Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 26, 2012 12:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

echtom pisze:Dziewczyny, jest szansa na deal. Pani weterynarz z Sopotu, Joanna Szmaglik, wystawia swoich rezydentów w bytowskim konkursie - jeżeli wygra karmę, przekaże na PKDT.

http://www.bytow.naszemiasto.pl > Polecane > Głosuj na piękne czworonogi > Przejdź do głosowania internautów i listy pretendentów (w połowie strony) > Asterka (1) i Rahez (13)

Lepiej na Asterkę, bo prowadzi ;) Można głosować do 7.05, 5 razy dziennie z jednego IP.

Załóz moze osobny wątek o tym na Koci-Łapci. Tam widziałam podobne wątki. Tylko może dołącz link od razu do głosowania inernautów, bo nie kazdemu moze starczyć cierpliwości na wyszukiwanie kolejnych etapów głosowania na stronie, która się otwiera z podanego wyżej linka.
PS. Zagłosowałam na Asterkę, z domu też to zrobię.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Czw kwi 26, 2012 12:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mgj pisze:
echtom pisze:Dziewczyny, jest szansa na deal. Pani weterynarz z Sopotu, Joanna Szmaglik, wystawia swoich rezydentów w bytowskim konkursie - jeżeli wygra karmę, przekaże na PKDT.

http://www.bytow.naszemiasto.pl > Polecane > Głosuj na piękne czworonogi > Przejdź do głosowania internautów i listy pretendentów (w połowie strony) > Asterka (1) i Rahez (13)

Lepiej na Asterkę, bo prowadzi ;) Można głosować do 7.05, 5 razy dziennie z jednego IP.

Załóz moze osobny wątek o tym na Koci-Łapci. Tam widziałam podobne wątki. Tylko może dołącz link od razu do głosowania inernautów, bo nie kazdemu moze starczyć cierpliwości na wyszukiwanie kolejnych etapów głosowania na stronie, która się otwiera z podanego wyżej linka.
PS. Zagłosowałam na Asterkę, z domu też to zrobię.

zagłosowałam, ale trudno było znaleźć Polecane. Tu jest bezpośredni link http://bytow.naszemiasto.pl/artykul/gal ... 0970,1,3,6
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw kwi 26, 2012 13:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mirmilka pisze:zagłosowałam, ale trudno było znaleźć Polecane. Tu jest bezpośredni link http://bytow.naszemiasto.pl/artykul/gal ... 0970,1,3,6

Dzięki za bezpośredniego linka - gapa ze mnie, że nie pomyślałam.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Czw kwi 26, 2012 20:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Dziś rano dzwoniła do mnie Małgosia Stańczyk, że jej znajomej karmicielce ktoś podrzucił do przyblokowego ogródka, do kocich budek dzisiejszej nocy 12 kociąt - w wieku od 2-4 mies., prawdopodobnie są to 3 mioty, kotki garnące się do człowieka, przestraszone....

Nie wiem co robić...
Może ktoś chociaż po jednym, po dwa na tymczas....

:!:
:(

Mogłabym jednego...póki go nie wyadoptuję, wtedy bym następnego wzięła...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw kwi 26, 2012 22:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wstawiłam zdjęcia na wątku kociaków.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt kwi 27, 2012 7:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Wstawiłam zdjęcia na wątku kociaków.

Podajcie jeszcze raz link do tego watku. Dotarlam do jakiegos do zamkniecia.
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pt kwi 27, 2012 7:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

anula790820 pisze:

viewtopic.php?f=1&t=141465

echtom

Post » Pt kwi 27, 2012 7:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

anula790820 pisze:

viewtopic.php?f=1&t=141465
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Pt kwi 27, 2012 21:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

BARDZO PROSZĘ GŁOSUJCIE NA NASZEGO KOLEGĘ Z VIVY ZYGMUNTA MELLERA, KTÓRY DLA KOTÓW DEDYKOWAŁ SWÓJ DOROBEK DZIENNIKARSKI:

KONKURS "DZIENNIKARZ OBYWATELSKI ROKU 2011" - START!

