60 g suchej karmy

Ale to zależy, co to za karma ;)
Moje koty jedzą Orijen i Acanę i tam faktycznie jest takie dawkowanie, ale przy np. Sanabelle czy Purinie to już może być za mało.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon kwi 30, 2012 8:50 Re: Waga domowego kota - odchudzanie

Nasza je ok 40 g puriny one rano i wieczorem pół pasztecika. W tej chwili, po dwóch tygodniach "odchudzania" waży 4 kg i myślę, że to dla niej dobra waga, nie chciałabym już, żeby była chudsza..

marta-ef

Od: Pon sty 23, 2012 22:23

Post » Pon kwi 30, 2012 12:06 Re: Waga domowego kota - odchudzanie

moja je Sanabelle
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Czw maja 03, 2012 11:15 Re: Waga domowego kota - odchudzanie

Zakupiłem kotu automatyczną miskę. Nauczył się o jakich godzinach dostaje dziennie jedzenie i czasem nawet nie zjada swojej porcji do końca bo zdąży otworzyć się inna. Dostaje 4 x 14 gram Iams Light + 33 g mokrego whiskasa. Waży ciągle 6,7 kg.

Kot Analog

Od: Śro mar 14, 2012 22:23

Post » Czw maja 03, 2012 11:17 Re: Waga domowego kota - odchudzanie

Nie wiem, jaka rasa, ale 6,7 kg to chyba spory jest?

marta-ef

Od: Pon sty 23, 2012 22:23

Post » Nie cze 10, 2012 21:21 Re: Waga domowego kota - odchudzanie

Kot przeszedł tylko na suche jedzenie. Dostaje porcję na 6 kg wagi, jak na razie ciągle trzyma 6,7-6,8 kg.

Kot Analog

Od: Śro mar 14, 2012 22:23

Post » Wto wrz 11, 2012 7:22 Re: Waga domowego kota - odchudzanie

hej, ja mam u siebie 7 kotow i w sumie 3ka kwalifikuje sie na odchudzanie. Najbardziej martwi mnie Marian, ktory obecnie wazy 9kg (juz schudl troche) i przez te jego wage ma prawdopodobnie nawracajace zapalenia pecherza. Nie zauwazylam aby za duzo jadl, ale przyznam ze koty maja caly czas miski wystawione bo mam dwie kotki, ktore raczej nei przyjda na karmienie i to one decyduja kiedy chca jesc. Wiem ze zle robie, ale boje sie zeby nie chodzily glodne - i przez to wydaje mi sie ze Maniek wiecej je, pewnie siedzi przy miskach gdy mnei nie ma..... Kubus i Sisi podobnie. Koty sa na Taste of the Wild. Zastanawiam sie czy je przerzucic calkowicie na Hillsa Light http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ight/31006 czy mieszac im Hillsa z Taste of the Wild? Przerzucilam ja na TOTW ale qrcze mam wrazenie ze tyja bardziej po tej karmie. dodam ze koty niewychodzace. Moze tylko Hills a potem dobrac im inna karme na stale ale neikoniecznie bezzbozowa...szczegolnie ze Maniek, Kuba i Sisi po niej tyja...

Maniek ogolnie jest kotem niebawiacym sie, Kuba przynjamniej biega za laserkiem :D

Planuje zaktywizowac koty wiec kupilam im http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... wne/134792 oraz http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... wne/134792 Mysle zeby w activity board wsypywac im nawet karme jak nas nie ma w domu, niech sie troche pomecza. A miski wystawiac rano o 4.00 jak maz wstaje do pracy, chowac o 6.15 jak ja wychodze do pracy. Potem znowy wystawic o 18.00 jak wracam i schowac tak o 21.00. Co myslicie?

Zaznacze ze nie ma opcji abym przy 7 kotach upilnowala i karmila je osobno z miseczek bo biegaja i sobie podjadaja a dwie wspomniane kotki uciekaja bo sie boja jak przechodzi sie obok.

Dimmus

Od: Pt sty 27, 2012 14:41

[poprzednia]