Kardamon i przyjaciele, Tymczasy...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 28, 2012 23:11 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Pelasia wróciła do klateczki. To jedyny sposób, żebym mogła podać jej wszystkie leki, kroplówki i dopilnować jedzenia. Tak pięknie jadła,
kiedy do mnie przyszła, a teraz... Na szczęście zlizuje z łyżeczki. Staram się spędzać z nią jak najwięcej czasu, żeby nie czuła się samotna i porzucona. Zaprzyjaźniamy się pomalutku. Przy kroplówkach leży sobie spokojnie i mruczy. Serce się kraje. Jest taka krucha...

Leoś zdemolował mi równowagę w stadzie. Wszyscy buczą, syczą, są spięci i zestresowani. Mieszkanie pływa. Dźwięki, jakie wydobywają się od czasu do czasu z rozmaitych ciałek, jeżą włos na głowie. Soser, biedny, produkuje cukier... Leoś jest... No tak. Jest rudym kocim facetem.
Ale Ruda Pokraka jest tylko jedna, więc mały poćwirz zyska pewnie jakiś inny przydomek. Jest słodki, czarujący, rozkoszny. Jest... rudy...

Ani się obejrzałam, jak stuknął nam wspólny roczek z Kiniusią...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie kwi 29, 2012 5:29 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

:piwa:
cza leci :?
Przybycie nowego zawsze stresuje ogół :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie kwi 29, 2012 10:20 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

za ten wspólny roczek wypadaloby :piwa:
a za akceptację nowego z kolei :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie kwi 29, 2012 10:43 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

Niech się mały poćwirz nie akceptuje, tylko do domu idzie rasras!
Szkoda, żeby się taki fajny „egzemplarz” u mnie marnował. Nie dość, że młodziutki, rudy i cudny, to jeszcze całuśny niemożebnie... :lol:
Uwalił mi się właśnie na kolanach podwoziem do góry, kokosi się i mruczy. Cudo kot! Cudo mały poćwirz!
Założę mu osobny wątek niebawem. I niech spada szybciutko do domku tak cudownego, jak on sam.

Pelasia jest biedniutka bardzo. Bardzo. :(
Obrazek

hanelka

Post » Pon kwi 30, 2012 13:21 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

Od wczoraj karmię Pelasię strzykawką. :cry: Royal w trzech smakach, hill's k/d, karma dla seniorków hill's w dwóch smakach... Na każdą propozycję kulinarną odwraca tylko głowę. Zamówiłam jeszcze integrę animondy. Czekam na dostawę. Może tym się skusi...
Jest tak chudziutka, że nie ma jak robić jej zastrzyków... :( Kroplówki znosi bardzo dzielnie. Mruczy sobie cichutko.
Dziś wieczorem wizyta u weta.

Mały poćwirz postanowił pospać w nocy z człowiekiem w łóżeczku... Wykonał radosne wbryknięcie... i wylądował na Barbarce. :lol:
Tak zakończył się sen o spaniu na ludziowej podusi.
Obrazek

hanelka

Post » Pon kwi 30, 2012 13:24 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

a pytałaś weta o możliwość karmienia przez sondę donosową? ja tak wykarmiłam jedną koteńkę
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon kwi 30, 2012 13:26 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

Dwa razy już moje koty były tak karmione - Kasia i Zezolek. Dziś idę i będę pytać również o to.
Obrazek

hanelka

Post » Pon kwi 30, 2012 13:31 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

nie doczytałam :oops: , ona ma nadżerki w pysiu?
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon kwi 30, 2012 21:16 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

mar9 pisze:nie doczytałam :oops: , ona ma nadżerki w pysiu?
Nie pisałam teraz o tym. Wróciliśmy. Żyjemy. Kontynuujemy leczenie na razie bez zmian. W pysiu nie ma nadżerek, ale jest bardzo chory kieł, który na pewno uprzykrza Pelasi życie i sprawia dużo bólu.
W piątek jedziemy znowu. Być może ząb zostanie usunięty. Wszystko zależy od kolejnych wyników badań.
Na razie poprawiły się troszkę... ciiiiiii...
Obrazek

hanelka

Post » Pon kwi 30, 2012 22:13 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

hanelka pisze:
Nie pisałam teraz o tym. Wróciliśmy. Żyjemy. Kontynuujemy leczenie na razie bez zmian. W pysiu nie ma nadżerek, ale jest bardzo chory kieł, który na pewno uprzykrza Pelasi życie i sprawia dużo bólu.
W piątek jedziemy znowu. Być może ząb zostanie usunięty. Wszystko zależy od kolejnych wyników badań.

to tak cichutko potrzymam :ok: :ok: :ok: ale za to bardzo mocno
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto maja 01, 2012 5:28 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

mar9 pisze:
hanelka pisze:

to tak cichutko potrzymam :ok: :ok: :ok: ale za to bardzo mocno

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto maja 01, 2012 23:28 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

Właśnie wróciłam z lecznicy po kolejnej wymianie wenflonu Pelasi (i już nie działa... :( )

W trakcie naszej wizyty straż miejska przywiozła kotka z wypadku. Był biało-szary. Oswojony. Łagodny. Bardzo płakał. Miał złamany kręgosłup... [']
Obrazek

hanelka

Post » Śro maja 02, 2012 2:59 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

Aniu, podczytuje czasami (tutaj sie za bardzo nie da :roll: po 12-14 godzin w biurze mam dosc kompa...) i trzymam kciuki za gromadke pod Twoja opieka :ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro maja 02, 2012 8:20 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

hanelka pisze:Właśnie wróciłam z lecznicy po kolejnej wymianie wenflonu Pelasi (i już nie działa... :( )

W trakcie naszej wizyty straż miejska przywiozła kotka z wypadku. Był biało-szary. Oswojony. Łagodny. Bardzo płakał. Miał złamany kręgosłup... [']

pewnie kolejna ofiara niezabezpieczonych okien :( , ech ludzka bezmyślność :evil:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro maja 02, 2012 8:33 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Kot['] Zezolek['] Pelasia

Biedny kocik [*]

Heparyna płuczesz jej wenflon?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]