Uprzejmie proszę o oddanie przynajmniej jednego głosu na artykuł mojego autorstwa "Jesus Christ Superstar & GDYNIA". Został właśnie zakwalifikowany do konkursu "Dziennikarz Obywatelski Roku 2011 w kategorii KULTURA. W tym roku mija już 25 lat od premiery tej sławnej sztuki na deskach Teatru Muzycznego w Gdyni . Zatem powspominajmy to wielkie artystyczne wydarzenie naszego kraju i proszę o Państwa głos na ten właśnie artykuł.

Głosy można oddawać do 18 maja b.r.

W treści smsa wpisując : DOROKU.441 na numer 7155

Dziękuję serdecznie. Zygmunt Meller

http://www.glosgdyni.pl/index.php?optio ... &Itemid=75

http://doroku.wiadomosci24.pl/kultura/
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt kwi 27, 2012 22:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Spotkałyśmy się dziś z magradz z panek Krystianem - tym od kocich wierszy, jak najbardziej jest chętny do wzięcia udziału w dniu dziecka 01.06.
Tylko musimy ustalić szczegóły tej imprezy jak najszybiciej:
- czy wiadomo już w jakich godzinach odbędzie się "nasza" część imprezy?
- czy będzie nagłośnienie
- trzeba napisać jakiś program-scenariusz imprezy
- kto poprowadzi imprezę?
co robimy:
- sprzedaż fantów
- malowanie buziek (pani z um reda załatwi)
- konkursy dla dzieci (jakie? może być też czytanie wierszy o kotach)
- pan Krystian da ładne zdjęcia kotów jako nagrody w konkursach i do spzredaży
- czy wydrukować wiersze na A5 na przykład - też jako nagrody w konkursach lub/i do sprzedaży nawet za przysłowiowe 'co łaska'?
- zrobić takie tło jakieś ze śmiesznym kotem, żeby dzieci (i nie tylko) za drobną opłatą robiły sobie zdjęcia jako kot, jak przekazywac zdjęcia? (załatwić aparat Polaroid?, nagrywać na miejscu na CD?, spisywać emaile i potem rozesłać?)
- będzie avocado ?
- pan Krystian ma jakiegoś piekarza, który może w zamian za reklamę na naszej stronie internetowej, przekaząłby np. 50 szt. ciastek na tą imprezę - to jeszcze nie jest pewne, dopiero będzie rozmawiał.

Coś jeszcze? Trzeba pozbierać pomysły do kupy i to jakoś ustalić.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob kwi 28, 2012 1:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Z pomysłów na zabawy dla dzieci: malowanie kredą. Można wykombinować konkurs na najladniejszy rysunek kota na asfalcie. Uwaga - trzeba spytać straż miejską czy nie mają nic przeciw temu. Podobno na ogół nie miewają.
Malowanie buziek koniecznie.
Konkurs w przeciąganie liny gdzieś na trawie. Rzuty kulkami/pilkami do celu.
To pomysły od mojej kuzynki, ona często bierze udział w imprezach dla dzieci, bo pracuje z młodzieżą i dziećmi tzw "trudnymi" w Caritasie.

Zebrane maskotki raczej nie tyle na sprzedaż, co na loterię typu każdy los wygrywa. Np trzy przedziały cenowe, ale to będzie można ustalić dopiero jak zobaczymy co udało się zdobyć.

Konferansjer/wodzirej - możliwe, że mam, ustalam szczegóły. Kolega zajmuje się takimi rzeczami, w zamian życzy sobie, żebym zaprosila go na kolację i ten :P Muszę rozważyć opcję "i ten" ;]

Na razie tyle, bo od kilku dni znowu nie spałam i zaraz umrę. Ciężko mi się skupić.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob kwi 28, 2012 14:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:
XAgaX pisze:
aga marczak pisze:Monia próbowałyśmy nie raz wołać Straż Miejską,Policję,nic to nie dało.Było pouczenie ,kapelusznik przytakiwał,a zaraz kopał nam klatki.Zresztą w jego obecności żaden kot się nie złapie.wariat krzyczy,biega,wali laską po klatkach,kopie.Koty są zestresowane i chowają się do piwnic.Zresztą potrafi wyprowadzić całe stado jednym gwizdnięciem,brzękiem kluczy i Bóg sam wie czym tam jeszcze...

A jakby próbować kiedy go nie ma? Albo poprosić funkcjonariuszy (czy inspektorów TOZ) aby Wam asystowali? Wiem, pewnie banały gadam...

U nas cos takiego jak inspektorzy TOZ nie istnieja, ewentualnie OTOZ ale watpie czy by im sie chcialo.

Myślę, że warto spróbować, jeśli nie uda się pod nieobecność faceta.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z363012342 695621323

W Gdyni Mały Kack zaginął kocur 6,5 letni, bury na plecach, biały brzuszek i łapy, ubity kieł. Proszę o info jeśli ktoś coś wie. Dziękuję!!!

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z374639512 Wasze? nie ma info o sterylce

Śliczna koteczka Felusia szuka domku. Ma niecały roczek, jest pręgowana, bardzo milutka i słodziutka. Felusia jest zdrowa, zadbana, czyściutka i niestety bardzo samotna, straciła najlepszego kolegę, z którym się bawiła (kotek poszedł do adopcji). Koteczka kocha ludzi, uwielbia zabawy z dziećmi, nie sprawia kłopotów, jest bardzo sympatyczna, ufna i wcina prawie wszystko ;) Jeśli szukasz koteczki, która swoim mruczeniem umili Ci wieczory, a dobrym humorkiem i skłonnością do figli rozbawi, proszę o kontakt pod numerem telefonu: 665-479-069.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 01, 2012 16:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

ktokolwiek widział

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Czw maja 03, 2012 14:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dostałam dziś takiego maila:

"Witam serdecznie Pani Ewo .Mieszkam w Cisowej. U mnie na osiedlu
narodził się problem w postaci kotki, która okociła się ok. 23 kwietnia.
Pojawiła się niedawno i okazało się, że jest w ciąży. Dokarmiałyśmy ją
wspólnie z sąsiadką do momentu aż zniknęła na krótko. Pojawiła się
po okoceniu. Udało się wyśledzić gdzie ma kociaki.Jest ich trzy lub cztery.
Nie jest to bezpieczne miejsce, dlatego szukam pomocy. Jeżeli ktoś
z Państwa zechciałby pomóc bardzo proszę o kontakt. Myślałam o
zabraniu kotki z kociętami do domu zastępczego, gdzie mogłaby odchować
małe i oddać je potem do adopcji. Samą kotkę zabrałabym i po
wysterylizowaniu mogłaby zostać na osiedlu, bo dobrze sobie radzi.Jest
to bardzo młodziutka malutka czarna koteczka. Jest to na pewno jej
pierwsze potomstwo. Służę informacjami pod tel. 600448724
Pozdrawiam serdecznie. Bożena Rutkowska"

Może ktoś, kto blisko mieszka, zrobi zwiad?

echtom

Post » Czw maja 03, 2012 22:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

"Pojawiła się niedawno i okazało się, że jest w ciąży."
Pani Rutkwska z tego co wiemy nie jest poczatkującą w sparawach kocich, więc trzeba było reagować i sterylizowac aborcyjnie.

Nie wiem może ktoś będzie miał możliwość pzretrzymania na DT kotki z kociętami az się usamodzielnią i będą mogły pójść do adopcji, ja niestety nie mam teraz takiej możliwości.

Zaproponowałbym pani opiekwać się kotką i kociętami tam gdzie są, jak tylko kociaki się usamodzelnią (ok. 6 tyg.) to ogłoszenia i szukać DS, kotkę wysterylizować jak kociaki będą miały ok. 6 tyg. No chyba, że pani mogłaby wziąć kocia rodznkę na dt lub potem same kociaki.
Ale napisz, żeby nie zabierać wszystkich kociaków kotce zanim się jej nie wysterylizuje, bo może pójść w cholerę, wróci w kolejnej ciąży, tak bywa, jak sie zabiera kociaki to tzreba złapać też kotkę od razu, często kociaki okazują się pomocne w łapaniu.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]